Werken bij Natuurfontein

Natuurfontein bestaat sinds 2011 en is de eerste en enige echte natuurgerichte BSO van Amsterdam. Ze zijn een snelgroeiende organisatie met drie locaties in West, meer dan 40 werknemers en ruim 600 kinderen. Bij Natuurfontein zijn ze overtuigd van het volgende: kinderen hebben natuur en buitenspeelmogelijkheden nodig voor een evenwichtige groei en ontwikkeling. Dit blijkt niet alleen uit diverse onderzoeken, maar dit ervaren ze bij Natuurfontein ook in de dagelijkse praktijk. Daarom bieden ze kinderopvang aan waarbij kinderen vrijwel altijd buiten zijn, in de (stads)natuur. Dit maakt kinderen creatiever, nieuwsgieriger, socialer en gezonder. Kortom: ieder kind wordt er beter van!

  • Hoofdkantoor in Amsterdam
  • 60% / 40%
  • Gem. leeftijd 28 jaar
  • 40 werknemers in Nederland

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Op de groenste BSO van Amsterdam krijg je alle ruimte om jouw onderscheidende talent in te zetten, bijvoorbeeld bushcraft, survival, buiten koken, muziekinstrumenten maken, scouting, kunstzinnige ideeën of sporten. Wij bieden training en coaching op diverse gebieden, zoals groen (eetbare planten, vuur maken, bomenkennis, duurzaamheid), pedagogiek (hoe ga je om met emoties bij kinderen) en eigen ontwikkeling (zowel persoonlijk als in teamverband).

Waarom werken bij Natuurfontein

Jeroen Hilbrink
Jeroen Hilbrink
Directeur / Eigenaar

We voelden een missie: kinderen zouden meer ongestoorde speelmomenten moeten hebben, minimaal 1,5 uur per dag. Het liefst in een natuurlijke omgeving. Om onvergetelijke jeugdherinningen te creëren. Buiten en de natuur lenen zich daar het beste voor. Vervelen, pionieren, risico's nemen en avontuur zijn daarbij key.

Mickey
Mickey
Locatiecoördinator

Hiervoor was ik werkzaam als leerkracht in het speciaal onderwijs. Gedurende deze jaren merkte ik dat de natuur een positief effect had op het welzijn van mijn leerlingen. Echter, ik kon niet altijd de vrijheid krijgen om een hele dag buiten te zijn. Ik wilde zelf ook graag meer buiten zijn. Toen vond ik de Natuurfontein, waarin natuur en pedagogiek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Kevin
Kevin
Pedagogisch Medewerker

Ik kwam in 2014 bij Natuurfontein met het idee om daar tussen mijn werk in Zweden en de Verenigde Staten 3 maanden te werken, maar uiteindelijk ben ik teruggekomen en nooit meer weggegaan. Ik vind het buiten zijn met de kids fantastisch. Daarnaast is het heerlijk om zo veel vrijheid in het bedenken en uitvoeren van activiteiten te hebben. Natuurfontein is een organisatie die veel geeft om haar medewerker en helpt met zijn/haar ontwikkeling.

Banen bij Natuurfontein

Wat is onze grootste uitdaging?

Onze wereld wordt steeds stedelijker en digitaler, en dat maakt buitenspelen in de natuur alleen maar belangrijk. Natuurfontein wil een wereld creëren waarin contact tussen kinderen en natuur weer vanzelfsprekend is door te leren vanuit en in de natuur. Zo geven we onze kinderen een sterke basis om zich te kunnen vormen tot de mensen die zij willen zijn. We geven ze de moed om over hun eigen horizon te kijken.

‘Natuurfontein wil een wereld creëren waarin contact tussen kinderen en natuur weer vanzelfsprekend wordt door te leren van en in de natuur.’

Natuurfontein