Werken bij Gemeente Zoetermeer

De bedrijfsvoering van Gemeente Zoetermeer wordt getypeerd door professionaliteit, resultaatgerichtheid en bereidheid om experimenten aan te gaan. De gemeente zorgt niet alleen voor de stad en inwoners, maar ook voor haar eigen organisatie en medewerkers. Hierin staat groei centraal, zodat de eigen ambities van de gemeente parellel blijven lopen aan de ambities die er voor de stad zijn.

 

“ Je moet wel bij Gemeente Zoetemeer komen werken als je houdt van een informele werksfeer en je graag bezighoudt met uitdagende projecten. Je moet niet bij Gemeente Zoetemeer komen werken als je het moeilijk vindt om te functioneren in een politieke, ambtelijke omgeving. ”

Monique Bogaard
Beleidsadviseur Arbeidsmarktcommunicatie
  • Zoetermeer
  • 55% / 45%
  • Gem. leeftijd 46 jaar
  • 1150 medewerkers

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Binnen de gemeente krijg je als werknemer de kans om je talent in te zetten en te groeien in je werk, om zo duurzaam inzetbaar te blijven. Niet alleen in vakgebied, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor blijft de gemeente continue met je in gesprek, en zijn er verschillende faciliteiten om je te ondersteunen. Je krijgt veel vrijheid en zelfstandigheid, gekoppeld aan veel eigen verantwoordelijkheid.

Waarom werken bij Gemeente Zoetermeer

Jan Nguyen
Jan Nguyen
Projectmanager bij de afdeling Stadsbeheer

Bij de gemeente Zoetermeer krijg je alle ruimte om te ontwikkelen en zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Daarnaast zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zeer goed: de Gemeente Zoetermeer is een goede werkgever.

Marco Kappetein
Marco Kappetein
Toezichthouder Stadsbeheer

Ik was weekzaam als vakman weg en waterbouw bij een plaatselijke aannemer. Ik wilde wat betekenen voor mijn eigen gemeente. Bouwen aan een mooi en leefbaar Zoetermeer.

Frans Schreurs
Frans Schreurs
Clustermanager Civiele Techniek

In Zoetermeer vond ik een functie waar ik een goede balans heb tussen managementtaken en inhoudelijke ontwikkeling van het beheer van de Openbare Ruimte met korte verantwoordingslijnen.

Banen bij Gemeente Zoetermeer

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

We streven ernaar om een woon- en werkstad te blijven waar een groene omgeving samengaat met een stedelijk aanbod van onderwijs, werkgelegenheid, cultuur en recreatie. Hiervoor werken we samen met partners, inwoners en ondernemers, om zo ontwikkelingen, initiatieven en kansen te benutten. Hierdoor willen we inspelen op de behoeften vanuit de stad, op een manier die voor iedereen het beste resultaat oplevert.

‘Met hart voor de stad bouwen aan een Zoetermeer van vandaag en morgen.’

Gemeente Zoetermeer