Banen

Expert Letselschade

Expert Letselschade

Crawford & Company Capelle aan den IJssel

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 1 jaar werkervaring als (letsel)schadebehandelaar of (letsel)schade-expert: je wordt als junior, medior en senior aangemoedigd om te reageren
 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Empathisch en doortastend

Wat krijg je?

 • €3.200- €4.500 bruto p/m
 • 13e maand en 8,33% vakantietoeslag
 • Pensioenopbouw
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Duidelijk groeipad en mogelijkheden om verschillende vakopleidingen te volgen

Wat doe je?

 • 40% Slachtoffers thuis bezoeken
 • 30% Integrale dossierbehandeling
 • 20% Rapporteren
 • 10% Interne werkzaamheden en overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Expert Letselschade bij Crawford & Company ben je verantwoordelijk voor het inventariseren van schade bij bedrijfs- en verkeersongevallen. Je bent het gezicht van de verzekeraar als je slachtoffers thuis bezoekt. Samen met de belangenbehartiger van het slachtoffer bepalen jullie de concrete vervolgstappen binnen de kaders die je hebt.

Je bent veel onderweg om slachtoffers thuis te bezoeken. Tijdens deze expertises stel je het slachtoffer centraal: je vraagt goed uit waar het slachtoffer behoefte aan heeft, en legt dit naast de stelregels voor het traject. Je maakt bijvoorbeeld afspraken over schadevergoeding of een arbeidsdeskundige die helpt met re-integreren. Letsel varieert van rugpijn tot ernstige verwondingen. Slachtoffers kunnen dus geëmotioneerd reageren; daarom is het belangrijk dat je veel empathie hebt en deze emoties ook de ruimte geeft.

Je bewaakt en coördineert het hele schaderegelingstraject. Na het expertisebezoek rapporteer je je bevindingen en stel je op basis daarvan verslagen op voor je opdrachtgever en de belangenbehartiger. Je bekijkt wat een slachtoffer nodig heeft en of je dat kunt verantwoorden vanuit je dossier. Dat adviseer je vervolgens aan de opdrachtgever, aangezien jij zijn of haar oren en ogen bent. 

Je bent onderdeel van team Bodily Injury, dat verder bestaat uit een Manager, Paralegal, (Medisch) Secretariaat en Letselschade Experts van verschillende senioriteitniveaus. 

Als je het leuk vindt om veel mensen thuis te bezoeken en hun verhaal te horen, en je vindt het uitdagend dat je stevig in je schoenen moet staan bij tegengas van de belangenbehartiger, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Senior Expert Letselschade
Tjeerd Blankenstijn

Op een leuke werkdag geeft je opdrachtgever jou de regie in handen bij een bepaalde zaak, omdat jij dat vertrouwen hebt verdiend.

Op een matige dag loopt het gesprek met een slachtoffer en belangenbehartiger erg stroef: ze stellen zich aanvallend op op jou als persoon, in plaats van op de inhoud van de zaak.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens een expertise vertelt een geëmotioneerde alleenstaande moeder dat haar jonge kinderen door haar letsel moeten helpen met het huishouden, voordat zij kunnen spelen of huiswerk maken. Wat doe je?

Hoewel het opvoedkundig niet slecht is als kinderen meehelpen in het huishouden, constateer je dat het in deze situatie ongezond is. In deze situatie komt dat vooral omdat de alleenstaande moeder aangeeft zich schuldig te voelen tegenover haar kinderen, en dit schuldgevoel het herstelproces in de weg staat.
De mevrouw in kwestie vertelt dit op een geëmotioneerde manier. Het is belangrijk dat je de ruimte biedt aan deze emoties in het gesprek. Je blijft objectief, maar laat wel merken dat je je in haar kunt verplaatsen. Je kunt ook oplossingen bieden door bijvoorbeeld voor te stellen om eens met een psycholoog of herstelcoach te praten.

Uiteindelijk bied je de alleenstaande moeder aan om voor een half jaar een huishoudelijke hulp te bekostigen. Zo kunnen de kinderen weer kind zijn, en mevrouw kan zich focussen op haar herstel en reïntegratie in het arbeidsproces. Zij is je ongelofelijk dankbaar en laat dit ook merken, wat veel voldoening geeft.

Groeipad

Junior Expert Letselschade
Medior Expert Letselschade
Senior Expert Letselschade (met eventuele vakspecialisaties)

Werken bij Crawford & Company

Crawford & Company is een internationale organisatie op het gebied van schade-expertise en claimsmanagement met kantoren in meer dan 70 landen. Het bedrijf is een van ‘s werelds grootste onafhankelijke dienstverleners voor verzekeraars, makelaars, overheidsinstanties, multinationals en captives. Crawford & Company (Nederland) B.V. exploiteert haar onderneming vanuit vijf vestigingen in Nederland, te weten Capelle aan den IJssel (hoofdkantoor), Amsterdam, Apeldoorn, Drachten en Eindhoven.

 De claimsmanagementdiensten biedt Crawford & Company aan onder de merknaam ‘Broadspire’. Met deze dienstverlening voorziet Crawford & Company haar klanten van claimshandling services en third party administration.

De missie van Crawford & Company: ''Restoring and enhancing lives, businesses and communities''.

Kijk voor meer informatie over Crawford & Company op de website: www.crawco.com

 • Hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel
 • Wereldwijd actief
 • 52% / 48%
 • Gem. leeftijd 44 jaar
 • 160 werknemers in Nederland
 • 9000 werknemers in het buitenland

Collega's

Willem (47) - Schade-expert BTV

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde doorgroeien in de schade wereld en trof een aantal vertegenwoordigers (thans collega's) die mij een goede indruk gaven van het bedrijf. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad dat ik de overstap heb gemaakt vanuit mijn vorige baan.

Wat was je vorige baan?
Schade-expert.

Wat doe je in je vrije tijd?
Klussen in en om het huis.

Brian (29) - Medewerker Service Center

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Door mijn Hotelschool en Horeca achtergrond sluit deze functie heel goed bij mij aan. Ik werk samen met een gezellig team, en door de diverse werkzaamheden is geen dag hetzelfde.

Wat was je vorige baan?
Receptionist bij NautaDutilh.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou van sporten, uit eten, terrasje pakken, strand, vakanties, Netflix.

Ellen (31) - Expert Personenschade

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Via een detacheringsbureau ben ik bij Crawford terecht gekomen. Bij het eerste gesprek was er gelijk een klik en ik had super veel zin om aan de slag te gaan. Naast de gezelligheid met collega's, is er volop ontwikkelingsmogelijkheid en vrijheid in het doen van het werk. Ook nu we een steeds grotere afdeling worden, staan deze twee punten centraal. Ons motto: één team, één taak.

Wat was je vorige baan?
Jurist Personenschade.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om te zingen, lezen en puzzelen

Avital (22) - Junior Schadebehandelaar, Motorschade afdeling van Broadspire

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Crawford & Company terecht gekomen, omdat ik een stageplaats zocht voor mijn opleiding. Toen ik de vacature bekeek, leek het mij een leuke uitdagende stageplaats. Hierna ben ik eigenlijk niet meer weggegaan en ben ik al meer dan 2 jaar werkzaam bij Crawford & Company.

Wat was je vorige baan?
Vakkenvuller bij de Jumbo en medewerker bij een bakkerij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou van sporten, winkelen en Netflixen.

Michelle (47) - Secretaresse op de afdeling Liability & CAR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na bijna 20 jaar als secretaresse op advocatenkantoren werken was ik wel toe aan iets anders. Deze functie leek me qua kwalificaties en werkzaamheden op het lijf geschreven en ik dacht uit de vacature te proeven dat er een goede sfeer hing op kantoor. Tijdens de sollicitatiegesprekken werd mijn positieve indruk bevestigd en nu anderhalf jaar later ben ik nog steeds blij dat ik deze stap gezet heb. Alhoewel Crawford een groot internationaal bedrijf is, is het onderlinge contact persoonlijk en dat ligt mij erg goed.

Wat was je vorige baan?
Secretaresse bij Van Steenderen Mainport Lawyers

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben gek op Oostenrijk en ga in de winter graag skiën. Verder zit ik met 4 vriendinnen in een quizteam. Wekelijks doen we mee aan de pubquiz bij de Ierse Pub in onze stad.

Abdi (30) - Schade-expert op de afdeling Regres

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn rechtenstudie wilde ik graag in deze branche werken. Crawford biedt studenten de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Via De Haagse Hogeschool ben ik toen in aanraking gekomen met Crawford. In de afgelopen jaren heb ik mezelf binnen Crawford verder kunnen ontwikkelen tot professional.

Wat was je vorige baan?
Schadebehandelaar bij Van Ameyde

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden. Daarnaast houd ik van voetbal kijken, netflixen en vakanties.

Jeroen (44) - Senior schade-expert

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kreeg de mogelijkheid om mijzelf verder te ontwikkelen in meer omvangrijke en complexe schaden. Ook het werken vanuit een eigen (regio)kantoor met directe collega's was voor mij erg belangrijk.

Wat was je vorige baan?
Schade-expert.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, vissen met mijn kinderen en musea bezoeken

Naoual (30) - Teamleader Liability & Property op de afdeling Broadspire

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben in 2013 als student begonnen bij Crawford&Company, omdat ik voor mijn studie Hbo-Rechten op zoek was naar een LeerArbeidPlaats (wat niet te vergelijken is met een stage). Via school werd ik geïnformeerd over een openstaande vacature bij Crawford&Company. Ik wist toen vrij weinig van de verzekeringsmarkt en de schadeafhandeling en ben toen echt met 0 verwachtingen en kennis van deze branche begonnen bij dit bedrijf.

Wat was je vorige baan?
Student.

Wat doe je in je vrije tijd?
Films kijken, boeken lezen en leuke activiteiten doen.

Niels de Kock - Algemeen Directeur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Je hebt bij Crawford enorm veel vrijheid. We zijn een gerespecteerd expertisebureau maar onze naam en reputatie zijn volledig te danken aan onze mensen: niet alleen het werk wat we leveren maar ook de initiatieven die onze collega's ontplooien en de vrijheid die Crawford daartoe biedt.

Wat was je vorige baan?
Project Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Klussen.

Ronald Snoek - Bedrijfsschade expert op de afdeling Crawford Forensic Accounting Services (CFAS)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben via een headhunter heel toevallig bij Crawford terecht gekomen. Van tevoren had ik geen idee dat accountants ook in de schade-expertise wereld actief waren. De dynamiek in de functieomschrijving sprak mij meteen aan en sindsdien heb ik nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze voor Crawford.

Wat was je vorige baan?
Accountant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mountainbiken, zaalvoetballen, (snoek)vissen, Netflixen, bourgondisch leven en genieten met het hele gezin.

Arnoud Speijer (59) - Senior (marine) surveyor, afdeling Marine and Transportation

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In 2008 heb ik als schade-expert de overstap gemaakt naar Crawford. Het is een internationaal werkend bedrijf met veel verschillende disciplines. Bij Crawford heb ik de mogelijkheid gekregen om interessante schadekwesties in binnen- en buitenland te behandelen.

Wat was je vorige baan?
Acceptant bij een grote verzekeraar.

Wat doe je in je vrije tijd?
Afspreken met vrienden en hardlopen.

Joyce Janssen (26) - Regres expert Maritiem en Transport

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn master Maritiem en Transport recht was ik op zoek naar een uitdagende functie in deze branche. Via een vriendin ben ik uiteindelijk bij Crawford terecht gekomen en hier heb ik nog geen dag spijt van gehad.

Wat was je vorige baan?
Contractmanager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Naar de bioscoop gaan, uiteten gaan en winkelen met m'n vriendinnen.

Tjeerd Blankenstijn (37) - Sr. Personenschade-expert, afd. Personenschade

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde mijn horizon verbreden. In de breedte vanwege het internationale speelveld van Crawford en in de diepte door ook met andere partijen dan enkel het slachtoffer samen te werken. Crawford biedt dit allemaal. Elke dag is er ééntje met volop mogelijkheden, uitdaging en werkplezier!

Wat was je vorige baan?
Rechtshulpverlener Personenschade.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn gezin, jongerenwerk, tuinieren en MTB.

Avital Hautemann - Jr. Schadebehandelaar, Motorafdeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mijn opleiding Juridisch Medewerker was ik op zoek naar een leuke stageplaats. Toen kwam ik Crawford & Company tegen en leek het mij erg interessant om mij bezig te houden met de schadeafhandeling van ongevallen. Uiteindelijk mocht ik op gesprek komen en werd ik alleen maar meer enthousiast om te beginnen en ben ik niet meer weg gegaan.

Wat was je vorige baan?
Medewerkster bij een bakkerij en bij de supermarkt.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, Netflixen en drankjes doen met vrienden.

Sollicitatieproces

Telefonisch gesprek met Recruiter
Eerste gesprek met Manager en Recruiter
Arbeidsvoorwaardelijk gesprek

Interessante baan?