Werken bij HVC

HVC is een afval- en energiebedrijf dat als doel heeft Nederland duurzamer te maken. Om op lokale schaal te verduurzamen, legt HVC voor de aandeelhoudende gemeentes warmtenetten en zonneweides aan. Ook boren ze naar geothermie en helpen ze gemeenten om los te komen van het gasnet. Verder zorgt HVC voor de slibverwerking van 6 waterschappen en is zij de grootste publieke afvalinzamelaar van Nederland. 

“ Je moet níet bij HVC gaan werken als je niet een drive hebt om de wereld om ons heen duurzamer te maken. Je moet wél bij HVC gaan werken als je een bijdrage wilt leveren aan de energietransitie in Nederland, houdt van samenwerken en koploper wil zijn in je vakgebied. ”

Douwe Andela
Douwe Andela
Manager HR
  • Hoofdkantoor in Alkmaar
  • Actief in Nederland
  • 19% / 81%
  • Gem. leeftijd 47
  • 1040 werknemers in Nederland

Ontwikkelen binnen het bedrijf

HVC heeft geen specifieke loopbaanpaden maar er wordt samen met de medewerker gekeken naar de mogelijkheden. Op individuele basis worden de opleidingswensen- en behoeften in kaart gebracht. Dit kan gericht zijn op vakinhoudelijke kennis maar natuurlijk ook op persoonlijke ontwikkeling.

Waarom werken bij HVC

Klaas
Klaas
Projectleider

Ik ben 25 jaar werkzaam geweest in de bouw en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via een kennis ben ik toen in gesprek geraakt met HVC waarbij het werken met, voor mij, nieuwe technieken de doorslag heeft gegeven om de overstap te maken.

Pauline
Pauline
Directiesecretaresse

Ik ben er trots op om bij een bedrijf te werken waar innovatieve duurzame ontwikkelingen worden nagestreefd. Ook ik probeer daar mijn steentje aan bij te dragen. Deze bevlogenheid werkt mee aan een goede sfeer op de werkvloer.

Kim
Kim
Juridisch Adviseur

Het sprak mij aan dat HVC verschillende disciplines kent en dat zij niet alleen inzetten op zoveel mogelijk uit het afval te halen, maar ook investeert in het opwekken van duurzame warmte en elektriciteit. Daar wilde ik graag onderdeel van zijn. Er heerst een informele sfeer met collega's bij wie je vrijwel altijd kunt aankloppen.

Arjan
Arjan
Werkvoorbereider

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en via via ben ik in contact gekomen met HVC. Een bedrijf dat aan de vooravond staat van een groei wat betreft de energietransitie. Vanaf de eerste kennismaking heb ik veel enthousiasme ervaren bij de medewerkers over HVC, dus dan is een keuze snel gemaakt.

Ton
Ton
Proces Control Engineer

Tot nu toe was ik vooral werkzaam als software engineer. Wat mij in deze nieuwe functie aanspreekt is de veelzijdigheid van het werk. Niet alleen software komt aan bod, maar ook het proces zelf, ombouwen nieuwbouw van installaties, enz.

Arienico
Arienico
Installatie Technicus

Ik ben bij dit bedrijf gaan werken omdat het lekker dicht bij huis is en er goede arbeidomstandigheden en doorgroeimogelijkheden zijn.

Paul
Paul
Teamleider onderhoud

Dat ik hier ben terecht gekomen is puur toeval. Ik werkte als monteur in de haven van Rotterdam aan hijskranen en mijn contract liep af. Via een detacheringbureau ben ik hier aan de slag gegaan.

Ruby Bijman
Ruby Bijman
Communicatieadviseur

Ik wilde graag werken bij een bedrijf dat zich bezighoudt met de energietransitie. Werken rondom de aanleg van het warmtenet is erg concreet in het meewerken aan deze verandering, al is het een van de oplossingen. Daarnaast gebeurt er bij HVC erg veel, naast (rest)afval ophalen, scheiden, verwerken en dat er energie wordt gemaakt, wordt er ook gekeken naar de toekomst.

Alle banen bij HVC

Wat is onze grootste uitdaging?

HVC wil als toonaangevend nutsbedrijf gemeenten, waterschappen en inwoners koploper maken en houden als het gaat om het hergebruiken van grondstoffen en het verduurzamen van de energiehuishouding.

‘Hergebruiken grondstoffen en verduurzamen energie-huishouding.’

HVC