Werken bij IMCD

IMCD is een internationale leider in verkoop, marketing en distributie van gespecialiseerde grondstoffen in de chemische-, pharmaceutische- en de voedingsmiddelenindustrie. De producten zijn overal om ons heen te vinden: van het voedsel dat we eten tot de smartphone die we elke dag gebruiken. Het bedrijf laat hun leveranciers groeien door relevante en toekomstbestendige formuleringen te creëren binnen de acht Business Groups. IMCD zit midden in haar digitale transformatie, waarbij datagedreven werken centraal staat. Naast de kwaliteit van de producten, leveringsbetrouwbaarheid en duurzame samenwerkingen, is de expertise van het personeel een belangrijke pijler voor het succes: de lokale teams leveren een snelle service door de steun van het uitgebreide, wereldwijde netwerk. 

“ Je moet níet bij IMCD Benelux gaan werken als je niet graag in een internationale organisatie werkt en als je elke dag hetzelfde wilt doen. Je moet wél bij IMCD Benelux gaan werken als je proactief bent, goed in een team kunt werken en houdt van een levendige werkomgeving. ”

Lodewijk Mellema
Managing Director
  • Hoofdkantoor in Rotterdam
  • 65 werknemers in Nederland
  • 3000 werknemers wereldwijd
  • Actief in meer dan 50 landen
  • 55% / 45%
  • Gem. leeftijd 42 jaar

Ontwikkelen binnen het bedrijf

IMCD biedt ontwikkelingsmogelijkheden door onder andere interne (online) trainingen. Er is geen vast groeipad binnen IMCD: het verloop hiervan bepaal je zelf. Collega’s zijn begonnen op Customer Service en inmiddels werkzaam als Inside Sales, Communications Manager of zelfs Business Unit Manager.

Waarom werken bij IMCD

Frederike Huissoon
Frederike Huissoon
Inside Sales

Ik werk al 24 jaar bij IMCD. Ik vind de pharmaceutische markt ontzettend interessant, wat het werk uitdagend maakt. Daarnaast heb ik hele fijne collega's.

Steffi Oostendorp
Steffi Oostendorp
Marketing & Communications Manager

Voor ik bij IMCD begon, was ik werkzaam bij een biotechnologiebedrijf. Via een oud-collega kreeg ik een vacature bij IMCD doorgestuurd. Deze trok direct mijn aandacht, want het leek me een mooie uitdaging. Ruim drie jaar later weet ik nog steeds zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt om hier te komen werken.

Banen bij IMCD

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

We creëren een wereld van kansen voor onze gewaardeerde leveranciers en klanten. Wij geloven dat het onbekende niet iets is om te vermijden: het is de bestemming.

‘Verder kijken dan de mogelijkheden.’

IMCD