Werken bij Menzis

Bij Menzis doen we er alles aan om de leefkracht van ieder mens te versterken. Onder leefkracht verstaan we positieve kracht van gezond leven, en bewust bezig zijn met je gezondheid en mentale fitheid. Leefkracht is onderdeel van Menzis' missie, want naast een zorgverzekeraar zijn we een partner in gezondheid. Daarvoor werken we samen met maatschappelijke partners in onze regio's, en met online gezondheidscoach SamenGezond, dat deelnemers helpt om gezonde keuzes makkelijker te maken. Dit alles wordt gerealiseerd door 1.500 medewerkers vanuit drie kantoren.

  • Kantoren in Wageningen, Groningen en Enschede
  • 1.500 medewerkers
  • Thuiswerken (na corona hybride)

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Bij Menzis kun je je persoonlijk en professioneel ontwikkelen als je daar zelf het initiatief in neemt. Vanuit de Menzis Academy wordt dit ondersteund door een grote variëteit aan ontwikkelmogelijkheden zoals loopbaaninstrumenten, e-learnings, opleidingen en trainingen.

Waarom werken bij Menzis

Matthijs van Avendonk
Matthijs van Avendonk
Senior IT Auditor

De combinatie tussen meebouwen aan het auditteam en het thema van de organisatie sprak mij aan. Ik werk aan interessante thema's en ons team wordt uitgedaagd door het steeds belangrijker worden van data-analyse.

Erik Obbink
Erik Obbink
Manager Internal Audit

Menzis vervult een belangrijke maatschappelijke rol in ons Nederlandse zorgstelsel. Hieraan bij kunnen dragen vanuit onze auditrol spreekt mij erg aan. Als afdeling zijn we altijd op zoek om ons daarin verder te ontwikkelen. Die combinatie en de samenwerking in een team van fijne collega's en vakprofessionals maakt deze job super leuk!

Wendeliene de Vries
Wendeliene de Vries
Adviseur employer branding & arbeidsmarktcommunicatie (P&O)

Van huis uit ben ik marketingcommunicatieadviseur: in die rol ben ik vijf jaar geleden gestart bij Menzis, destijds bij het cluster Commercie. Na ruim een jaar kwam mijn huidige functie op de borden. Dit was een geheel nieuwe rol binnen het bedrijf en ik was direct enthousiast. Zo kon ik mij ontwikkelen op het vlak van recruitment, EB en AMC, en nog steeds mijn creativiteit kwijt in jobmarketingcampagnes en merkpositionering.

Marieke van Overbeek
Marieke van Overbeek
Corporate Recruiter

Voor mij is Menzis de beste combinatie tussen het maatschappelijke en het zakelijk aspect wat ik in een bedrijf zoek. Met en voor mensen werken is voor mij altijd belangrijk geweest in een baan. En deze combinatie maakt dat ik voor Menzis heb gekozen. De uitdaging als corporate recruiter om de juiste kandidaten te vinden voor ons bedrijf, nu en in de toekomst, geeft mij iedere dag nog veel energie.

Banen bij Menzis

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Goede en betaalbare zorg voor iedereen. Dat is ons uitgangspunt. We maken ons sterk voor de juiste zorg op de juiste plek. Nu en in de toekomst. Daarbij staat de gezondheidsvraag van onze klanten centraal. We focussen op díe zorg die waarde voor hen toevoegt. ‘Waardegerichte zorg’ noemen we dat. Met de beste verhouding tussen kwaliteit en kosten.

‘We maken ons sterk voor de juiste zorg op de juiste plek.’

Menzis