Werken bij Sectra

Sectra is een wereldwijde leverancier van enterprise imaging oplossingen en beeldverwerkingssystemen die het mogelijk maken om digitale beelden te verwerken, te archiveren en te verspreiden. Deze worden vooral gebruikt door diagnostische afdelingen in ziekenhuizen, zoals Radiologie, Pathologie, Cardiologie en Orthopedie. Ook worden de oplossingen van Sectra ingezet voor informatieuitwisseling binnen en buiten ziekenhuizen.

COVID-19 heeft ons geleerd hoe kwetsbaar ons zorgsysteem is: het is van levensbelang om snel en betrouwbaar diagnoses te kunnen stellen. Dat kan gelukkig steeds vaker met ondersteuning van Artificial Intelligence en Structured Reporting, specifiek Image Recognition-technieken en neurale netwerken. Zo kunnen artsen steeds beter diagnosticeren en ziektebeelden bepalen. Door je te verdiepen in allerlei technieken die schuilgaan achter imaging technieken zoals MRI's en mammografieën, kun jij de zorg indirect een stukje beter maken.

Sectra levert een essentiële bijdrage aan de medische wereld en daarmee aan de volksgezondheid. En als je bij Sectra gaat werken, kun jij er ook indirect voor zorgen dat ziektes sneller opgespoord worden. Werknemers geven werken bij Sectra een Glassdoor-score van 4.8 (uit 5): er is veel ruimte voor Learning & Development en bovendien heeft Sectra meerdere keren de Best of Class-award gewonnen.

Je moet bij Sectra gaan werken als je je eigen pad wilt uitstippelen en graag wilt leren over high tech in de medische wereld. Je moet niet bij Sectra gaan werken als je in een voorspelbare werkomgeving terecht wilt komen.

Peter Osinga
Directeur Sectra Benelux/DACH
  • Hoofdkantoor in Linköping (Zweden)
  • Nederlandse hoofdkantoor in Almere
  • 850 werknemers wereldwijd
  • 55 werknemers in Nederland
  • 50% / 50%
  • Gem. leeftijd 41 jaar

Ontwikkelen binnen de organisatie

Als net afgestudeerde IT-er denk je wellicht niet zo snel aan een baan bij een gezondheidsleverancier, maar hier zit wel de toekomst. Corona heeft ons geleerd dat snelle en betrouwbare diagnostisering van essentieel belang is, en dat kan alleen door Artificial Intelligence en de nieuwste IT-technieken met de medische wereld te verweven. Daar kun jij als starter aan meewerken; je krijgt de vrijheid om je opgedane kennis toe te passen en jezelf te ontwikkelen. Zo is Sectra momenteel bezig met de ontwikkeling van een House of Growth. Trainees kunnen bijvoorbeeld extra begeleiding krijgen en allerlei cursussen en trainingen volgen.

Waarom werken bij Sectra

Sam Eecloo
Sam Eecloo
Project Engineer

Ik ben al een aantal jaren werkzaam in de Healthcare IT-sector en zag hoe Sectra de markt geleidelijk veranderde. Na gesprekken met verschillende mensen was het duidelijk dat ik me thuis zou voelen in de Sectra-cultuur en heb ik geen moment getwijfeld.

Nick Besselink
Nick Besselink
Global Research Liaison Manager

Met een achtergrond in medische beeldvorming en een passie voor programmeren, was ik op zoek naar een uitdagende nieuwe baan waar ik dit zou kunnen combineren. Na meerdere interviews was het duidelijk dat ik deze uitdaging bij Sectra zou vinden!

Rein Varkevisser
Rein Varkevisser
Team Manager Applicatie Specialisten

De combinatie tussen Zorg en IT heeft me altijd enorm geboeid en ontwikkelt zich bovendien in rap tempo. In mijn vorige rol als Applicatiebeheerder bij het LUMC brachten we deze ontwikkelingen daadwerkelijk bij de zorgprofessionals en ervaarde ik dagelijks de kracht van IT als ondersteuning van het zorgproces. Er was veel samenwerking met Zorg-IT bedrijven en zo leerde ik de mensen en programma's van Sectra ook goed kennen. Toen ik vervolgens werd gewezen op hun Applicatie Specialist-vacature was ik direct enthousiast: niet alleen de prettige werkcultuur en -houding sprak me erg aan. Ook was het dé kans om de "latest & greatest" ontwikkelingen te mogen implementeren in diverse ziekenhuizen in zowel binnen- als buitenland.

Erwin Krikken
Erwin Krikken
Project Engineer bij Deployment.

Met mijn achtergrond in technische geneeskunde zocht ik een uitdaging om de brug te slaan tussen techniek en de medische wereld. Bij Sectra heb ik die uitdaging kunnen vinden.

Banen bij Sectra

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Onze uitdaging is de nieuwste IT-technieken met de medische wereld verweven, zodat artsen beter diagnoses kunnen stellen. Artsen kunnen patiënten niet helpen zonder beeldmateriaal: wij willen ervoor zorgen dat dit beeldmateriaal betrouwbaar is en dat artsen hier efficiënt mee kunnen werken.

‘Impact maken in de gezondheidszorg met de nieuwste IT-technieken.’

Sectra