Werken bij Rijkswaterstaat

Help jij Nederland verder? Samen met circa 8.700 collega’s werken ze bij Rijkswaterstaat in een innovatieve omgeving aan projecten die er echt toe doen. Kleine, grote en hele grote projecten die de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland verbeteren.

Je moet wel bij Rijkswaterstaat gaan werken als je een grote impact wil hebben op de toekomst van Nederland. Je moet niet bij Rijkswaterstaat gaan werken als je weinig initiatief neemt, het is een grote en soms complexe organisatie.

Anneke Laoutaris
Coördinator Werving en Selectie
  • Hoofdkantoor in Utrecht
  • Actief in Nederland
  • Gem. leeftijd 48
  • 8700 werknemers

Ontwikkelen binnen de organisatie

Bij Rijkswaterstaat werken mensen met bijzondere expertise. Voor hun is kennisontwikkeling essentieel om een goed opdrachtgever te kunnen zijn en innovaties te borgen. Ze vinden het belangrijk dat je steeds blijft groeien als professional. Ze bieden dan ook verschillende (om)scholings- en studieregelingen.

Waarom werken bij Rijkswaterstaat

Mechiel Wesseling
Mechiel Wesseling
Technisch Specialist Installaties en Bediening

Na ruim tien jaar als Hardware Engineer aan de zijde van de Aannemer te hebben gewerkt, vond ik het tijd voor de volgende stap. Het leek mij leuk en uitdagend om niet hetzelfde werk te gaan doen voor een ander bedrijf, maar om mijn ervaring te gebruiken om aan de 'andere kant van de tafel' te gaan zitten als Opdrachtgever. Daarnaast houdt je als Technisch Specialist de feeling met de techniek.

Sonja Fennis
Sonja Fennis
Senior Adviseur Bruggen en Viaducten

Hiervoor was ik werkzaam aan de TU Delft en deed ik al vaak onderzoek samen met Rijkswaterstaat. Het leek me vooral heel leuk om niet alleen een technisch onderzoek aan een brug te doen, maar vervolgens ook na te denken over welke concrete oplossingen er dan zijn om zo'n brug te behouden door middel van bijvoorbeeld een versterking. Na mijn sollicitatie bleek het werk bij Rijkswaterstaat nog veel gevarieerder dan ik had verwacht, dus ik heb nog geen moment spijt gehad.

Daniëlle Wiegers
Daniëlle Wiegers
Adviseur Inkoop- en Contractadvies

Ik ben ruim tien jaar Bidmanager geweest waarbij ik verantwoordelijk was voor de inschrijving op aanbestedingen, dus letterlijk de andere kant van de tafel. Omdat het vakgebied me bleef aanspreken maar ik toe was aan iets nieuws, leek de stap naar inkoop een mooie uitdaging. Rijkswaterstaat gaf me deze kans en vanaf het moment dat ik hier gestart ben, heb ik nog geen seconde spijt gehad.<br />

Mirko Meijer
Mirko Meijer
Systeem Architect

Rijkswaterstaat is o.a. verantwoordelijk voor renovatie en aanleg van grote objecten zoals sluizen, bruggen en keringen. Ik vind het fantastisch om een bijdrage te mogen leveren aan de projecten en in gezamenlijkheid met mijn collega's en opdrachtnemers tot oplossingen te komen voor complexe vraagstukken.

Michael Maasland
Michael Maasland
Mobiel Verkeersleider

Hiervoor was ik werkzaam als Schipper op een binnenvaartschip, daar merkte ik dat er bij de recreatievaart vaak onwetendheid heerst over wat een Binnenvaartschipper ziet en kan. Hier wil ik en kan ik nu wat aan doen. Ik wil bijdragen aan veiligheid op het water voor zowel de beroeps- als de recreatievaart.

Geen vacatures bij Rijkswaterstaat

There are currently no job openings at this company.

Wat is onze grootste uitdaging?

De samenleving verandert ingrijpend en steeds sneller. Veel ontwikkelingen raken direct aan Rijkswaterstaat. Te denken valt aan de klimaatverandering, de energietransitie, nieuwe technologie, het belang van data, de krapte op de arbeidsmarkt, de toenemende mobiliteit en de participerende omgeving. Nederland staat de komende decennia voor de grootste vervanging- en renovatieopgave van onze infrastructuur ooit. Het veilig,
beschikbaar en betrouwbaar houden van onze wegen, bruggen, tunnels en viaducten heeft de komende jaren daarom een hoge prioriteit.

‘Blijven zorgen voor een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland’

Rijkswaterstaat