Werken bij Finnius

Finnius is een nichekantoor dat is gespecialiseerd in financieel recht. Het kantoor adviseert cliënten over de financieelrechtelijke regelgeving die op hen van toepassing is. Daarbij onderhoudt Finnius namens cliënten contacten met de Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank of de wetgever. Waar nodig wordt er geprocedeerd tegen de toezichthouders.

Het kantoor combineert kwaliteit met een persoonlijke, oplossingsgerichte en heldere aanpak. De advocaten bij Finnius zijn niet bang om positie in te nemen en hebben jarenlange ervaring in dit snel ontwikkelende rechtsgebied. Deze ervaring is opgedaan bij gerenommeerde internationale advocatenkantoren, bij grote financiële instellingen en bij DNB.

Je moet zeker bij Finnius gaan werken als je kennisgedreven bent, die kennis praktische toepassing wilt geven voor cliënten en als je jouw werktijd wilt doorbrengen in een no-nonsense omgeving met inspirerende mensen. Je moet niet bij Finnius gaan werken als inhoudelijk werk en samenwerken onderaan jouw prioriteitenlijst staan.

Rosemarijn Labeur
Rosemarijn Labeur
Partner
  • Kantoor in Amsterdam
  • Internationaal actief
  • 15 medewerkers
  • 50% / 50%
  • Gem. leeftijd 36
  • Business casual

Ontwikkelen binnen de organisatie

Het groeipad hangt af van de functie binnen Finnius en staat niet vast. Wij zijn met regelmaat met elkaar in gesprek om te bepalen wat nodig is voor jouw professionele ontwikkeling en werkplezier.

Waarom werken bij Finnius

Rens Budde
Rens Budde
Advocaat-stagiair

Toen ik hoorde dat er bij Finnius een vacature openstond hoefde ik niet lang na te denken. Ik kende Finnius al van naam en het profiel van het kantoor sprak me erg aan. Tijdens de sollicitatierondes werd mijn beeld direct bevestigd en ik kon al snel aan de slag. Een halfjaar later ben ik nog steeds erg blij met mijn overstap.

Pim Smith
Pim Smith
Advocaat-medewerker

Tijdens mijn master was ik opzoek naar een relevante bijbaan bij een leuk kantoor. Finnius sprak mij aan vanwege de mooie zaken en leuke/slimme collega's.

Rosemarijn Labeur
Rosemarijn Labeur
Partner

Bij Finnius kon ik precies het werk doen dat ik leuk vind (adviseren op het gebied van financieel toezichtrecht), in een hele relaxte werkomgeving en wel op hoog niveau met goede collega's en interessante cliënten. Finnius was voor mij daardoor een optelsom van heel veel pluspunten.

Tim de Wit
Tim de Wit
Advocaat, Partner

Ik wilde op hoog niveau blijven werken, maar in een meer ontspannen omgeving. Bij Finnius trof ik een leuk, hecht team, waar men naast passie voor het vak ook aandacht heeft voor een goede balans tussen werk en privé.

Marijke Kuilman
Marijke Kuilman
Advocaat

Bij Finnius werken experts op het gebied van financieel recht. De voordelen van een nichekantoor gecombineerd met hoog gespecialiseerd werk sprak mij ook erg aan, evenals de prettige omgeving en de ongedwongen sfeer. Sommige collega's kende ik al: dat heeft toen ook de doorslag gegeven voor de overstap.

Banen bij Finnius

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

De grootste uitdaging van Finnius is het vertalen van complexe en zich steeds vernieuwende toezichtregels naar de praktijk van onze cliënten. Deze cliënten zijn allemaal financiële ondernemingen uit binnen- en buitenland. Denk daarbij aan banken en beleggingsondernemingen, maar ook aan nieuwe fintech- en crypto-aanbieders. Binnen Finnius zijn we er allemaal op gericht om onze cliënten zo goed mogelijk te assisteren binnen dit uitdagende en maatschappelijk relevante rechtsgebied.

‘Onze cliënten advies en bijstand van topkwaliteit geven om zo onderdeel te zijn van een effectief en veilig financieel systeem.’

Finnius