Werken bij Enginia

Enginia is een softwarebedrijf dat zich inzet om ontwikkel- en productieprocessen bij klanten in de maakindustrie te optimaliseren. Dit doet het bedrijf door digitalisering, zodat klanten meer ruimte hebben voor innovatie. Het bedrijf is ambassadeur voor Smart Industry en Siemens Platinum Expert Partner in de Benelux. Daarnaast staat Enginia in de Top 250 Groeibedrijven 2022.

Vanaf 1992 verkoopt en gebruikt Enginia 3D CAD– en CAE-software. Hiermee krijgen klanten beter inzicht in mechanische oplossingen. Tegenwoordig zijn de diensten en softwareproducten uitgebreid naar product lifecycle management, inclusief aanverwante dienstverlening zoals support, training en consultancy. Dit zorgt ervoor dat klanten hun innovaties snel visualiseren, goed plannen en foutloos uitvoeren.

  • Kantoren in Amersfoort, Hengelo en Zoetermeer
  • 25% / 75%
  • Gem. leeftijd is 35
  • 53 werknemers
  • Casual en casual chique
  • Thuiswerkmogelijkheden en -faciliteiten

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Bij Enginia staat persoonlijke ontwikkeling hoog op de agenda. Je hebt ten alle tijden vrije toegang tot de leeromgeving van GoodHabitz. Hier kun je persoonlijke en vakinhoudelijke cursussen volgen. Daarnaast heb je de keuze uit diverse externe trainingen op hoog niveau.

Waarom werken bij Enginia

Alina Sivatcheva
Alina Sivatcheva
Project Manager - PLM

Voordat ik bij Enginia begon was ik Engineer in de maakindustrie. Ik had de wens om meer met mensen te gaan werken, en zocht een baan met veel afwisseling. Echter had ik geen idee naar welke functie ik zocht. Na mijn sollicitatie werd ik gekoppeld aan de functie Project Manager, die perfect aansluit bij mijn wensen.

Fleur Barendregt
Fleur Barendregt
Recruitment Executive

Bij Enginia hebben we in ieder geval één ding gemeen: de energie om ons doel te bereiken. De vrijheid en flexibiliteit waarmee we ons werk bij Enginia kunnen uitvoeren, is uitzonderlijk. Er is veel ruimte voor eigen inbreng.

Stefan Batawangge
Stefan Batawangge
Portfolio Developer Teamcenter

Ik vind het leuk om bedrijven te helpen in het optimaliseren van het maakproces van hun product met behulp van technologie. Het inspireren van bedrijven om met de nieuwste technologie te werken is mijn passie. In de rol van Portfolio Developer Teamcenter bij Enginia kan ik mijn passie zowel intern als naar de klant delen.

Banen bij Enginia

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

We willen de expert zijn en blijven voor Product Lifecycle Management en innovatie in de maakindustrie.

‘Innovatie en doorontwikkeling naar Industrie 4.0 faciliteren voor de Nederlandse maakindustrie.’

Enginia