Werken bij EQUANS Services Smart Digital Operations

EQUANS Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde EQUANS Groep. EQUANS is actief in 70 landen, met wereldwijd 160.000 medewerkers. Als groep is het hun missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. EQUANS Nederland bestaat uit EQUANS Services en EQUANS Energie. Samen voorzien ze hun klanten van energie en technische oplossingen. Van b2b tot b2c en van kleine tot grote klanten.

EQUANS Services Smart Digital Operations (SDO), onderdeel van EQUANS Nederland, is verantwoordelijk voor het ontwerpen, beheren en beveiligen van diverse Enterprise IT- en OT-netwerken en hybride platformen, bestaande uit connectivity, netwerken, eigen datacentra en virtuele, publieke en private cloudoplossingen. Sterke specialisatie en kennis van IT- en OT-cybersecurity zorgt voor integratie en beveiliging van de volledige keten, voor interne en externe klanten. SDO is een businessunit binnen EQUANS Nederland met een sterke groeiambitie en heeft alle voordelen van een kleine organisatie (bijvoorbeeld flexibiliteit en dynamiek). Daarnaast biedt EQUANS de stabiliteit en continuïteit van een grote organisatie.

“ Bij EQUANS maken we de samenleving digitaal weerbaarder. Dit doen we met een betrouwbare en veilige infrastructuur. En vooral ook met professionals die weten wat de kracht van teamwork is. Samen werken we op basis van vertrouwen aan het beste eindresultaat voor onze klant. Pak jij met ons de digitale uitdagingen op? ”

Patrick Keulen
Patrick Keulen
Director Smart Digital Operations
  • Wereldwijd actief (160.000 medewerkers)
  • EQUANS Nederland (6.200 medewerkers)
  • Kantoor EQUANS SDO Maastricht Airport (200 medewerkers)
  • Businessunit SDO (25-50 medewerkers)
  • 11% / 89%
  • Gem. leeftijd 38 jaar

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde ENGIE concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Waarom werken bij EQUANS Services Smart Digital Operations

Dani Lemmens
Dani Lemmens
Cloud Engineer

Ik ben bij EQUANS Services gaan werken, omdat er veel diversiteit is in de werkzaamheden. Daarnaast kende ik het bedrijf al, aangezien ik mijn eerste stage en mijn afstudeerstage hier gevolgd heb.

Roel Weening
Roel Weening
Cloud Engineer

Vanwege een overname ben ik als Cloud Engineer terecht gekomen bij EQUANS Services Zuid B.V. Het hechte team, het goede contact met collega's en klanten, de diversiteit en uitdaging in mijn werkzaamheden en projecten zorgen ervoor dat ik met veel plezier mijn functies bij EQUANS Services Zuid B.V. vervul.

Ivo Römgens
Ivo Römgens
Projectmanager

EQUANS is een sociaal en zeer divers bedrijf. Dagelijks ben je bezig met relevante maatschappelijke thema's en probeert iedereen zijn of haar steentje hierin bij te dragen. Of het nu gaat om de energietransitie of relevante technologische ontwikkelingen. Daarnaast moet werken vooral ook leuk zijn. De cultuur en de collega's dragen bij aan een professionele, maar vooral fijne werkomgeving.

Jard Habets
Jard Habets
Sales

Tijdens mijn stageperiode bij de HR-afdeling van EQUANS Services te Maastricht-Airport ben ik in contact gekomen met de afdeling SDO. Later ben ik benaderd voor een baan binnen deze afdeling. Naast mijn huidige baan volg ik een deeltijdstudie in de richting van Human Resource Management. Vanwege de flexibiliteit en kansen die EQUANS te bieden heeft, heb ik gekozen om mijn loopbaan verder voort te zetten binnen deze organisatie.

Remco Sprooten
Remco Sprooten
Security Consultant

Toen ik de eerste gesprekken voerde bij EQUANS kreeg ik direct het gevoel dat ze de mens binnen het bedrijf voorop stellen. En tot op heden is dat ook waar gebleken. Bij SDO bouwen we aan een nieuwe innovatieve toekomst waarbij we als medewerkers (mede) kunnen bepalen welke kant we op gaan. Die vrijheid spreek mij enorm aan en motiveert me ook om met het best mogelijke resultaat te komen.

Banen bij EQUANS Services Smart Digital Operations

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Wat de energietransitie zo complex maakt, is niet zozeer de techniek. Technologische innovaties zijn er voor het grootste deel al. De betaalbaarheid en het maatschappelijke draagvlak zijn de grootste uitdagingen.

‘EQUANS Services levert een substantiële bijdrage aan de houdbaarheid van de wereld waarin we leven.’

EQUANS Services Smart Digital Operations