Werken bij MSD Animal Health

MSD Animal Health is een divisie van het wereldwijde actieve gezondheidsbedrijf MSD: het grootste en meest veelzijdige geneesmiddelenbedrijf van Nederland. Animal Health focust zich vooral op het ontwikkelen van biofarmaceutische innovaties  voor diergezondheid. Met de geneesmiddelen, vaccins en diensten maakt MSD wereldwijd een verschil in de gezondheid en het leven van mensen en dieren.

  • Vestigingen in Boxmeer en De Bilt
  • In totaal 2000 medewerkers waarvan 100 medewerkers in de Bilt bij Animal Health
  • Ruim 5000 medewerkers in Nederland (Human Health + Animal Health
  • Vaccins worden in 75% van de wereld gebruikt
  • 54,7% / 45,3%
  • Gem. leeftijd in Boxmeer 44 jaar

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Je ontwikkelt jezelf op het gebied van farmaceutische productie. Dat betekent dat je intern wordt opgeleid om aseptisch hoogwaardige vaccins te produceren. De locatie is klein, maar groeit sterk. Hierdoor krijg je veel mee van het opzetten van nieuwe productielijnen tot het kwalificeren van vernieuwde processen. Naast verplichte opleidingen die te maken hebben met veiligheid, GMP en werken in cleanrooms zijn er aanvullende opleidingen die je kunt volgen en bestaat er een opleidingsbudget om jezelf door te ontwikkelen.

Bij MSD werk je niet alleen, maar werk je samen met collega’s van diverse afdelingen om te zorgen dat onze productie-installaties goed kunnen blijven draaien. Daarbij wordt er regelmatig een flink beroep gedaan op je creativiteit en probleemoplossend vermogen om een storing op te lossen, het volgende moment werk je samen om via preventief onderhoud juist storingen te voorkomen. Geen dag is hetzelfde, de variatie in de werkzaamheden en verschillende installaties is groot. Maar waar je ook aan werkt: het moet nauwkeurig gebeuren want we maken hier vaccins en geneesmiddelen voor dieren ! Je verdient bij MSD een goede boterham en je krijgt volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in de techniek.

Waarom werken bij MSD Animal Health

Eva Timmer
Eva Timmer
Expert Downstream processing bij MSD De Bilt

Deze baan was een goeie uitdaging na dat ik mijn master had afgerond. De bilt is een kleine locatie wat mij ook meteen heel erg aansprak.

Bart
Bart
Bioproces technician op IPT De Bilt (productie)

Ik was net afgestudeerd en op zoek naar werk. Vanuit mijn opleiding heb ik de wetenschappelijke onderbouwing van de werking van medicijnen meegekregen. Tijdens het solliciteren vond ik een interesse voor de productie van dergelijke medicijnen, die ik verder wilde onderzoeken.

Patricia Fransdonk
Patricia Fransdonk
Tech, Operations - Fill and finish

Ik was op zoek naar een baan met veel afwisselende taken en een leuk team om in te werken. Nadat ik een paar jaar werkervaring bij andere bedrijven had opgedaan, heb ik de stap naar MSD gemaakt. Hier werk ik inmiddels alweer 4 jaar met veel plezier, waarbij ik veel ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen. Naast de standaardwerkzaamheden in de cleanrooms draag ik bij aan de vernieuwing en uitbreiding van de productie site.

Martijn
Martijn
Manager Operations, IPT De Bilt

Ik wilde graag een baan dichtbij de operatie. De dagelijkse hektiek van productie zorgt dat ik helemaal in mijn element ben! Ik geniet dagelijks van de variatie in het aansturen van het team, het werken met hoogwaardige technologie en de uitwerking van onze strategische doelen. De vrijheid die ik hier krijg heb ik nooit eerder ervaren in een baan.

Sander van Nugteren
Sander van Nugteren
Support engineer bij CoE OS – MU&I

Voor mij is het werken bij MSD Animal Health leuk door de uitdaging die de complexiteit van zo'n groot farmaceutisch bedrijf met zich mee brengt. Het draait in een GxP bedrijf niet alleen om de grote lijnen maar vooral om de details. Het gebonden zijn aan heldere kaders biedt juist voor mij duidelijkheid en gelijkwaardigheid onder collega's. Geen dag is hetzelfde en de groei van het bedrijf die ik vanaf mijn eerste dag heb meegemaakt stimuleert mij om mee te groeien en te bouwen aan de toekomst van het bedrijf maar ook die van mijzelf.

Gwen Cuppen
Gwen Cuppen
Werkvoorbereider M&R IPT Antigen

Ik was opzoek naar een afwisselende baan met dagelijkse variatie in een fijne omgeving. We werken hier met hoogwaardige technologische productieprocessen. Elke dag met veel plezier een nieuwe uitdaging aangaan met ons team. Om ons zelf te ontwikkelen krijgen we hier de ruimte en vrijheid. Een fijn gevoel om elke dag een steentje bij te dragen aan de gezondheid voor dier en mens.

Banen bij MSD Animal Health

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

De grootste uitdaging voor MSD Animal Health is het bijhouden van de groeiende klantvraag. Hiervoor moeten we op onze beperkte locatie met een kleine groep gedreven medewerkers slim omgaan met de beschikbare capaciteit. De nieuwe productiefaciliteiten die worden opgezet moeten goed geïntegreerd worden in onze productie-activiteiten.

‘Investeren in de grote medische vraagstukken van deze tijd.’

MSD Animal Health