Werken bij IG&H

IG&H is een consultancybureau dat toonaangevende organisaties adviseert in de financiële dienstverlening, retail en gezondheidszorg. Transformatie is hun passie; ze brengen al 30 jaar lang organisaties op authentieke wijze in beweging met lef en vakmanschap. Het doel van IG&H is om klanten zo goed mogelijk te helpen en daardoor het hoogst gewaardeerde consultancybureau van Nederland te zijn. Inmiddels doen ze dat met een team van 160 professionals. Voor hen willen zij een ‘great place to work’ zijn.

“ Je moet níet bij IG&H gaan werken als je niet zelf initiatieven kunt nemen en houdt van hierarchie. Je moet wél bij IG&H gaan werken als je ambitieus, leergierig en gedreven bent en het leuk vindt om transformaties te realiseren bij toonaangevende organisaties. ”

Peternille Dekker
Peternille Dekker
People & Culture Manager
  • Hoofdkantoor in Utrecht
  • Actief op de Europese markt
  • Gem. leeftijd is 34 jaar
  • 38% / 62 %
  • 160 medewerkers

Ontwikkelen binnen het bedrijf

IG&H besteedt veel aandacht en tijd aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Het is mogelijk om meerdaagse trainingen te volgen van coaches van instituten als IMD en Harvard. Daarnaast wordt de 70/20/10 filosofie gehanteerd, waarbij medewerkers zich maximaal ontwikkelen door intensieve begeleiding, coaching ‘on the job’ en gestructureerde leergangen binnen het bedrijf. Het ‘Consultant Development Program’ (CDP) is een voorbeeld van een gestructureerde leergang. Dit opleidingsprogramma is gericht op starters die net klaar zijn met hun studie. Gedurende een jaar volg je maandelijkse sessies over specifieke vaardigheden en doe je teambuilding evenementen.

Waarom werken bij IG&H

Tom Jongen
Tom Jongen
Data Scientist

Na een stage bij een Data Science partij, wist ik zeker dat ik iets met data wilde doen. Dit wilde ik echter kunnen combineren met klantcontact. Dat bleek perfect te kunnen bij IG&H, omdat je Data Science en Consultancy kan combineren.

Stijn Driessen
Stijn Driessen
Consultant Organisatie Transformatie

De cultuur van IG&H, waarin plezier, presteren en ontwikkelen centraal staan, is een cultuur waar ik graag onderdeel van wilde zijn. Nu ik er écht onderdeel van ben, weet ik zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt!

Romy Niels
Romy Niels
Analist Financial Services

Vanaf de start van mijn Master wist ik eigenlijk al zeker dat ik graag de consultancy sector in wilde, met name vanwege de stijle leercurve en diversiteit aan werkzaamheden en oprachten. Via een kennis ben ik met IG&H in contact gekomen om eens een kopje koffie te gaan drinken. Wat mij vooral heel enthousiast heeft gemaakt over IG&H zijn de collega's; iedereen is super collegiaal en altijd bereid om elkaar verder te helpen.

Lars van Kempen
Lars van Kempen
Data Scientist

Een snelgroeiend team binnen een snelgroeiend bedrijf biedt veel mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Ook als starter. Dit in combinatie met inhoudelijk uitdagend werk op Data Science vlak en een fantastische bedrijfscultuur was voor mij de doorslag.

Robert Briggeman
Robert Briggeman
Business Analyst

Ik was op zoek naar een baan in de consultancy en kwam via via bij IG&H terecht. Na een paar gesprekken werd ik steeds enthousiaster. De goede sfeer, platte organisatie en manier van werken waren precies wat ik zocht.

Roel Palmen
Roel Palmen
Manager Pensions

Consultancy is door de diversiteit aan opdrachten en rollen voor mij een droombaan. IG&H sprak mij van alle partijen het meeste aan door de open cultuur en sterke focus op persoonlijke ontwikkeling.

Banen bij IG&H

Wat is onze grootste uitdaging?

Wij geloven dat we onze klanten pas écht goed kunnen helpen, als we hen problemen vanuit verschillende expertises benaderen. Daarom zijn er bij IG&H wel experts, maar geen strikte afdelingen. Door nauw samen te werken met andere deskundigen kunnen we het beste resultaat bereiken. Om dat nog beter te doen, zijn we verschillende expertises aan het ontwikkelen. We willen bijvoorbeeld onze klanten helpen met IT-systemen, die veranderingen vaak moeilijk maken. Daarom bereiden we op dit moment onze services uit van consultancy naar business engineering en platform services. Deze experts zullen nauw samenwerken met onze bestaande vakinhoudelijke deskundigen, bijvoorbeeld op het gebied van pensioenen en organisatie transformatie. Het betekent dat IG&H flink groeit in omvang en ook verandert. Binnen deze transformatie vinden we het heel belangrijk om aandacht te besteden aan onze hechte, familiaire organisatiecultuur.

‘We kunnen het beste resultaat bereiken door nauw samen te werken met andere deskundigen.’

IG&H