Werken bij Smurfit Kappa

Smurfit Kappa is een van 's werelds meest toonaangevende producenten van op papier gebaseerde verpakkingen, met ongeveer 46.000 werknemers op circa 350 productielocaties in 35 landen en met een omzet van meer dan €9 miljard in 2019. De organisatie is gevestigd in 23 landen in Europa en 12 in Amerika.

Binnen Smurfit Kappa Benelux werken er ongeveer 3.000 medewerkers op de verschillende locaties. Het hoofdkantoor van de Benelux is gevestigd in Oosterhout (NB). Het tiental trainees, in verschillende fasen van hun traject, is verspreid over de Benelux.

Er worden vooraf geen vastgestelde carrièrepaden gehanteerd. Smurfit Kappa vraagt niet voor niets, where will YOU take us?

“ Je moet níet bij Smurfit Kappa gaan werken als je op zoek bent naar een werkgever waar je carrièrepad voor je wordt uitgestippeld. Je moet wél bij Smurfit Kappa gaan werken als je in korte tijd veel wil leren, verantwoordelijkheid wil nemen en je je ook thuis voelt in onze productieomgeving! ”

Monique Vrolijk
Monique Vrolijk
Management Development Manager
  • Hoofdkantoor in Oosterhout (NB)
  • Actief in 35 landen
  • 15% / 85%
  • 3.000 werknemers in de Benelux
  • 46.000 werknemers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het traineeship van Smurfit Kappa. Je zult samen met de andere trainees diverse interne en externe trainingen volgen. Veel van de trainingen worden verzorgd door YSE, een organisatie die zich focust op de coaching en training van jong talent. Voorbeelden van trainingen zijn persoonlijk leiderschap, 'beïnvloeden en inspireren', projectvaardigheden en 'breng een organisatie in beweging'. Er zijn volop doorgroeimogelijkheden afhankelijk van jouw ambities. Vanuit het verleden hebben trainees onder andere de functies Operations & Support Manager, Teammanager Golfkartonmachine, Junior Accountmanager, Teamleider Supply Chain, Personal Assistant en Marketing & Communicatie Specialist uitgevoerd.

Waarom werken bij Smurfit Kappa

Bodine Daams
Bodine Daams
Benelux Trainee

Na vijf jaar studeren in Rotterdam en buitenland, wist ik dat ik graag verder wilde in een internationale en dynamische werkomgeving, het liefst in een productiebedrijf. Daarnaast was ik op zoek naar een plek waar je de vrijheid krijgt om te ontdekken, leren, pioneren en voor diverse afdelingen opdrachten doet. In het Benelux Traineeship komt dit allemaal samen!

Dennis Codrington
Dennis Codrington
Regional Managing Director

Duurzaamheid zit bij dit bedrijf in elke vezel; het product en de processen. Voor mij is dat een essentiële voorwaarde om te kiezen voor een bedrijf. Daarnaast vind ik voldoende ruimte voor mijn ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

Marten Dubbelboer
Marten Dubbelboer
Benelux Trainee

Ik was op zoek naar een rol in een productieomgeving waarin ik vrijheid zou hebben om ideeën om te zetten in tastbare veranderingen. Op een borrel vertelde een Trainee van Smurfit Kappa mij over de projecten die je kunt leiden tijdens het Traineeship en toen was ik direct geïnteresseerd.

Banen bij Smurfit Kappa

Wat is onze grootste uitdaging?

Als leiders in duurzame verpakkingen voelen we de verantwoordelijkheid de uitdaging van verpakkingsafval en zwerfvuil aan te gaan. Verpakkingen hebben een waardevolle, duurzame rol in het voorkomen van verspilling en in ons veelzijdige Better Planet Packaging initiatief gebruiken we onze kracht in ontwerpinnovatie om nieuwe producten te ontwikkelen, samen te werken met nieuwe en bestaande partners en de uitdagingen van zwerfafval aan te gaan. We streven naar het verminderen van verpakkingsafval en zwerfvuil door samen te werken met partners en duurzamere verpakkingen te ontwerpen; door minder duurzame materialen te vervangen, minder verpakkingsmateriaal te gebruiken en recyclebaarheid te optimaliseren door bijvoorbeeld het gebruik van mono-materiaal.

‘We streven ernaar om afval te verminderen door recycling, hernieuwbaarheid en biologische afbreekbaarheid.’

Smurfit Kappa