Werken bij SPS

SPS is opgericht in 1994 en richt zich als Managed Services Provider (MSP) op het ontzorgen van organisaties met een hoge IT-afhankelijkheid. Deze zogenaamde “Digital Enterprise”-organisaties kunnen niet functioneren zonder ICT. SPS ontzorgt deze organisaties door middel van remote IT-beheer en IT-consultancyprojecten, zodat klanten van SPS zich kunnen focussen op hun business en hun klanten. Een selectie van klanten waarvoor SPS werkt: NHG, Chrysal, Aviko, Nedcargo en Auping.

Vanaf de start van SPS in 1994 wordt er gewerkt aan de ontwikkeling en verkoop van Gensys als totaaloplossing voor ICT afdelingen en ICT beheerorganisaties. Gensys wordt ingezet om IT-ketens en digitale processen visueel inzichtelijk te maken. Denk daarbij aan dashboards voor het bewaken van transactieflows of het visueel inzichtelijk maken van de IT-infrastructuur van bedrijfskritische applicaties.

“ Bij SPS moet je net een stap verder denken dan techniek om de impact op de business of eindgebruiker te bepalen. ”

Roland de Jong
Roland de Jong
Sales
  • Hoofdkantoor in Reeuwijk
  • Klanten met (inter)nationale vestigingen
  • 75+ werknemers
  • 20% / 80%
  • Gem. leeftijd 32 jaar
  • Smart casual
  • Hybride: 50% op kantoor

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Bij SPS kun je continu doorleren: van certificering tot een hbo-studie, van interne training tot het bezoeken van Microsoft-events: er is geen plafond voor studiebudget. Als het voor jou en SPS toegevoegde waarde heeft, is er veel mogelijk. Vanaf het begin bespreek je je passie en ambities voor de toekomst; op basis hiervan stel je leerdoelen op en vorm je een groeipad. Je kunt hierdoor zelf je werk vormgeven. Denk bijvoorbeeld aan een mix tussen Infrastructuur Engineer en Azure Consultant. Er wordt dus geïnvesteerd in het personeel en SPS past de functieprofielen aan op de kwaliteiten en het groeipad van medewerkers. Zo blijft je werk uitdagend en wordt het personeel ingezet op projecten waar ze echt goed in zijn.

Waarom werken bij SPS

Mike
Mike
IT Trainee

Ik was op zoek naar een nieuwe baan en zat door corona al een tijdje thuis. Op LinkedIn ben ik benaderd door SPS. Tijdens het gesprek klikte het en vanuit daaruit is mijn traineeship tot stand gekomen.

Samuël
Samuël
Afstudeerstagiair Informatiebeveiliging

Ik ben via LinkedIn in contact gekomen met SPS toen ik op zoek was naar een afstudeeropdracht. Na het eerste gesprek heb ik met SPS een mooie opdracht bedacht, die ik nu met plezier uitvoer.

Marco
Marco
System Engineer

Ik had net mijn opleiding afgerond en een oud klasgenoot tipte mij over de mogelijkheden bij SPS om werken en leren te combineren. Op dat moment twijfelde ik nog over de keuze tussen voltijd en deeltijd studeren, maar aangezien het een mooie kans was heb ik toch gesolliciteerd. Ik kon bij SPS aan de slag in combinatie met een studie en zou nu niet meer anders willen: je kunt de materie van school in de praktijk toepassen en je leert gaandeweg steeds meer.

Thomas
Thomas
iOS Developer

Hiervoor werkte ik bij bedrijven aan verschillende apps die ik los moest laten wanneer het project af was. Bij SPS kan ik echt eigenaar zijn van een product, in mijn geval de Gensys iOS app. Hierdoor heb ik meer verantwoordelijkheid in mijn rol als iOS Developer en kan ik meer meedenken over waar het product naartoe moet in de toekomst.

Leon
Leon
Cloud Consultant / Technisch Specialist

Het was tijd voor een nieuwe uitdaging en ik wilde gaan werken met modernere technieken die meer standaard worden in de markt. SPS had daar de mogelijkheden, klanten en vacature voor.

Martijn
Martijn
UX designer & Product Owner

Ik ben via een goede vriend van mij bij SPS terechtgekomen voor mijn afstudeerstage. Nadat ik mijn diploma behaald had, kreeg ik direct een contract aangeboden. De reden dat ik na vijf jaar nog steeds bij SPS werk, is de ontspannen informele sfeer, de collega's en de grote vrijheid die je als medewerker hebt om je eigen ideeën uit te voeren.

Raymond
Raymond
Service Manager

Ik wilde de stap maken van Proces Consultancy naar Servicemangement. Bij SPS hadden ze een mooie vacature waar ik met uitdagende klanten en projecten aan de slag kon.

Renske
Renske
Senior Servicedesk Medewerker

Om een verhuizing naar het westen mogelijk te maken, zocht ik naar een nieuwe, leuke baan. Ik herkende Gensys vanuit het werkveld en was erg nieuwsgierig naar het bedrijf achter zo’n tof product! Eenmaal gesolliciteerd werd ik ondergedompeld in een warm bad. Het is zo fijn om samen te werken met mensen die gepassioneerd zijn en weten waar ze het over hebben.

Jeffrey
Jeffrey
Developer

SPS gaf meteen een goed indruk: kansen om te leren, mogelijkheden om door te groeien en genoeg vrijheid.

Banen bij SPS

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Onze grootste uitdaging is de juiste IT-medewerkers te vinden voor onze veelzijdige klantomgevingen. Het doel is de klant ontzorgen, zodat zij zich volledig kunnen focussen op hun eigen business.

‘De klant ontzorgen, zodat zij zich kunnen focussen op hun eigen business.’

SPS