Werken bij PwC

PwC is opgericht in 1849. Door verschillende fusies zijn zij uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digital Technology, Assurance, Tax en Advisory. Met een netwerk van firma’s in 158 landen en met meer dan 250.000 werknemers wereldwijd, bedienen zij een breed scala aan sectoren en klanten. Bij PwC Nederland werken ruim 5.000 mensen.

 

“ Je moet wél bij PwC gaan werken als je je eigen ontwikkeling belangrijk vindt en graag in teamverband werkt. Je moet níet bij PwC gaan werken als je de voorkeur geeft aan het werken op een vaste locatie en niet van verandering houdt. ”

Desi de Bruin
Desi de Bruin
Recruiter
  • Hoofdkantoor in Amsterdam
  • Actief in 158 landen
  • 42 % / 58 %
  • Gem. leeftijd 31 jaar
  • Ruim 5.000 medewerkers in Nederland
  • 250.000 medewerkers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Binnen PwC stel je samen met je leidinggevende een persoonlijk learning & development plan op. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zowel interne als externe trainingen te volgen. Als je bij PwC gaat werken krijg je een coach toegewezen en samen met je jaarlaag volg je interne trainingen zoals soft skills workshops en neem je deel aan kennisbijeenkomsten. Je ontvangt vakinhoudelijke trainingen, zowel in het binnen- als buitenland. Door deze trainingen specialiseer je je in jouw vakgebied. Je groeit dan ook door binnen jouw afdeling.

Waarom werken bij PwC

Ruben Koster
Ruben Koster
Consultant Project & Program Management

Na mijn studie was ik zoekende naar een plek in consulting en kwam ik er achter dat mijn vaardigheden en interesses goed aansluiten bij het werk van deze afdeling. Tijdens recruitmentactiviteiten en de sollicitatiegesprekken kwam ik tot de conclusie dat ik graag voor PwC wil werken.

Joost Heemskerk
Joost Heemskerk
Consultant Indirect Taxes bij Financial Services

Tijdens mijn stage bij dit team merkte ik dat de gezelligheid van het team me enorm aansprak. Naast het inhoudelijke fiscale werk dat we doen voor financiële sector (o.a. banken, verzekeraars, vermogensbeheerders), kun je altijd alles tegen iedereen zeggen en hebben we veel plezier met elkaar, tijdens en buiten werktijden om.

John Abadier
John Abadier
Senior Consultant bij Indirect Tax Financial Services

Voor mij waren de collega's de belangrijkste reden om bij PwC te beginnen. Verder heeft PwC heeft als één van de weinige fiscale advieskantoren een team dat zich enkel bezighoudt met btw-advies aan de financiële sector. Hierdoor word je als specialist al snel ingezet op grote klanten met uitdagende en leerzame projecten.

Stefanie de Zwart
Stefanie de Zwart
Senior Associate Risk Assurance

Een studievriend had stage gelopen bij PwC en was zo enthousiast dat hij er bleef werken. Tijdens een gesprek met een senior manager kwam ik erachter dat het bij PwC niet alleen om werken gaat, maar ook gekeken wordt naar wat jij als persoon belangrijk vindt en kan toevoegen. Ik was al snel enthousiast en werk hier nu met veel plezier.

Ceylan Köycü
Ceylan Köycü
Senior Associate Risk Assurance

Na een scriptiestage gevolgd te hebben bij PwC wilde ik graag mijn carrière starten hier. Het leek mij een goed platform om mij te ontwikkelen binnen een specifiek vakgebied.

Mario Mazul
Mario Mazul
Associate Risk Assurance

Ik ben gaan werken bij PwC vanwege de diversiteit. Je werkt met verschillende teams en klanten en daarbij krijg je ook de mogelijkheid om je goed te ontwikkelen. Dit kan door interne projecten, externe studie of interne cursussen.

Mahdi Hazara
Mahdi Hazara
Associate Risk Assurance

Nadat ik in aanraking was geweest met PwC Risk Assurance Services, was ik meteen enthousiast geraakt. Naast de hele fijne collega's, de variatie van opdrachten bij verschillende bedrijven in verschillende industrieën maakte RAS voor mij zo interessant.

Bart Friese
Bart Friese
Consultant Tax People & Organisation PAIS

Ik voelde een goede klik met degenen met wie ik een interview had, iets wat ik erg belangrijk vond tijdens het solliciteren. Ik kende iemand die het erg naar zijn zin heeft bij PwC in Madrid. Als juridisch consultant ben je met meer bezig dan met alleen het recht. Maar tegelijkertijd komen er genoeg interessante juridische vraagstukken voorbij.

Sharon Verschelling
Sharon Verschelling
Senior Consultant Tax People & Organisation PAIS

De diversiteit en mogelijkheden die PwC biedt zowel qua werkzaamheden als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling maakten mij heel enthousiast om hier aan de slag te gaan.

Remo Kleij
Remo Kleij
Consultant Tax People & Organisation PAIS

Omdat PwC en PAIS in het bijzonder een bedrijf is waar je de ruimte krijgt om veel verschillende projecten te doen. Daarnaast is er volop ruimte voor ontwikkeling. Dit biedt mij de mogelijkheid om mij breed te ontwikkelen en een goede basis te leggen voor de rest van mijn carrière.

Stijn Swaans
Stijn Swaans
Senior Consultant Tax People & Organisation PAIS

PwC is een organisatie waar je constant wordt uitgedaagd. Dit geeft een leerzame omgeving waar je werkelijk iets kan toevoegen bij het oplossen van maatschappelijk belangrijke uitdagingen.

Jolijn Heitkönig
Jolijn Heitkönig
Senior Associate Capital Markets & Accounting Advisory Services bij Financial Instruments

Na het afronden van mijn master Accounting & Control ben ik bij PwC gestart als Associate. Doordat PwC een internationaal bedrijf is waar je in korte tijd veel kan leren was ik direct enthousiast om te beginnen bij PwC.

Matthijs Alink
Matthijs Alink
Associate Capital Markets & Accounting Advisory Services bij Financial Services

Tijdens mijn master heb ik stage gelopen bij CMAAS. Om deze ervaren collega's aan het werk te zien binnen de grote banken van ons land was erg leerzaam. Na mijn stage ben ik dan ook direct in dienst getreden.

Banen bij PwC

Wat is onze grootste uitdaging?

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en aan het oplossen van belangrijke problemen. Dat is onze ‘purpose’, dit bepaalt of we dingen doen of willen gaan doen. We dragen onze purpose intern en extern uit en gaan hierover in dialoog met onze belanghebbende. Zij bepalen uiteindelijk of wij deze waarmaken.

‘Bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij’

PwC