Werken bij Meltwater

Meltwater is opgericht in Oslo, bijna 20 jaar geleden. Ze hebben meer dan 55 kantoren over de hele wereld en ruim 30.000 klanten. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het monitoren en analyseren van online en social media, is de internationale marktleider op het gebied van Media Intelligence. Bovendien is Meltwater een van de snelstgroeiende softwarebedrijven in Europa; ze leunen op ambitieuze, intelligente en energieke werknemers. Oprichter en CEO Jørn Lyseggen zegt hier het volgende over: “Investeren in uitzonderlijke mensen is de sleutel tot het internationale succes van Meltwater”.
  • Hoofdkantoor in San Francisco
  • Wereldwijd actief
  • 50% / 50%
  • Gem. leeftijd 27 jaar
  • 55 werknemers in Nederland
  • 3000 werknemers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Meltwater investeert in jouw potentieel. Sinds 2001 werken ze aan hun visie rondom Media Intelligence, kunstmatige intelligentie en machine learning. Het bedrijf groeit enorm, omdat ze durven te investeren in mensen met passie, een ondernemersgeest en doorzettingsvermogen. Dit betekent dat je iedere dag werkt met ambitieuze collega's die het beste uit zichzelf willen halen en helder hun doelen voor ogen hebben. Je krijgt al snel de mogelijkheid om je internationaal te ontwikkelen en te reizen naar Meltwater-kantoren over de hele wereld. Bovendien werk je met baanbrekende technologieën: het resultaat van grote acquisities en voortdurende innovaties door Meltwater.

Waarom werken bij Meltwater

Vincent Pool
Vincent Pool
International Management Trainee

Ik was op zoek naar een vooruitstrevend en innovatief bedrijf, waar ik zou kunnen leren van dynamiek in plaats van vastgeroeste idealen. Daarnaast is er bij Meltwater altijd meer te doen en wordt je daar ook voor beloond. Je zult je geen moment vervelen en je wordt altijd uitgedaagd tot meer en beter.

Max Hoedemakers
Max Hoedemakers
Senior Sales Consultant, Client Acquisition

Voor mij betekent werken bij Meltwater het beste uit mezelf halen en presteren op het allerhoogste niveau: ik kan niet wachten om de stap te maken naar Sales Manager! Door de snelle (internationale) doorgroeimogelijkheden houd ik mijn doelen en ambitie scherp voor ogen.

Marlijn van Raaij
Marlijn van Raaij
International Management Trainee

Ik was na mijn afstuderen op zoek naar een traineeship waarin ik in een korte tijd veel zou kunnen leren en direct veel verantwoordelijkheid zou krijgen. Dit is bij Meltwater zeker het geval! Mijn leercurve is enorm steil en elke dag leer ik nieuwe dingen.

Floor Bak
Floor Bak
Account Manager

Na mijn studie was ik op zoek naar een bedrijf met een bijzondere cultuur. De goede sfeer, gezelligheid en hoge ambitie trokken mij naar Meltwater. Elke dag heb ik het gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt en dat ik alles uit mijzelf kan halen.

Lillie Kemp
Lillie Kemp
Client Success Manager

Meltwater is een hechte organisatie met een sterke cultuur vol inspirerende collega's met veel energie. Bij Meltwater krijg je vanaf moment één veel verantwoordelijkheid. In het traineeship heb je de mogelijkheid om snel stappen te maken en je eerste management ervaring op te doen. Dat maakt werken bij Meltwater elke dag uitdagend.

Banen bij Meltwater

Wat is onze grootste uitdaging?

De wijze waarop bedrijven beslissingen maken, verandert. Besluiten worden steeds vaker gebaseerd op externe data. Om klanten hiermee te helpen, heeft Meltwater 'Outside Insights’ geïntroduceerd. Deze methode gaat verder dan klassiek media monitoren, omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende typen externe data. Ook gebruikt Meltwater Artificial Intelligence (AI) en machine learning technieken, waardoor trends ‘realtime’ worden geïdentificeerd. Dit past bij de uitdaging van Meltwater: constant manieren vinden om in te spelen op nieuwe vormen van data, trends en software in een voortdurend veranderende en groeiende sector.

‘Klanten helpen om beter in te spelen op de groeiende hoeveelheid data.’

Meltwater