Werken bij Nestlé

Nestlé is wereldwijd het grootste bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie. Met meer dan 2000 merken is Nestlé actief in 189 landen. Nestlé is meer dan 150 jaar geleden opgericht en heeft inmiddels meer dan 323.000 medewerkers, verspreid over de hele wereld.

“ Je moet níet bij Nestlé gaan werken als je individueel carrière wil maken. Je moet wél bij Nestlé gaan werken als je energie haalt uit samenwerken, van anderen wil leren en je breed wil ontwikkelen. ”

Carola de Bont
Carola de Bont
Head of HR Nestlé Nederland
  • Hoofdkantoor in Vevey, Zwitserland
  • Wereldwijd actief
  • 40% / 60%
  • Gem. leeftijd 37,4 jaar
  • 1.158 medewerkers in Nederland
  • 323.000 medewerkers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Jouw meest relevante en impactvolle ontwikkelacties, gebaseerd op het 70-20-10 Development Model, leg je vast in je Development Goals. Volgens het 70-20-10 model vormt het opdoen van praktische ervaring tijdens dagelijks werk zo’n 70% van je ontwikkeling, terwijl 20% bestaat uit leren van elkaar en 10% leren door middel van trainingen of e-learnings. Hierdoor heb je altijd de mogelijkheid om door te groeien.

Waarom werken bij Nestlé

Amber Harms
Amber Harms
Creating Shared Value Specialist

De nieuwsgierigheid om het voedingssysteem en consumenten te begrijpen heeft ervoor gezorgd dat ik wilde werken bij het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld. Want groot betekent schaal en de kennis in huis hebben. Deze combinatie maakt échte impact mogelijk. Dagelijks ben ik nu bezig hoe wij een bijdrage kunnen leveren aan beter leven.

Guy Wegter
Guy Wegter
Jr. Category Manager Drinks

Mijn interesse in de FMCG-branche is gewekt door een eerdere stage. Nestlé had in mijn ogen het ideale totaalplaatje: mooie merken, leuke mensen en een heel mooi opgebouwd Young Graduate programma.

Mark Diekman
Mark Diekman
Jr. Category Manager Confectionary

Ik ben bij Nestlé gaan werken omdat ik graag binnen de FMCG aan de slag wilde. Ik heb een voorliefde voor eten en koken, wat goed aansluit bij Nestlé. Daarnaast wilde ik graag bij een bedrijf dat iets tastbaars produceert gaan werken.

Elmer Schoenmaker
Elmer Schoenmaker
Jr. Key Account Manager Wagner

Het mooie aan Nestlé is dat wij wereldwijd de grootste FMCG-speler zijn, maar in Nederland met de meeste categorieën nog de challenger zijn. Hierdoor zijn er nog veel mogelijkheden in de Nederlandse markt.

Eline Janssen
Eline Janssen
Brand Manager Maggi

Tijdens de Nestlé Business course bleek dat de energie van het bedrijf aan mij besteed was. Iedereen vertelde vol trots en ambitie over zijn werk en de gezamenlijke activiteiten die eromheen georganiseerd worden. Conclusie: hier moest en zou ik gaan werken. Nu, 4.5 jaar later, ben ik nog steeds blij met deze keuze!

Floor Sintnicolaas
Floor Sintnicolaas
Key Account Manager Superunie

Na mijn studie wist ik zeker dat ik een commerciële rol binnen een FMCG bedrijf wilde. Bij Nestlé kreeg ik via het Graduate Program de mogelijkheid om de verschillende disciplines te ontdekken. Enthousiaste verhalen, de sfeer en de jonge mensen hebben ervoor gezorgd dat ik bij Nestlé ben gestart en hier na 4,5 jaar nog steeds met plezier werk.

Eduard Bos
Eduard Bos
Material Handling Specialist

Mijn voorkeur ging uit naar een bedrijf dat mij internationale kansen zou bieden. Dat biedt Nestlé zeker. In combinatie met de leuke collega's en de mooie merken, was de keuze snel gemaakt.

Emmy Meerveld
Emmy Meerveld
Nutrition, Health & Wellness Manager

Inmiddels is het alweer lang (bijna 15 jaar) geleden dat ik bij Nestlé solliciteerde. Ik kende Nestlé vanuit mijn vorige baan. De uitgebreidheid van het portfolio sprak me aan en de menselijke insteek.

Marcel de Leeuw
Marcel de Leeuw
Manager Chef2Chef Nestlé Professional

Na 25 jaar in de top van de gastronomie te hebben gewerkt, werd ik gevraagd of ik openstond om te solliciteren op deze functie. De functieomschrijving trok me enorm aan. Zo ook om te werken aan de "andere" kant van de Hospitality industrie. En hoe wij met Nestlé de chefs kunnen ontzorgen, zonder in te boeten in kwaliteit en smaak.

Bob de Vries
Bob de Vries
Sales Manager Purina

Twaalf jaar geleden heb ik de overstap naar Nestlé gemaakt met als reden mijzelf verder te ontwikkelen bij een internationaal bedrijf. Inmiddels ben ik een half jaar geleden gestart in mijn vijfde baan bij Nestlé. Erg gaaf dat je in één bedrijf zoveel diverse mogelijkheden hebt om te groeien.

Banen bij Nestlé

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

We hebben een concreet doel voor 2030: we willen 50 miljoen kinderen helpen een gezonder leven te leiden en 30 miljoen broodwinningen verbeteren in gemeenschappen, direct aan onze bedrijfsactiviteiten verbonden. Ook streven we naar een klimaatneutrale uitvoering van al onze activiteiten.

‘Al onze activiteiten zijn in 2030 milieu neutraal.’

Nestlé