Werken bij ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Ruim 4000 medewerkers zorgen ervoor dat elke dag, 24/7, 1 miljoen treinreizen worden gemaakt en 115.000 ton goederen op hun plaats van bestemming komen, over 7000 kilometer spoor. ProRail werkt aan de bereikbaarheid van Nederland door te zorgen voor een optimaal spoornetwerk. Van het verdelen van de ruimte op het spoor en regelen van alle treinverkeer, tot het bouwen en beheren van stations, en het aanleggen nieuw spoor.

  • Hoofdkantoor in Utrecht
  • Actief in Nederland
  • 26% / 74%
  • Gem. leeftijd 47 jaar
  • 4200 werknemers in Nederland

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden binnen ProRail. Je kunt cursussen en opleiding op zowel werk als persoonlijk vlak volgen. Je neemt hiervoor zelf het initiatief en afhankelijk van je ambities zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Je bespreekt je ontwikkelingen en resultaten met je leidinggevende. Je krijgt vrijheid, ruimte en vertrouwen om ook met eigen creatieve ideeën te komen.

Waarom werken bij ProRail

Jos Canna
Jos Canna
Manager VL post Eindhoven

Mooi bedrijf met een maatschappelijk relevant product. Ook zijn er goede arbeidsvoorwaarden en veel doorgroeimogelijkheden.

Bram Vos
Bram Vos
Operationeel Manager Treinverkeersleiding

Ik wilde me graag bezig houden met operationele aansturing en ik heb affiniteit met de branche en het soort werkgever.

Fabiënne Hoekstra
Fabiënne Hoekstra
Treinverkeersleider

Ik kom uit de modebranche en wilde graag een andere richting inslaan. De dynamische wereld binnen Prorail sprak mij ontzettend aan en ik werd dan ook meteen enthousiast gemaakt door het uitdagende werk en mijn collega's. Dit is een baan waarbij er elke dag wel iets nieuws gebeurt en dus elke dag een nieuwe uitdaging is!

Evelien Damhuis
Evelien Damhuis
Operationeel Manager CMBO

Na mijn studie ging ik op zoek naar een baan waar ik mijn interesse in logistieke netwerken en dagelijkse operatie in praktijk kon brengen. Iedere dag ben ik samen met alle collega’s in het land, de vervoerders en verladers, in de weer om verstoringen in de dienstregeling zo adequaat mogelijk af te handelen. Met elkaar zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk treinen in ons complexe netwerk kunnen rijden.

Erik Bos
Erik Bos
Operationeel Manager Treinverkeersleiding

Hiervoor was ik werkzaam in een bedrijf met weinig werknemers en doorgroeimogelijkheden. Ik ben gaan zoeken naar een bedrijf waar ik meerdere kanten op kan gaan en kwam via een kennis bij ProRail terecht. Het maatschappelijke belang van een goed lopende treindienst en de sfeer op de Verkeersleidingspost hebben ervoor gezorgd dat ik direct gesolliciteerd heb.

Banen bij ProRail

Wat is onze grootste uitdaging?

Elke dag maakt ProRail het mogelijk dat een miljoen reizigers en meer dan 100.000 ton goederen met de trein op hun bestemming kunnen komen, over onze ruim 7000 kilometer spoor. De mobiliteitsvraag in Nederland groeit richting 2040 met 30%. Als wij niks extra’s doen wordt het steeds drukker in de treinen en hebben we steeds vaker te maken met grote verstoringen. Nederland dreigt dan vast te lopen. Aan ons de taak om dat niet te laten gebeuren.

‘Wij zorgen dat het spoor, ondanks de groeiende mobiliteit, niet vastloopt.’

ProRail