Werken bij Exterion Media

Exterion Media is een buitenreclame-exploitant in Nederland en is onderdeel van Global, het grootste radiobedrijf in Engeland. Buitenreclame, ook wel Out-of-Home genoemd, is het oudste massamedium ter wereld en groeit nog steeds. Met Out-of-Home adverteren ze 24/7 en bereiken ze jongeren die men niet (meer) bereikt met andere media. Op dit moment is de digitale groei van Exterion Media enorm. Merken adverteren (traditioneel en digitaal) via hun digitale schermen in winkelcentra en op NS-stations, maar ook via bijzondere spectaculars of posters in onder andere bushokjes (abri's) langs grote wegen. Op deze manier bereiken zij iedereen buitenshuis, zowel nationaal als internationaal.

Exterion Media kent een jong, enthousiast team, met passie voor adverteerders om hún doelgroep te bereiken. Het is een bedrijf met veel ambitie in een uitdagende branche.

  • Hoofdkantoor in Amsterdam
  • Actief in 5 landen
  • 45% / 55%
  • Gem. leeftijd 37 jaar
  • 82 werknemers in Nederland

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Binnen Exterion Media zijn er geen specifieke loopbaanpaden, maar wordt er gekeken naar individuele mogelijkheden. Samen met je manager bekijk je je opleidingswensen en -behoeften. Dit kan gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling, maar ook op inhoud. Denk bijvoorbeeld aan een Excelcursus met meerdere collega’s.

Waarom werken bij Exterion Media

Rick Vriesema
Rick Vriesema
Head of National Sales

De potentie van het medium om te groeien was voor mij de belangrijkste reden. Ik was al werkzaam binnen de media en buitenreclame maar ik kreeg de mogelijkheid om de stap te maken naar de marktleider.

Thomas Dekkers
Thomas Dekkers
Account Manager (rayon Amsterdam)

Toen ik op gesprek kwam, was het direct duidelijk dat dit bedrijf en type functie perfect bij mij passen en de afgelopen twee jaar in mijn functie zijn daar het klinkende bewijs van. Daarbij was Exterion Media de beste media-exploitant van het jaar.

Fleur Veen
Fleur Veen
Account Manager

Hiervoor was ik werkzaam in de softwarebranche. Contact met klanten en sales vond ik helemaal te gek, maar ik miste de creativiteit. Daarom ben ik me meer gaan verdiepen in het medialandschap. Tijdens het gesprek met Exterion vertelden zij mij meer over de visie en missie en dacht ik meteen: Dit is echt een bedrijf waar ik graag bij zou willen werken!

Yvonne Soffner
Yvonne Soffner
Concession Backoffice

Ik ben bijna 20 jaar werkzaam geweest bij een mediabureau en door reorganisatie werd mijn dienstverband beëindigd. OOH was een deel van mijn werkzaamheden en bij toeval kwam de functie Concession Backoffice voorbij op Facebook en heb ik meteen gesolliciteerd. Ben super blij op deze plek en met mijn collega's!

Marieke Vaessen
Marieke Vaessen
Manager Concession Department

Na mijn vorige rol als contractmanager was ik toe aan een nieuwe uitdaging in een andere branch en in een middelgrote organisatie. De mix van contracten en het contact met externe partijen was hierbij een must - Exterion Media was voor mij dan ook de ideale partij!

Sabrine Bastemeijer
Sabrine Bastemeijer
Concession Backoffice

Hiervoor was ik ook werkzaam bij een reclame-exploitant en door een overname ben ik samen met een aantal collega's meegekomen. Even schrikken natuurlijk zo onverwachts. Gelukkig voelde ik me al heel snel thuis en heb ik het onzettend naar m'n zin bij Exterion Media.

Banen bij Exterion Media

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

In het veranderende medialandschap willen we marktleider blijven in (digital) Out-of-Home; dat de laatste tijd een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Van traditionele poster naar volledig interactief, digitaal en programmatic: er blijven nieuwe manieren komen om campagnes aan te laten sluiten op actualiteiten, relevante plaatsen en specifieke doelgroepen. We willen meer adverteerders helpen met het veranderen van hun Out-of-Home strategie, waardoor ze met campagnes betere resultaten bereiken.

‘Marktleider in (Digital) Out-of-Home blijven.’

Exterion Media