Werken bij Lineage Logistics

Lineage Logistics is een van de wereldwijde toonaangevende leveranciers van temperatuurgecontroleerde logistieke oplossingen. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 375 strategisch gelegen faciliteiten met een totale capaciteit van meer dan 2 miljard kubieke meter, verspreid over 18 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Lineage’s toonaangevende expertise in end-to-end oplossingen, vastgoednewerk en de ontwikkeling en inzet van innovatieve technologie helpen de distributie efficiënter te maken, duurzaamheid te bevorderen, verspilling in de toeleveringsketen te minimaliseren, en het belangrijkste: de wereld te voeden.

Lineage heeft 6 kernwaarden: Safety, Trust, Respect, Innovation, Bold & Servant Leadership.

Je moet wél bij Lineage komen werken als je van de hectiek van de logistieke wereld houdt, waar klantwensen met stip op één staan. Je moet níet bij Lineage gaan werken als je voorspelbare werkdagen wilt en niet oplossingsgericht te werk kunt gaan als plannen wijzigen.

Eric Velthuijzen
General Manager Cool Port
  • Hoofdkantoor in Amsterdam
  • Actief in 18 landen
  • 1.200 werknemers in Nederland
  • 20.000 werknemers wereldwijd
  • 20% / 80%
  • Gem. leeftijd 42 jaar

Ontwikkelen binnen de organisatie

Werknemers krijgen veel zelfstandigheid in hun functie. Omdat Lineage ervan overtuigd is dat medewerkers het verschil maken, is er voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Medewerkers maken een ontwikkelplan op maat, samen met hun leidinggevende. Halverwege het jaar wordt de voortgang geëvalueerd tijdens een ontwikkelgesprek tussen de medewerker en de leidinggevende. Omdat je binnen Lineage Logistics een cruciale positie hebt in de voedselvoorzieningsketen, kun je snel grotere verantwoordelijkheden krijgen. Een carrière bij Lineage begint met het leren kennen van het bedrijf en hoe elk teamlid een rol speelt om aan de eisen van klanten te voldoen. Jouw mening wordt gewaardeerd en Linage stimuleert graag de ontwikkeling en betrokkenheid van medewerkers.

Waarom werken bij Lineage Logistics

Chantal
Chantal
Assistant Freight Forwarding / Import afdeling

Hiervoor was ik werkzaam als transportplanner in Lissabon en toen ik weer terug in Nederland was ben ik op zoek gegaan naar een soort gelijke baan en kwam ik deze vacature tegen waar ik meteen heel enthousiast over was.

Raymond Bezemer
Raymond Bezemer
Senior Freight Forwarder

Ik heb altijd in de transportwereld gewerkt en daarin diverse operationele functies vervuld. Echter vooral de zelfstandigheid en diversiteit van bestemmingen maakte het voor mij een leuke uitdaging.

Cheyenne Hakker
Cheyenne Hakker
Assistent freight forward

Ik was opzoek naar een nieuwe uitdaging met doorgroei mogelijkheden. Ik zag een vacature bij Lineage en dacht direct aan het grote vrieshuis langs de A15, de vacature voor de afdeling container import trok al snel mijn aandacht.

Elroy Timmers
Elroy Timmers
Senior Customs Consultant - Customs Department

Een groot familiebedrijf van naam bij ons in de omgeving. Dit trok al snel mijn aandacht en een mooie kans om mezelf verder te ontwikkelen. Ook heb ik intern veel mogelijkheden gekregen om stappen te maken in de vorm van bijpassende opleidingen.

Kevin Koert
Kevin Koert
Transportplanner op de transportafdeling

Ik ben nu 14 jaar werkzaam in de logistiek en heb een aantal jaren ervaring opgebouwd binnen het koelvervoer. Ik heb echter altijd bij bedrijven gezeten waarbij dit niet hun hoofdfocus was en gezien mijn eigen ambitie wilde ik graag naar een bedrijf waarbij dit wel zo is. Binnen het koelvervoer is er eigenlijk geen betere firma dan Lineage.

Hans Verschoor
Hans Verschoor
Supervisor Customs

Na een eerdere periode bij Lineage wist ik hoe het bedrijf omgaat met haar medewerkers en had ik geen enkele twijfel toen de mogelijkheid zich voordeed. Doordat het een groot bedrijf is met een wereldwijd netwerk zijn de mogelijkheden bijna letterlijk eindeloos, en toch is het binnen elke vestiging of afdeling snel vertrouwd en persoonlijk. Het mooiste is dat je met je team zelf verbeteringen in processen kunt realiseren en die vervolgens kunt delen met collega's elders. Zo wordt de organisatie altijd sterker en beter.

Ricardo Warmelink
Ricardo Warmelink
Teamleider Technische dienst

Ik was op zoek naar een baan waar ik de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens mijn loopbaan, op een nuttige manier kon gebruiken.

Ivar Witteveen
Ivar Witteveen
Supervisor Logistiek

Ik werd aangetrokken door de vacature met de titel 'Logistiek Gamer'. Ik had persoonlijk niks met logistiek, maar het gameraspect sprak me wel aan.

Badr
Badr
Logistiek Medewerker

Ik ben bij Lineage terechtgekomen via het uitzendbureau.

Banen bij Lineage Logistics

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Lineage blijft groeien; daarom is het onze uitdaging om langdurig voldoende en goed personeel aan te trekken. Met name bij de Technische Dienst is dit een uitdaging, omdat hier veel specialistische vaardigheden nodig zijn. Op IT-vlak wordt continu vernieuwd, daarom is het belangrijk dat medewerkers steeds beter in processtappen leren denken. Klanten vragen steeds meer op het gebied van processen integreren, en dit vraagt om flexibele oplossingen.

‘De voedselvoorzienings- keten transformeren om afval te elimineren en de wereld te helpen voeden.’

Lineage Logistics