Werken bij Leeruniek

Leeruniek maakt als eerste in Nederland gebruik van Learning Analytics en won al diverse prijzen in binnen- en buitenland. Leeruniek bestaat al bijna 4 jaar en maakte een snelle groei door: 1 op de 8 scholen in Nederland is inmiddels aangesloten. Leeruniek stelt leerkrachten in het basisonderwijs in staat om het volledige potentieel van hun leerlingen te benutten door middel van geavanceerde analyses.

“ Je moet niet bij Leeruniek gaan werken als je van structuur houdt en geen initiatieven kunt nemen. Je moet wel bij Leeruniek gaan werken als je affiniteit hebt met onderwijs en nieuwe technologieën, en enthousiast wordt van een lerende organisatie met een sterk maatschappelijke focus. ”

Puck Strüwer
Puck Strüwer
HR Manager
  • Hoofdkantoor in Amsterdam
  • Actief op de Nederlandse markt
  • 47% / 53%
  • Gem. leeftijd 34 jaar

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Leeruniek is een lerende organisatie waarin je gestimuleerd wordt om nieuwe verantwoordelijkheden op te pakken. Dit kan in de diepte (groei binnen een expertisegebied) of in de breedte (verbreding kennis en verantwoordelijkheden buiten de eigen expertise).

Waarom werken bij Leeruniek

Corrie Zwarst
Corrie Zwarst
Schooladviseur

Ik had bij mij op school een demonstratie gezien van Leeruniek en het product sprak me erg aan. Eindelijk iets wat goed overzicht geeft! Daar wil ik graag aan meewerken.

Maurice Smit
Maurice Smit
Schooladviseur

Na de iPabo te hebben afgerond heb ik Sociologie met een focus op onderwijsbeleid gestudeerd. Bij Leeruniek kan ik mijn geleerde kennis over onderwijsbeleid in de praktijk brengen en zie ik daarbij heel veel verschillende scholen.

Puck Strüwer
Puck Strüwer
Office manager & Onderwijskundige

Ik wilde werken bij een kleiner bedrijf die zich op een directe manier in zou zetten voor het onderwijs. Daarnaast wilde ik dat er ruimte was om mijzelf te ontwikkelen op verschillende gebieden.

Michiel de Haan
Michiel de Haan
Co-founder COO

We leven in een verbazingwekkend tijdperk van technologische vooruitgang waarin er zoveel kansen zijn om levens te verbeteren en echt een verschil te maken. Ik heb altijd aan producten gewerkt die technologie gebruiken om een ​​verschil te maken in hoe echte mensen met elkaar omgaan, hoe ze handelen, communiceren of de banen kiezen waar ze van houden. Ik ben opgegroeid in een gezin vol met docenten en heb gehoord wat voor uitdagingen ze meemaken.

Jelte de Jongh
Jelte de Jongh
Oprichter

Vanuit MIT Medialab onderzocht ik samen met een Harvard-hoogleraar nieuwe technologieën voor gepersonaliseerd leren. Dit bleek de basis van Leeruniek: meer maatwerk voor de leerling, en meer regie en tijdswinst voor de leraar. Ik wilde altijd al zélf een bedrijf beginnen met een sterk maatschappelijke focus. Nooit gedacht dat in amper drie jaar ruim 1 op de 8 basisscholen zich zou aansluiten bij Leeruniek!

Iris Bunnig
Iris Bunnig
Schooladviseur

Tijdens mijn studententijd werd ik al getrokken door het onderwijs. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen ontwikkelen en leren om te gaan met de wereld om hen heen. Om dat mogelijk te maken moeten we goede randvoorwaarden creëren voor scholen om dit belangrijk werk te doen. Daarom dat ik bij Leeruniek wil werken om leerkrachten te kunnen ondersteunen.

Ivan Gunchenko
Ivan Gunchenko
Front-end Engineer

Ik geloof in het belang van onderwijs. In Leeruniek heb ik de mogelijkheid om er een goede impact op te hebben.

Lea Abram
Lea Abram
Schooladviseur

Ik ben hier komen werken omdat onderwijs mijn passie is. Daarnaast vind ik het interessant hoe data onderwijs kan versterken en hoe wij leerkrachten daarin kunnen ondersteunen.

Peter Verbeke
Peter Verbeke
Schooladviseur

Hiervoor was ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Zoekende naar een nieuwe uitdaging kwam ik bij Leeruniek terecht. Gegrepen door de missie en de visie van dit bedrijf kan ik nu mijn brede ervaring en vaardigheden inzetten om leerkrachten de noodzakelijke inzichten te geven.

Susan Konijn
Susan Konijn
Schooladviseur

Hiervoor werkte ik als leerkracht op een Daltonschool. Wij gingen op die school werken met Leeruniek en ik vond dat zo'n mooi en handig programma dat ik heb gevraagd of ze nog vacatures hadden. Toen ik op sollicitatiegesprek kwam, merkte ik ook dat er een heel positieve sfeer in het team hing.

Banen bij Leeruniek

Wat is onze grootste uitdaging?

Leeruniek geeft als enige speler een compleet overzicht van hoe een leerling zich ontwikkelt gedurende zijn of haar gehele schoolloopbaan. Om de snelgroeiende vraag van scholen te ondersteunen, wordt het team in de komende periode fors uitgebreid. Het team bestaat uit professionals vanuit het onderwijs, de techniek en de wetenschap. Zij willen ieder vanuit hun eigen expertise het onderwijs versterken met het gebruik van ICT.

‘Wij geven als enige speler een compleet overzicht van hoe een leerling zich ontwikkelt gedurende zijn of haar gehele schoolloopbaan.’

Leeruniek