Werken bij Kwaliteits-Controle-Bureau

Het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) is een zelfstandige en onafhankelijke instelling die controles uitvoert binnen de agrosector. Hierin is het KCB verantwoordelijk voor het uitvoeren van fytosanitaire import- en exportcontroles van groente, fruit, snijbloemen en potplanten. Daarnaast houdt het bureau toezicht op de naleving van de EU-kwaliteitsregelgeving rondom groenten en fruit.

Voor meer informatie over onze CAO, klik dan op de downloadlink

Open sollicitatie
Zijn er geen vacatures, maar ben jij wel een toegevoegde waarde voor ons? Misschien dat we dan toch wat voor elkaar kunnen betekenen. Je kunt een open sollicitatie sturen via pz@kcb.nl

 

 

Je moet wel bij het KCB komen werken als je zelfstandig wilt werken en veel contact wil hebben met bedrijven en organisaties. Je moet niet bij het KCB komen werken als je het moeilijk vindt om je eigen verantwoordelijkheid te nemen en regels op te volgen.

Liesbeth Kooijman
Algemeen Directeur
  • Hoofdkantoor in Zoetermeer
  • 25% / 75%
  • 247 medewerkers in dienst

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Omdat het KCB continu in ontwikkeling is, worden er vanuit de organisatie interne en externe opleidingen aangeboden. Daarin word je getraind, zodat je breed inzetbaar blijft. Daarnaast is er ook ruimte om te (blijven) groeien op persoonlijk vlak.

Waarom werken bij Kwaliteits-Controle-Bureau

Ellen
Ellen
Vakspecialist fytosanitaire zaken, MWN

Ik wilde graag meer uren gaan werken en zocht naar iets met meer uitdaging. In deze functie kan ik blijven leren, ontmoet ik steeds nieuwe mensen en doe ik iets met meer betekenis dan alleen geld verdienen. KCB is voor mij de werkplek waar ik me kan ontwikkelen, en waar ik veel contact met bedrijven en medewerkers heb. Ik doe hier mijn best om Nederland te beschermen, door alert te zijn op ongewenste ziekten en plagen.

Tom
Tom
Inspecteur in Midden West Nederland

Hiervoor was ik werkzaam bij een logistiek dienstverlener waar de KCB ook al langs kwam om te inspecteren. Toen ik een aantal keer had meegekeken met de kwaliteit en fytosanitaire inspecties was ik direct enthousiast. Nadat ik een kort gesprek had met een medewerker over deze leuke afwisselende baan wist ik het zeker, ik ga solliciteren.

Banen bij Kwaliteits-Controle-Bureau

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

De Brexit zorgt voor grote veranderingen binnen het KCB. De belangrijkste uitdaging hierin is om als organisatie toekomstbestendig te opereren. Ook streeft de organisatie naar het realiseren van voldoende capaciteit binnen alle afdelingen, en het (blijven) uitvoeren van alle werkzaamheden op een professionele manier.

‘Het bevorderen en borgen van de kwaliteit en plantgezondheid van plantaardige producten.’

Kwaliteits-Controle-Bureau