Banen

Systeemarchitect

Systeemarchitect

De Goudse Verzekeringen Gouda

Wat is vereist?

 • Wo werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Globale kennis of affiniteit met Mendix en/of low code programmeren is een pre
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Verbindend en overtuigend
 • Analytisch en ondernemend

Wat krijg je?

 • €4.309 - € 7.134 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • Vakantiegeld en 13e maand
 • 38-urige werkweek
 • 208 verlofuren (o.b.v. 38 uur)
 • Opleidingsmogelijkheden die passen binnen jouw ambitie + keuze om deel te nemen aan diverse workshops van o.a. The School of Life
 • De mogelijkheid om tot maximaal 60% van je werktijd thuis te werken
 • 35% korting op schadeverzekeringen, zoals een autoverzekering en inboedelverzekering
 • Fitnessruimte in het kantoorpand + goede koffie op kantoor
 • De Goudse is hoofdsponsor van De Goudse Singelloop en sponsor van Sparta

Wat doe je?

 • 20% Intern overleg
 • 20% Ontwikkelen van IT-strategie en visie
 • 60% Behandelen van dossiers met vragen over valuestreams

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Systeemarchitect ben je verantwoordelijk voor de uitwerking van de IT-visie en -strategie bij de Goudse Verzekeringen. Dit doe je door te werken in één of meerdere systemen of valuestreams die binnen de Goudse Verzekeringen samenhangen met de producten die zij verkopen, zoals het Inkomen Collectief of Zaakschade. Je kan echter ook in Enterprise Shares Services (ESS) of een systeem werkzaam zijn dat voornamelijk gericht is op algemene digitale diensten, zoals Core ICT en Corporate Data.

Binnen een valuestream ben je verantwoordelijk voor de gehele architectuur: het IT-landschap en hoe dat functioneert voor de business. Jij geeft inzicht in de complexiteit en de inrichting van een valuestream binnen de Goudse Verzekering op het gebied van informatievoorziening en -beveiliging, applicaties en bestaande technologie. Dit doe je door verschillende scenario’s te onderzoeken en digitale strategieën op te stellen, waarbij je rekening houdt met de afgesproken kaders en richtlijnen van de business. In overleg met de Productmanager en Productowner bepaal je welke IT-oplossing het best aansluit op de visie en strategie van de valuestream en dus het gewenste resultaat oplevert.

Je werkt volgens het Scaled Agile Framework (SAFe), een werkmethode waarbij zoveel mogelijk mensen in de organisatie worden betrokken bij de ontwikkeling en levering van bedrijfsprocessen. Je bent daarom hiërarchisch werkzaam binnen de afdeling IT, Strategie en Innovatie, waarbinnen je een belangrijk bijdrage levert aan de gedeelde en gedragen visie en strategie op architectuur. De uitvoering van de strategie ligt bij de afdeling ICT DevOps, waarmee je regelmatig contact onderhoudt.

Als je het leuk vindt om een strategie of visie om te zetten in een concreet, uitvoerbaar en geautomatiseerd plan, en je het daarbij uitdagend vindt dat je jouw plannen soms moet aanpassen aan de wensen van de business, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Enterprise Architect
Warry van Arkel

Op een leuke werkdag heb ik samen met mijn team gewerkt aan een complex advies over een valuestream, waar we positieve feedback op hebben ontvangen. Ik vind het erg uitdagend om samen met mijn collega’s tot een goed werkend product te komen!

Op een mindere werkdag begin ik aan een nieuw dossier, waarvoor ik erg zoekende ben naar een plan van aanpak. Het is dan even ploeteren om de boel te structuren, maar uiteindelijk is dat het waard als ik daarmee het gewenste resultaat behaal.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Vanuit de business Schadeverzekeringen krijg je te horen dat schademeldingen vaak incompleet bij hen binnenkomen. Ze vragen jou om advies. Hoe ga je te werk?

Het blijkt dat veel schademeldingen via de mail, telefoon of per post binnenkomen en vaak incompleet zijn. Dat is onhandig, omdat de ontbrekende informatie moet worden nagevraagd en het daardoor langer duurt om de schademeldingen te behandelen. Daarom komt vanuit de businesslijn bij jou de vraag of er niet een online schademeldingssysteem op de website ingebouwd kan worden, waar meldingen alleen aangenomen worden als ze compleet zijn. Als Systeemarchitect ga je kijken wat er mogelijk is binnen de valuestream door verschillende scenario’s uit te proberen. Vervolgens overleg je welke mogelijkheden er zijn, waarna er een strategie wordt gekozen.

Na de gekozen richting wordt de ontwikkeling ervan opgepakt door de afdeling ICT DevOps. Zij leveren het systeem bij jou aan, waarna jij deze toetst op de kwaliteit en het gewenste resultaat. Wanneer jij en de business akkoord zijn, wordt het systeem bij hen in de valuestream geïmplementeerd.

Groeipad

De Goudse biedt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door uiteenlopende trainingen aan te bieden via het online leerplatform. Eigen initiatief wordt aangemoedigd: indien je toe bent aan een volgende stap in je groeipad, denkt je leidinggevende met je mee en biedt deze ondersteuning.

Enterprise Architect

Werken bij De Goudse Verzekeringen

De Goudse is sinds 1924 actief als onafhankelijk en ondernemend familiebedrijf in de financiële sector. De organisatie biedt ondernemers, bedrijven en particulieren inzicht, advies en (verzekerings-)oplossingen om risico's te beperken. De ambitie van De Goudse is om de beste ondernemersverzekeraar van Nederland te zijn, met alle deskundigheid en kennis die daarvoor vereist is. De focus ligt op specifieke branches, zoals horeca, bouw, detailhandel, groothandel en zakelijke en persoonlijke dienstverlening.

 • Hoofdkantoor in Gouda
 • 42% / 58%
 • 650 medewerkers
 • Tot 60% thuiswerken mogelijk

Collega's

Shailesh Chaitram (42) - Product Owner Azure bij DevOps Core ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De Goudse is een familiebedrijf en is een informele organisatie. Dat past heel goed bij mij. Daarnaast zijn er leuke uitdagingen op ICT-gebied en zijn we erg vooruitstrevend met het adopteren van nieuwe technieken en/of oplossingen.

Wat was je vorige baan?
Projectmanager ICT.

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke dingen doen met het gezin (denk aan fietsen, strand, shoppen, eten).

Daniëlle de Lange (35) - Medewerker Commerciële Binnendienst Schade, afdeling Zakelijk.

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn vader heeft jarenlang bij De Goudse gewerkt, dus ik kende het bedrijf al goed voordat ik hier aan de slag ging. Inmiddels werk ik met veel plezier op de afdeling Zakelijk. Ik ben iemand die nooit uitgeleerd is en bij De Goudse kan ik mij verder ontwikkelen.

Wat was je vorige baan?
Projectmanager/Recruiter bij Beautypartner.

Wat doe je in je vrije tijd?
Winkelen, gezellig uiteten gaan, naar een wijnbar gaan of een terrasje pakken, reizen en bij familie en vrienden zijn.

Stijn Buitenhuis (27) - Cloud Engineer, Core ICT - Team Azure

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De Goudse is een typisch familiebedrijf. Dit was voor mij een groot pluspunt omdat het te merken is in de sfeer, de cultuur en in het management. Na mijn eerste gesprek wist ik al: hier wil ik werken!

Wat was je vorige baan?
Medewerker Automatisering - Driestar educatief.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, klussen en studeren.

Emma Laan (31) - Communicatieadviseur - Communicatie & Marketing

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik voor het eerst binnenkwam bij De Goudse merkte ik direct een persoonlijke, gezellige sfeer. Daarnaast biedt de functie mij veel diversiteit. En er wordt meegedacht over de invulling van je functie en je groeimogelijkheden.

Wat was je vorige baan?
Marketing Manager - Rehamij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, sporten en gezellige dingen doen met mijn familie en vriendinnen.

Quint van den Heuvel (26) - Productspecialist Particulier

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na het afronden van mijn studie startte mijn zoektocht naar een bedrijf dat aansloot bij mijn persoonlijkheid en doelen. Als geboren Gouwenaar en topsporter kon het niet anders dan dat ik bij De Goudse op mijn plek zou zitten. Een Gouds familiebedrijf met oog voor sport, waar ieders talenten perfect tot uiting kunnen komen.

Wat was je vorige baan?
Student Bestuurs- en Organisatiewetenschap.

Wat doe je in je vrije tijd?
Waterpolo.

Laurens Bogaard (32) - Teammanager Relatiebeheer Schade & AOV

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam net van school en was op zoek naar een commerciële functie. Via het uitzendbureau kwam ik bij De Goudse terecht. Ik hoorde goede verhalen over het bedrijf en ben snel gestart. En sindsdien ook niet meer weggegaan

Wat was je vorige baan?
Teamcoördinator.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mountainbiken, voetballen en aan ouderwetse brommertjes klussen.

Sollicitatieproces

Gesprek met twee collega's
Gesprek met Manager van valuestream / ESS
Gesprek met Manager en HR
Gefeliciteerd, je hebt de baan!

Interessante baan?