Werken bij Orbisk

Orbisk is een start-up met een duidelijke missie: het wereldwijde voedselsysteem duurzamer maken. De start-up levert complete inzichten in de voedselstromen van hospitality-organisaties. Dit doet Orbisk door een slimme camera en weegschaal aan te bieden, die met behulp van beeldherkenning registreert welk eten, wanneer en in welke hoeveelheid wordt weggegooid. De klant kan deze data inzien via het dashboard, waardoor de voedselverspilling inzichtelijk wordt en verminderd kan worden.

“ Orbisk biedt een open en gastvrije omgeving waar iedereen samenwerkt aan het gemeenschappelijke doel om voedselverspilling tegen te gaan. Als je klaar bent om met een ambitieuze groep mensen te werken, te helpen om de wereld een betere plek te maken én er plezier in hebt terwijl je dat doet, dan ben je bij Orbisk aan het juiste adres. ”

Eliza Jones
Eliza Jones
Office Manager
  • Hoofdkantoor in Utrecht
  • 60% / 40%
  • Gem. leeftijd 30 jaar
  • 35 medewerkers
  • Casual dresscode
  • Thuiswerkmogelijkheden

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Als het gaat om leren en groeien, hebben we een manier van werken gecreëerd waarbij je flexibele groeitrajecten en veel mogelijkheden hebt om nieuwe vaardigheden te leren. Het bereiken van doelen als team mondt uit in collectieve teamleeractiviteiten, om nieuwe kennis en vaardigheden te leren en te implementeren. Ook kun je gebruik maken van een persoonlijk opleidingsbudget, halfjaarlijkse groeigesprekken voeren met je leidinggevende en tweewekelijkse check-ins.

Waarom werken bij Orbisk

Sharon Reijmers
Sharon Reijmers
Head of Sales and Marketing

Ik wilde heel graag werken voor een bedrijf dat 'goed doet voor de wereld'. In een rol waar ik mijn commerciële talenten kan inzetten om de positieve impact te vergroten.

Olaf van der Veen
Olaf van der Veen
Cofounder & CEO

Omdat ik de vaardigheden die ik heb wilde (en wil) gebruiken om echte en grote wereldproblemen op te lossen! Als een van de oprichters heb ik nooit hoeven solliciteren. Toch solliciteer ik elke keer als ik nieuwe teamleden rekruteer een beetje, want het moet een wederzijdse match zijn, dus we hebben net zo goed de plicht om ons verhaal goed aan jullie te vertellen!

Pieter Marsman
Pieter Marsman
AI Developer

Het is belangrijk voor mij om een ​​positieve impact te hebben op de samenleving en het wereldwijde milieu. In mijn dagelijks leven en tijdens werktijd. Met Orbisk kan ik mijn kennis gebruiken en mijn vaardigheden toepassen op de grootste uitdaging van deze tijd.

Lola Slager
Lola Slager
Business Development Manager

Hiervoor werkte ik in het retail en out-of-home segment voor frisdranken. Hier ontdekte ik dat ik het out-of-home kanaal het leukst vond, maar ik miste het niet kunnen leveren van een positieve impact voor een betere toekomst. Toen kwam Orbisk op mijn pad waar ik verkoop, out-of-home en duurzaamheid vond, de perfecte combinatie voor mij.

Alessandro Lombardo
Alessandro Lombardo
Hardware & Operations Technician

Als sociaal en milieubewust persoon sluit Orbisk goed aan bij mijn persoonlijke waarden. Voordat ik hier kwam werken, dacht ik niet dat mijn baan invloed zou kunnen hebben op duurzaamheid en zou kunnen bijdragen aan een goed doel. De wetenschap dat ik een verschil maak, niet alleen lokaal maar wereldwijd, tovert niet alleen een glimlach op mijn gezicht, maar maakt me ook trots om te zeggen: "Ik werk bij Orbisk".

Hannah Nesmith-Beck
Hannah Nesmith-Beck
Talent Acquisition Specialist

Ik wilde werken bij een bedrijf waar ik wist dat ik kon bijdragen aan het maken van een tastbare positieve impact op onze planeet. Bij Orbisk, ongeacht welke rol je hebt, heb je echt het gevoel dat je samenwerkt voor dit gemeenschappelijke doel. De missie in combinatie met de geweldige cultuur en geweldige mensen maakt het een echt opvallend bedrijf!

Geen vacatures bij Orbisk

Er zijn meer vacatures beschikbaar in andere talen
Klik hier voor vacatures in het Engels

Wat is onze grootste uitdaging?

Orbisk zit momenteel in de scale-upfase, waarin we gebruik willen maken van onze energie, ambitie en ondernemende mindset. Daarnaast willen we gaan werken aan structuren, om in de komende paar jaar van 100 locaties uit te groeien naar ruim 2000 locaties in heel Europa. Daarbij hoort ook een groei van onze organisatie: van de huidige 20 werknemers naar 100, met alle kennis en mogelijkheden van dien.

‘Een grote en positieve impact maken op zowel de natuur en planeet, als de financiën van onze onderneming.’

Orbisk