Werken bij Schöck

Schöck Nederland ontwikkelt bouwsystemen op het gebied van koudebrugvrije verankeringstechniek. Het bedrijf is een groeiende organisatie die bouwfysische oplossingen biedt en zo bijdraagt aan een duurzame bouw. Ook ontwikkelen zij producten en diensten, samen met partners en klanten. Maatschappelijke betrokkenheid, duurzaamheid en innovatie zijn kenmerkend voor Schöck Nederland.

“ Je moet níét bij Schöck gaan werken als je niet graag van je planning afwijkt en alleen zelfstandig wilt werken. Je moet wél bij Schöck gaan werken als je verantwoordelijkheid durft te nemen en houdt van diversiteit, innoveren en gezelligheid. ”

Wendy Peterzon
Wendy Peterzon
Manager HR en Administratie
  • Hoofdkantoor in Apeldoorn
  • Actief in 39 landen
  • 25 werknemers in Nederland
  • 1100 werknemers wereldwijd
  • 34% / 66%
  • Gem. 42 jaar

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Bij Schöck zijn ontwikkeling en groei heel belangrijk. Het bedrijf luistert naar wensen en behoeftes van werknemers, en investeren op basis hiervan in opleidingen en cursussen. Omdat Schöck Nederland een klein bedrijf is, kun je je baan voor een groot deel zelf creëren en vormgeven.

Waarom werken bij Schöck

Arjo Schreuder
Arjo Schreuder
Sales engineer

Ik heb een achtergrond in de prefab-betonindustrie en was daarom al best vertrouwd met het product van Schöck. Door omstandigheden ben ik in 2018 van baan veranderd. Na een paar leuke gesprekken met Schöck ben ik hier komen werken. Ik heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van!

Wendy Peterzon
Wendy Peterzon
Manager HR & Administratie

Ik ben begonnen als marketingcoördinator bij Schöck. Tijdens het lezen van de vacature werd ik getriggerd door de afwisseling in de functie, en dat ik verantwoordelijk werd voor alles op gebied van marketing in een klein bedrijf. De afgelopen vijf jaar heb ik me mogen door ontwikkelen op HR-gebied en als leidinggevende. Inmiddels werk ik al bijna 14 jaar bij Schöck Nederland, dus dat zegt wel iets over hoe ik het naar mijn zin heb.

Patrick Lankamp
Patrick Lankamp
Accountmanager NL & Key-accountmanager Scandinavië

In het verleden werkte ik bij een concurrent, en keek ik op tegen de professionaliteit van Schöck NL. Een aantal jaren later kwam een vacature vrij, en die kans heb ik met twee handen aangepakt.

Wouter Vink
Wouter Vink
Sales engineer / Manager verbeterprojecten

Hiervoor was ik procesmanager bij een infra-aannemer. Hoewel je in die projecten aantoonbaar aan continue verbetering werkt, vond ik het na verloop van tijd te ver van de praktijk af staan. Bij Schöck kan ik dagelijks klanten helpen én praktisch onze processen helpen verbeteren.

Marcel Veldkamp
Marcel Veldkamp
Senior medewerker finance en HR

Ik was hiervoor werkzaam in de accountancy en werkte al voor Schöck. In die periode heb ik het Schöck ervaren als een bedrijf met goede communicatie, aandacht voor de medewerkers en een leuk collegiaal team. Toen de mogelijkheid kwam om in loondienst te treden, hoefde ik hier niet lang over na te denken.

Banen bij Schöck

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

De grootste uitdaging van Schöck is blijven groeien richting circulair ontwerpen. Het bedrijf is al jarenlang betrokken bij de bevestiging van balkons en gevels, maar wil intelligente, duurzame mogelijkheden blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een balkon te laten functioneren als ontmoetingsplaats, met plek voor wateropvang.

‘Niet als losstaand product, maar altijd als onderdeel van de totaaloplossing.’

Schöck