Werken bij NVWA

De NVWA is een onderdeel van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De NVWA bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentenproducten en handhaaft de natuurwetgeving. De NVWA levert door haar toezicht een bijdrage aan maatschappelijke doelstellingen op het gebied van voedselveiligheid, dier- en plantgezondheid, productveiligheid en eerlijkheid in de handel. Zij streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker voor wil werken, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst of arbeidsbeperking. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever en innovatiever en het werk leuker.

“ Je moet bij de NVWA komen werken wanneer je een maatschappelijke bijdrage, met een grote impact wilt leveren. Als medewerker veel wilt leren, jezelf verder wilt ontwikkelen en met bevlogen collega’s wilt werken! ”

Jenny Kort
Jenny Kort
Senior adviseur Arbeidsmarktcommunicatie
  • Hoofdkantoor in Utrecht
  • Internationaal actief
  • 39% / 61%
  • 2414 werknemers in Nederland
  • Gem. leeftijd 51.3 jaar

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Binnen de NVWA is veel ruimte om te werken aan je (persoonlijke) ontwikkeling. Naast functiegerelateerde opleidingen, (online)trainingen en learning on the job, zijn er ook mogelijkheden om te werken aan je persoonlijke loopbaan wensen. Kortom bij de NVWA krijg je alle ruimte om je voortdurend te blijven ontwikkelen, ook omdat zij de duurzame inzetbaarheid van hun mensen belangrijk vinden.

Waarom werken bij NVWA

Dana
Dana
Senior toezichthoudend dierenarts

Ik werkte in een kleine huisdierenpraktijk en was toe aan iets nieuws. Ik wilde graag meer variatie in mijn werk en niet alleen maar tussen de 4 muren van de praktijk vertoeven. In het begin heb ik de praktijk gecombineerd met het werken bij de NVWA, maar al snel ben ik volledig over gestapt naar de NVWA.

Judith van Dendren
Judith van Dendren
Toezichthoudend Dierenarts ; Veterinaire Keuring en Exportcertficering Zuid

Na mijn werk in de praktijk heb ik een aantal jaar als HR adviseur in het bedrijfsleven gewerkt. Toch wilde ik weer heel graag mijn oude vak uitoefenen, maar niet als practicus. Bij de NVWA kan ik mijn kennis en expertise inzetten in de bescherming van de voedselveiligheid en het dierenwelzijn. Een heel belangrijke taak voor onze samenleving.

Banen bij NVWA

Wat is onze grootste uitdaging?

De veranderingen in de maatschappij, de vernieuwingen binnen al onze domeinen en de heersende politieke agenda vragen een flexibele instelling, zodat we de voedselveiligheid kunnen blijven garanderen.

‘Flexibel blijven om de voedselveiligheid te garanderen.’

NVWA