Werken bij Meltwater

Meltwater is opgericht in 2001 in Oslo en heeft 55 kantoren en meer dan 30.000 klanten wereldwijd. Het bedrijf, gespecialiseerd in het monitoren en analyseren van online en social media, is een internationale marktleider op het gebied van 'media intelligence'. De vestiging in Amsterdam heeft 40 medewerkers.

  • Hoofdkantoor in San Francisco
  • Wereldwijd actief
  • 50% / 50%
  • Gem. leeftijd 27 jaar
  • 40 werknemers in Nederland
  • 2000 werknemers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Het is binnen Meltwater mogelijk om snel te groeien. Je krijgt de mogelijkheid om (externe) trainingen te volgen en kunt zowel in de breedte als omhoog doorgroeien.

Waarom werken bij Meltwater

Lisanne Neumann
Lisanne Neumann
Client Success Representative bij Client Succes

Voor Meltwater had ik voornamelijk gewerkt bij corporate kantoren. Ik was daarna vooral opzoek naar een jong, internationaal (SaaS) bedrijf, waarbij innovatie voorop staat. Hierbij sloot Meltwater perfect aan.

Ann-Sophie van Camp
Ann-Sophie van Camp
Media Consultant

Hiervoor was ik werkzaam bij een internationaal media agency in Brussel. Al snel kwam ik erachter dat mijn passie ligt bij alles wat digitaal betreft, eerder dan traditionele media. Combineer die zoekopdracht met een sterke cultuur, inspirerende mensen, veel energie, mooie carrièrekansen en een dagelijkse portie plezier. En daar heb je Meltwater, bovenaan die lijst.

Henk Kooij
Henk Kooij
Key Account Manager Belenux

Hiervoor heb ik 2 jaar gewerkt als consultant waarbij ik veel bij klanten kwam voor strategische projecten op het gebied van innovatie en technologie. Bij Meltwater kreeg ik de kans om dit ook te doen en daarnaast ook verantwoordelijk zijn voor de commerciële afspraken. Dit maakt de baan enorm veelzijdig en interessant: je komt letterlijk bij allerlei organisaties zoals multinationals, banken, NGO's etc. Die afwisseling geeft veel energie!

Alle banen bij Meltwater

Wat is onze grootste uitdaging?

De wijze waarop bedrijven beslissingen maken is aan het veranderen; die zijn steeds vaker gebaseerd op externe data. Om klanten daarmee te helpen heeft Meltwater ' Outside Insights’ geïntroduceerd. Deze methode gaat verder dan klassiek media monitoren, door gebruik te maken verschillende typen externe data. Ook maakt Meltwater gebruik van Artificial Intelligence (AI) en machine learning, waardoor trends ‘realtime’ worden geïdentificeerd. Dit past bij onze uitdaging om constant manieren te vinden om in te spelen op nieuwe vormen van data, trends en software in een voortdurend veranderende en groeiende sector.

‘Klanten helpen om beter in te spelen op de groeiende hoeveelheid data.’

Meltwater