Werken bij Plant Health Cure (PHC)

Plant Health Cure (PHC) is specialist en koploper op het gebied van mycorrhiza-technologie en bodembiologie. Ze leveren nuttige bodemschimmels en bodembacteriën en andere middelen die planten weerbaar maken en beter laten functioneren.

PHC behoort tot de nieuwe generatie bedrijven. Ze ontfermen zich niet alleen over mondiale milieubelasting, maar bieden ook concrete alternatieven om landbouw zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen mogelijk te maken. Daarom ontwikkelt PHC biologische meststoffen en biostimulanten, zoals schimmels en bacteriën. De organisatie groeit nu al hard, en dat terwijl de échte groei nog moet komen.

 

 

“ Je moet bij Plant Health Cure gaan werken als je een bijdrage wil leveren aan een schonere wereld met gezonder voedsel. Je wilt de wereld laten zien dat het altijd beter en mooier kan. Je moet niet bij Plant Health Cure gaan werken als je niet van gezelligheid of humor houdt, of te erg vasthoudt aan je werktijden. ”

Pius Floris
Pius Floris
Oprichter en Directeur
  • Hoofdkantoor in Oisterwijk
  • Actief in 20 landen
  • 33% / 67%
  • Gem. leeftijd 40 jaar
  • 16 medewerkers in Nederland

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Plant Health Cure (PHC) stimuleert haar werknemers om zichzelf te blijven ontwikkelen, zowel op persoonlijk gebied als op carrièrevlak. Aangezien PHC snel groeit, zijn hier allerlei mogelijkheden voor en kun je ook intern doorgroeien.

Waarom werken bij Plant Health Cure (PHC)

Pius Floris
Pius Floris
Directeur/Oprichter

Ik ben oprichter van Pius Floris Boomverzorging. Gaandeweg kwam de realisatie dat de normen voor bodemvruchtbaarheid anders waren dan in opleidingen werd verteld. Daarom ben ik mij in de bodembiologie gaan verdiepen. Dat resulteerde in de oprichting van Plant Health Cure met als motto: "We Grow Soil". Dit bedrijf wil ik wijden aan de noodzaak om anders om te gaan met de grond die ons voedsel levert. Daar moet wereldwijd nog veel werk in gestopt worden. Verandering van denken is altijd mijn motto geweest, en dat zal ook zo blijven.

Anouk van Hees
Anouk van Hees
Stagiaire onderzoek en ontwikkeling

Ik heb hier gesolliciteerd voor een stage, omdat het bedrijf producten maakt die de kwaliteit van de bodem verbeteren. Hiermee pakken ze de oorzaak van het probleem van de plant aan, en niet het gevolg. Een andere reden waarom ik voor dit bedrijf heb gekozen is omdat er veel ruimte is om te leren en er een fijne sfeer aanwezig is.

Joost van den Hoven
Joost van den Hoven
Sales Support & Logistics en Sales Binnendienst

Ik ben erin gerold via via en begon destijds in het (piepkleine) magazijn. Vanwege de dynamiek, de groei en het nobele doel van PHC ben ik er nu (8 jaar later) nog steeds. Ook ben ikzelf enorm gegroeid.

Marinus
Marinus
Product en Innovation Manager

Ik wil een positieve bijdrage leveren aan een eerlijke en circulaire land- en tuinbouw. Werken vanuit de kracht van de natuur en plantgezondheid, biedt zoveel meer mogelijkheden.

Banen bij Plant Health Cure (PHC)

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Onze grootste uitdaging is om onze voorsprong (gemiddeld vijf jaar) in de markt vast te houden. Bovendien willen we een bredere klantenkring in de land- en tuinbouwsector krijgen, met pioniers uit het vak.

Het is onze missie om bij te dragen aan bodemherstel en duurzame landbouw. Dit doen we door onze kennis en ervaring in te zetten; denk aan kennisoverdracht, educatie en het leveren van producten die hier direct mee helpen.

‘Onze grootste uitdaging is om onze voorsprong in de markt vast te houden.’

Plant Health Cure (PHC)