Werken bij Meltwater

Meltwater is opgericht in Oslo, bijna 20 jaar geleden. Ze hebben meer dan 55 kantoren over de hele wereld en ruim 30.000 klanten. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het monitoren en analyseren van online en social media, is de internationale marktleider op het gebied van Media Intelligence. Bovendien is Meltwater beursgenoteerd en een van de snelstgroeiende softwarebedrijven in Europa; ze leunen op ambitieuze, intelligente en energieke werknemers. Oprichter en CEO John Box zegt hier het volgende over: “Investeren in uitzonderlijke mensen is de sleutel tot het internationale succes van Meltwater”.

“ Je moet niet bij Meltwater gaan werken als je niet houdt van een snel veranderende omgeving. Je moet wel bij Meltwater gaan werken als je jezelf continu wil uitdagen, direct veel verantwoordelijkheid wil krijgen en pijlsnel carrière wil maken bij een innovatieve marktleider. ”

Jacob de Heus
Country Director
  • Hoofdkantoor in San Francisco
  • Wereldwijd actief
  • 50% / 50%
  • Gem. leeftijd 28 jaar
  • 55 werknemers in Nederland
  • 3000 werknemers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Meltwater investeert in jouw potentieel. Sinds 2001 werken ze aan hun visie rondom Media Intelligence. Het bedrijf groeit enorm, omdat ze durven te investeren in mensen met passie, een ondernemersgeest en doorzettingsvermogen. Dit betekent dat je iedere dag werkt met ambitieuze collega’s die het beste uit zichzelf willen halen en helder hun doelen voor ogen hebben. Je krijgt al snel de mogelijkheid om je internationaal te ontwikkelen en te reizen naar Meltwater-kantoren over de hele wereld. Bovendien werk je met baanbrekende technologieën: het resultaat van grote acquisities en voortdurende innovaties door Meltwater.

Waarom werken bij Meltwater

Max Hoedemakers
Max Hoedemakers
Manager

Voor mij betekent werken bij Meltwater het beste uit mezelf halen en presteren op het allerhoogste niveau: ik kan niet wachten om de stap te maken naar Sales Manager! Door de snelle (internationale) doorgroeimogelijkheden houd ik mijn doelen en ambitie scherp voor ogen.

Floor Bak
Floor Bak
Manager

Na mijn studie was ik op zoek naar een bedrijf met een bijzondere cultuur. De goede sfeer, gezelligheid en hoge ambitie trokken mij naar Meltwater. Elke dag heb ik het gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt en dat ik alles uit mijzelf kan halen.

Marc Boels
Marc Boels
Managing Director

Na mijn studie wilde ik gaan werken bij een bedrijf met leuke collega’s, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en managementmogelijkheden. Bij Meltwater krijg je vanaf het begin veel verantwoordelijkheid; je bent verantwoordelijk voor je eigen succes. Tevens stimuleren je collega’s om het beste uit jezelf te halen binnen een goede omgeving en een leuke sfeer. Daarnaast heb ik een sterke interesse in big data. Ik vind het erg interessant om niet alleen met big data bezig te zijn, maar ook de vertaalslag te maken naar hoe dit organisaties helpt bij het realiseren van hun doelstellingen.

Banen bij Meltwater

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

De wijze waarop bedrijven beslissingen maken, verandert. Besluiten worden steeds vaker gebaseerd op externe data. Om klanten hiermee te helpen, heeft Meltwater 'Outside Insights’ geïntroduceerd. Deze methode gaat verder dan klassiek media monitoren, omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende typen externe data. Ook gebruikt Meltwater Artificial Intelligence (AI) en machine learning technieken, waardoor trends ‘realtime’ worden geïdentificeerd. Dit past bij de uitdaging van Meltwater: constant manieren vinden om in te spelen op nieuwe vormen van data, trends en software in een voortdurend veranderende en groeiende sector.

‘Klanten helpen om beter in te spelen op de groeiende hoeveelheid data.’

Meltwater