Werken bij One.

One. is een partner die hard groeiende scale ups in Nederland en Europa helpt bij het aannemen van geschikt leadership talent. Op basis van partnerships wordt samengewerkt met scale ups wat betekent dat One. een totaal ander business model heeft dan andere (ouderwetse) recruitment bedrijven. De organisatie bouwt voort op meer dan 20 jaar ervaring in de Europese tech sector, en werkt samen met partners die actief zijn in meer dan 10 metropolen wereldwijd. Het is een jong bedrijf dat de nodige ervaring in de Recruitment wereld in huis heeft, en dat openstaat voor talent met verschillende achtergronden.

“ Je moet níet bij One. gaan werken als je niet ondernemend bent en geen opofferingen wilt maken. Je moet wél bij One. werken als je veel ownership over je eigen carrière wilt hebben, en samen wilt werken met een team van specialisten in hun domein. ”

Kaan Anit
Kaan Anit
Founder
  • Hoofdkantoor in Amsterdam
  • 54% / 46%
  • Gem. leeftijd 29 jaar
  • 12 werknemers in Nederland
  • 13 werknemers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Het groeipad binnen One. staat niet vast. Je krijgt de vrijheid om jezelf persoonlijk te ontwikkelen, en je werkt samen met mensen waar je veel van kunt leren. Justin heeft de marketing gedaan bij Ajax, Kaan heeft meerdere recruitment bedrijven opgebouwd en groot gemaakt, en Ferdinand komt rechtstreeks bij een Venture Capital vandaan. Er is budget om (online) cursussen te volgen en omdat we nog klein zijn, bepaal jij zelf welke rol je wilt spelen in de groei van One. over de komende jaren! Je hoort nog steeds bij het eerste groepje.

Waarom werken bij One.

Tim Goedhart
Tim Goedhart
Head of Recruitment

Voor mij komen in recruitment mijn passie voor mensen, marketing en sales samen. Bij One. bouw ik mee aan een prachtig bedrijf dat door de manier van werken recruitment leuker, efficienter en beter maakt.

Angrick Capriles Torres
Angrick Capriles Torres
Tech Talent Business Partner

Het helpen opschalen van scale ups trok mijn aandacht. Ik kom uit een startup omgeving, dus dit is een goede plek voor mij. Als ik aan One. denk, denk ik aan vertrouwen en dat is alles wat ik nodig heb.

Ferdinand Lie
Ferdinand Lie
Head of Operations and Finance

Mijn passie ligt bij het werken met scaleups, goede ondernemers en investeerders zoals ik de afgelopen 6 jaar ook heb gedaan. One brengt ze allemaal samen. Mijn rol is om structuur aan te brengen via het optimaliseren van processen en efficientieslagen maken, en daarnaast de Finance.

Kaan Anit
Kaan Anit
Founder

Met meer dan 20 jaar ervaring hebben we een extreem groot netwerk opgebouwd. Ik heb om deze reden One. in januari 2018 opgericht, maar ook om geweldige scale up leiders met elkaar te verbinden.

Patricia van Winden
Patricia van Winden
Head of Content

Ik solliciteerde bij One. omdat het een gigantische uitdaging is om juist in deze tijd met enorme groei binnen te komen en echt een verschil te kunnen maken door middel van het opzetten van een content team.

Laura Du Ry
Laura Du Ry
Partnership Manager

One. heeft een klein en hecht team waarin veel ruimte voor ontwikkeling is. Door mijn rol kom ik in contact met veel mooie tech scale ups en mijn werk varieert heel erg.

Daan Gehrels
Daan Gehrels
Talent Business Partner

Voordat ik bij One. in dienst kwam, werkte ik voornamelijk als Corporate Recruiter. De frisse kijk van One. op recruitment is wat mij aansprak! Door goed samen te werken met onze partners kunnen we de beste matches maken.

Elsemieke Wijgerse
Elsemieke Wijgerse
Talent Business Partner

Scale ups helpen terwijl je te maken krijgt met een ongelofelijk gespecialiseerd en enthousiast team waren voor mij de drijfveren om bij One. te komen werken. Na een paar jaar voor 'standaard' wervingsbureaus te hebben gewerkt, realiseerde ik me dat wervingsbehoeften echt moeten veranderen en dit is precies wat One. doet.

Banen bij One.

Wat is onze grootste uitdaging?

Wij willen geen recruitment agency zijn. Onze grootste uitdaging is ons onderscheiden van alle recruitment partijen in de markt. De toegevoegde waarde van One. t.o.v. andere partijen ligt voornamelijk in ons data en tech savvy proces, dit moet dus ook altijd optimaal zijn. Hiermee overtuigen wij scale ups dat ons proces precies zo is ingericht dat het voor hun maatwerk wordt, tegen een lagere prijs die ze gewend zijn. Daarnaast werken we voornamelijk aan leadership rollen, allemaal mensen met een geweldig track record, die de beste candidate experience verwachten.

‘Onze grootste uitdaging is ons onderscheiden van alle recruitment partijen in de markt.’

One.