Werken bij DELA

Over DELA

Het verhaal van DELA begint in 1937: een tijd waarin rangen en standen normaal waren. Wie meer geld had, kreeg meer aandacht en een mooier graf. Maar dat veranderde toen in datzelfde jaar begrafenisvereniging “Draagt Elkanders Lasten” ontstond: een coöperatie waarbij leden voor elkaar opkwamen. In 1942 werd DELA een organisatie zonder winstoogmerk.

De kernwaarden van toen koestert DELA nog steeds: solidariteit, verbondenheid en de zorg voor elkaar. DELA biedt haar drie miljoen leden (financiële) rust en zekerheid en minder zorgen. DELA is betrokken, integer en ondernemend. Ze gaan voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. DELA helpt mensen tijdens de zwaarste periode van hun leven en daar zetten ze extra stappen voor.

Werken bij DELA

DELA helpt haar werknemers met opleidingen, goede gesprekken en alle mogelijke ondersteuning bij het werk. Ook zijn werknemers altijd bereid elkaar te helpen. Dit heeft de organisatie voor de derde keer een 'Great Place to Work'-predicaat opgeleverd in de categorie 'Large Places'. De jury prijst de tools en programma's en het warme werkgeversbeleid. Dat komt tot stand op de werkvloer zelf, niet op een kantoor achterin. Verder heeft DELA een MVO-beleid: de duurzaamheidsambities zijn groot en inclusiviteit speelt een belangrijke rol. Dit geldt zowel voor de eigen medewerkers als voor de samenleving: collega’s zetten zich in voor het goede doel.

Bij DELA doet iedereen ertoe. Vanaf de eerste werkdag krijgt iedere collega vertrouwen. Betrokkenheid is geworteld in de kern van de cultuur. Want DELA, dat zijn we samen.

“ Je moet wel bij DELA gaan werken als je veel vrijheid wilt krijgen om je plannen waar te maken. Je moet niet bij DELA gaan werken wanneer je veel structuur nodig hebt. ”

Whitney Moonen
Whitney Moonen
Corporate Recruiter
  • Hoofdkantoor in Eindhoven
  • Actief in 3 landen
  • 65% / 35%
  • Gem. leeftijd 41 jaar
  • 1100 werknemers in Nederland
  • 1600 werknemers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

DELA besteedt veel tijd en aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt toegang tot leermiddelen en een persoonlijk budget waarmee je je eigen ontwikkeling bepaalt. Als je zelf kansen pakt, dan kun je alle kanten op binnen de organisatie. Ook is DELA een coöperatie van mensen vóór mensen: er is veel samenwerking en de teams zijn erg gedreven.

Banen bij DELA

Wat is onze grootste uitdaging?

DELA is nog relatief onbekend als werkgever voor functies op het gebied van staf, holding en IT. Ook willen we het imago van DELA oppoetsen. We willen laten zien dat wij een frisse, open organisatie zijn die onze collega’s de kans biedt om vernieuwend te zijn.

‘Bekender worden als werkgever en ons stoffige imago oppoetsen.’

DELA