Werken bij Meltwater

Meltwater is in 2001 opgericht in Oslo en heeft 55 kantoren en meer dan 30.000 klanten wereldwijd. Het bedrijf, gespecialiseerd in het monitoren en analyseren van online en social media, is een internationale marktleider op het gebied van 'media intelligence'. De vestiging in Amsterdam heeft 50 medewerkers.

“ Je moet niet bij Meltwater gaan werken als je niet houdt van een dynamische en snel veranderende omgeving. Je moet wel bij Meltwater gaan werken als je jezelf continue wil uitdagen, direct veel verantwoordelijkheid wil krijgen en pijlsnel carrière wil maken bij een innovatieve marktleider. ”

Elanie Bijsmans
Elanie Bijsmans
Talent Acquisition Manager
  • Hoofdkantoor in San Francisco
  • Wereldwijd actief
  • 50% / 50%
  • Gem. leeftijd 27 jaar
  • 50 werknemers in Nederland
  • 2000 werknemers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Het is binnen Meltwater mogelijk om snel te groeien. Je krijgt de mogelijkheid om (externe) trainingen te volgen en kunt zowel in de breedte als omhoog doorgroeien.

Waarom werken bij Meltwater

Ann-Sophie van Camp
Ann-Sophie van Camp
Growth Executive

Hiervoor was ik werkzaam bij een internationaal media agency in Brussel. Al snel kwam ik erachter dat mijn passie ligt bij alles wat digitaal betreft, eerder dan traditionele media. Combineer die zoekopdracht met een sterke cultuur, inspirerende mensen, veel energie, mooie carrièrekansen en een dagelijkse portie plezier. En daar heb je Meltwater, bovenaan die lijst.

Anouk Lambers
Anouk Lambers
Sales Consultant

Via via had ik al veel goede verhalen over Meltwater gehoord. Op het moment dat ik er binnenstapte, voelde het meteen als thuiskomen. Hard werken en veel lol hebben gaan bij Meltwater hand in hand. Er heerst een cultuur die je nergens anders vindt en iedereen is belangrijk en maakt impact. De perfecte fit voor mij.

Alle banen bij Meltwater

Wat is onze grootste uitdaging?

De wijze waarop bedrijven beslissingen maken is aan het veranderen; die zijn steeds vaker gebaseerd op externe data. Om klanten daarmee te helpen heeft Meltwater ' Outside Insights’ geïntroduceerd. Deze methode gaat verder dan klassiek media monitoren, door gebruik te maken verschillende typen externe data. Ook maakt Meltwater gebruik van Artificial Intelligence (AI) en machine learning, waardoor trends ‘realtime’ worden geïdentificeerd. Dit past bij onze uitdaging om constant manieren te vinden om in te spelen op nieuwe vormen van data, trends en software in een voortdurend veranderende en groeiende sector.

‘Klanten helpen om beter in te spelen op de groeiende hoeveelheid data.’

Meltwater