Banen

Senior Engineer Datacenter

Tijdelijk gesloten

Senior Engineer Datacenter

CAM IT Solutions Amersfoort

Wat is vereist?

 • Mbo+ / hbo werk- en denkniveau
 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie
 • Kennis van serverhardware, VMware vSphere, VMware vSAN en monitoringproducten van VMware
 • Analytisch zeer sterk
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Klantgericht, gemotiveerd en initiatiefrijk

Wat krijg je?

 • €3.000 - €5.050 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 23 vakantiedagen + de mogelijkheid om dagen bij te kopen
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, trainingen en certificeringen
 • Laptop, telefoon en leaseauto naar keuze
 • Een flexibel arbeidsvoorwaardensysteem, bijvoorbeeld extra vakantiedagen of meer budget voor je auto
 • Pensioenregeling en aanvullende verzekeringen

Wat doe je?

 • 20% Overleg met collega's
 • 30% Derdelijns incidenten oppakken
 • 20% Platform bij klanten beheren (back-end)
 • 30% Werken aan de back-end, projecten en service releases

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Sabine Beute

Human Resource Manager

Vacature

Als Senior Engineer Datacenter bij CAM IT Solutions ben je verantwoordelijk voor het onderhouden, ontwikkelen en optimaliseren van enkele componenten van de CAMCUBE op Workspace-gebied. Dit IT-platform bestaat uit verschillende applicaties, componenten en technieken, zoals VMware vSphere, VMware vSAN en VMware NSX-T. Jij bent verantwoordelijk voor het onderhoud en de doorontwikkeling van de back-end bij klanten, die ook weer uit verschillende stromingen bestaat zoals serverhardware, Hypervisor en Windows 2019-servers. 

Verantwoordelijkheden

Het verschilt per week waar je focus ligt: de ene keer richt je je op het beheer van de CAMCUBE bij de klant, die CAM daar voor vijf jaar ‘wegzet’. De andere keer kan een klant juist met incidenten te maken krijgen of kun je constateren dat bepaalde updates of onderhoudsactiviteiten nodig zijn. Ook ben je betrokken bij de onboarding van nieuwe klanten en het op maat samenstellen van het IT-platform, waarbij jij je richt op het bouwen van de back-end. Je werkt met software van leveranciers om tot een oplossing te komen en deze uiteindelijk ook te bouwen.

Het automatiseren en standaardiseren van de CAMCUBE is een belangrijk aandachtspunt waar de komende jaren aan gewerkt wordt. Zo ben je betrokken bij de verdere platformontwikkeling van de CAMCUBE. Samen met collega's bekijk je mogelijkheden om de nieuwste VMware-oplossingen in de CAMCUBE te integreren.

Team en collega's

Je werkt in het Datacenterteam met diverse Engineers van verschillende senioriteitsniveaus. Hierdoor kun je crossfunctioneel leren en je aan elkaar optrekken. Ook werken jullie in partnerteams die uit meerdere specialisten van CAM bestaan. Jullie werken intensief samen en zitten bijvoorbeeld ook samen op locatie bij de klant. Denk aan een Technisch Applicatiebeheerder, Support Engineer, Consultant, Service Delivery Manager en een Partner Manager. Gedurende de dag heb je contact met verschillende technische collega's van klanten. Jouw focus ligt op het serverpark, security en storage.

Als je het leuk vindt om met een team Engineers voor verschillende klanten te werken en je het uitdagend vindt om af te wisselen tussen technische ontwikkelwerkzaamheden en inkomende incidenten, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Senior Engineer Datacenter

Op een leuke werkdag heb je meerdere incidenten voor klanten weggewerkt. Je ziet concreet resultaat; het geeft een voldaan gevoel om terug te kijken op al het werk dat je verzet hebt.

Tijdens een mindere dag wil je met een nieuw project aan de slag, maar ontdek je dat enkele randvoorwaarden ontbreken. Dan moet je daar eerst achteraan voordat je kunt bouwen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er wordt een nieuw project gestart bij de klant. Hoe ga je te werk?

Allereerst gaat de Service Delivery Manager met het project aan de slag. Hij of zij gaat langs bij de klant om alle informatie op te vragen en de randvoorwaarden te bepalen. De Service Delivery Manager communiceert vervolgens weer naar jou wat er precies moet gebeuren en wat de (gewenste) doorlooptijd is van het project.

Daarna ga jij ermee aan de slag; je houdt nauwkeurig bij wat de voortgang is en geeft het op tijd door aan de Service Delivery Manager als je meer informatie of expertise nodig hebt. Jij kunt je richten op de techniek: je weet welke software je moet gebruiken en gaat het platform bouwen en inrichten. Tussendoor ga je configureren en stem je dit af met collega’s, aangezien zij ook een onderdeel van het platform bouwen. Alle onderdelen werken samen en moeten perfect op elkaar afgestemd zijn om een optimale dienst te kunnen verlenen.

Groeipad

Bij CAM IT Solutions wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Je kunt niet alleen trainingen en cursussen volgen die gericht zijn op soft skills, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om de benodigde certificeringen te behalen. Als je door middel van zelfstudie deze certificeringen behaalt, krijg je bovendien een bonus. CAM is VMware en Citrix Gold Partner: de organisatie stimuleert medewerkers om jaarlijks trainingen te volgen en certificeringen te behalen.

Engineer
Senior Engineer
Technical Expert
Architect

Werken bij CAM IT Solutions

CAM IT Solutions faciliteert de zorg met het ecosysteem de CAMCUBE: een IT-platform voor de gezondheidssector dat zorgmedewerkers ondersteunt door kritische omgevingen draaiende te houden. Hiermee zorgen we ervoor dat zorgmedewerkers hun werk kunnen doen, en dat 'zorg bezig met zorg' kan zijn. Hiermee is CAM een vertrouwde partner voor de healthcare. Met de CAMCUBE worden zeer complexe ecosystemen van het ziekenhuis hanteerbaar gemaakt; het IT-platform ontsluit alle systemen en dat levert zorgmedewerkers veel gemak op.

CAM IT Solutions gebruikt nieuwe en bewezen technologieën, waardoor de oplossingen aansluiten op een veranderende zorgmarkt en er goede gebruikerservaringen ontstaan. Een voorbeeld is dat onze infrastructuur ambulante zorgverleners in staat stelt om de benodigde zorg aan huis te leveren voor mensen die (vanwege corona) niet naar het ziekenhuis mogen komen. Ook kunnen patiënten dankzij CAM lang(er) op één plek in het ziekenhuis blijven, en hoeven ze niet meer van kamer te wisselen. CAM ondersteunt alle devices en software, waardoor zorgmedewerkers optimaal hun werk kunnen uitvoeren.

 • Amersfoort
 • Actief in Nederland
 • 75 medewerkers
 • 10% / 90%
 • Leeftijd tussen de 21 en 61 jaar
 • Hybride werkmogelijkheden

Collega's

Mickey Gerrits - Medior workspace engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een ander bedrijf als IT-consultant waar ik verschillende taken beheer, zoals het configureren van firewalls, Citrix MCS beheer, en het beheer van Ivanti Workspace control en automation. Ik wilde graag uitbreiden op de bestaande uitdagingen. Na zorgvuldig zoeken en veel vacatures bekeken te hebben, kwam ik uit bij CAM. Hier lag een mooie uitdaging om met grotere PVS-omgevingen te werken en te automatiseren.

Wat was je vorige baan?
IT-consultant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Knutselen aan mijn eigen homelab.

Dellano Zimmerman - Medewerker in het Platform Support Team

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voordat ik bij CAM binnenkwam, werkte ik voor een IT-detacheringsbedrijf waar mijn kennis niet verder uitgebreid kon worden. CAM bood mij een plek aan binnen het team met de mogelijkheden en ruimte die bij mij aansloten.

Wat was je vorige baan?
IT-medewerker voor een detacheringsbedrijf (voornamelijk servicedeskmedewerker en werkplekbeheer).

Wat doe je in je vrije tijd?
Het bewerken van video's, luisteren naar muziek en het spelen van Switch games. Dit is natuurlijk allemaal leuker met het juiste gezelschap.

Floris Rijnders - Technical Consultant op de afdeling Operations

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was toe aan een job met afwisseling, maar ik wilde absoluut niet in de detachering. Bij CAM kreeg ik de mogelijkheid om in een vast team leuke projecten uit te voeren bij vaste klanten. Ik word gemotiveerd door het samen bouwen aan mooie oplossingen voor de zorg; oplossingen die elke dag voor een ander klaarstaan.

Wat was je vorige baan?
Virtualisatiespecialist bij de Rechtspraak.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd zit ik het liefst op de mountainbike om door de bossen te fietsen.

Willem-Jan Dekkers - Manager Development & Operations

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De uitdaging in mijn rol is hier ongekend. We hebben de mogelijkheid om binnen een mooie markt een fantastisch product aan te bieden. Mijn team is heel erg gedreven en wil een verschil maken voor de zorg.

Wat was je vorige baan?
Manager bij VluchtelingenWerk Nederland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Klimmen, lezen en golf.

Dave de Rijder - IT Architect op de afdeling CTO Office (CTOO)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De reden dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga, is dat ik met de meest gave IT-oplossingen de zorg kan ondersteunen.

Wat was je vorige baan?
Engineer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Golfen.

Interessante baan?