Werken bij Veilig Thuis Noord-Holland Noord

Veilig Thuis Noord-Holland Noord is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling in Noord-Holland Noord. De organisatie is er voor alle inwoners van jong tot oud en voor professionals die te maken hebben met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Iedereen kan advies vragen of een melding doen. Of iemand zelf hulp zoekt, slachtoffer is of zelf geweld gebruikt: Veilig Thuis wil graag samen de veiligheid herstellen en waarborgen.

De regio Noord-Holland Noord bestaat uit: Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Dijk en Waard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel en Uitgeest.

  • Regio Noord-Holland Noord
  • Hoofdkantoor in Alkmaar
  • 96 medewerkers
  • 90% / 10%
  • Gem. leeftijd 38 jaar
  • Mogelijkheid tot hybride werken

Ontwikkelen binnen de organisatie

Elke medewerker bij Veilig Thuis volgt een leerlijn met interessante modules over kindermishandeling, ouderenmishandeling, partnergeweld, gespreksvoering met volwassenen en kinderen. Bovendien heb je de mogelijkheid om als lid van een expertiseteam je te specialiseren op een onderwerp, zoals bijvoorbeeld verslaving, stalking, psychiatrie, etc. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om je ontwikkelpad zelf vorm te geven.

Waarom werken bij Veilig Thuis Noord-Holland Noord

Lettie
Lettie
Medewerker Veilig Thuis, team Noord Kennemerland

Hiervoor was ik werkzaam in de jeugdbescherming als (gezins)voogd. Toen een collega overstapte naar Veilig Thuis en mij vertelde over zijn werkzaamheden, heb ik ook de overstap gemaakt. Het fijne aan deze baan is dat geen dag hetzelfde is. De casuïstiek is erg afwisselend, je krijgt te maken met baby's, kinderen, volwassenen en ouderen (van -0 tot 100+). Je bent altijd maar kort betrokken bij een zaak en het voelt goed om mensen die het moeilijk hebben naar de juiste hulp toe te leiden.

Erin
Erin
Medewerker Veilig Thuis, team Alkmaar

Ik was op zoek naar een baan met uitdaging en een bepaalde mate van complexiteit. Bij Veilig Thuis ben ik nu onderdeel van een mooi team waarbij we ons hard maken om geweld en onveiligheid in afhankelijkheidsrelaties te doorbreken.

Petra
Petra
Vertrouwensarts

Hiervoor werkte ik al ruim 15 jaar als keuringsarts en ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Een vriendin stuurde mij de vacature en ik herinnerde me mijn interesse voor kindermishandeling tijdens mijn studie. Ik mocht een dagje meelopen en was meteen verkocht!

Banen bij Veilig Thuis Noord-Holland Noord

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Iedereen, van jong tot oud, heeft het recht om te leven en op te groeien in een veilig thuis. Daarom is het onze grootste uitdaging om continu zichtbaar en laagdrempelig benaderbaar te zijn voor inwoners en professionals. Zo hopen wij dat zij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling bij ons melden of ons om advies vragen. Want samen kunnen we onveilige situaties en de overdracht van geweld van generatie op generatie stoppen.

‘In samenwerking met alle betrokkenen kunnen zorgen voor stabiele veiligheid en herstel.’

Veilig Thuis Noord-Holland Noord