Werken bij DELA

De begrafenisvereniging DELA wordt opgericht in 1937 als "Draagt Elkanders Lasten" en is vanaf 1942 een organisatie zonder winstoogmerk. DELA biedt haar drie miljoen leden (financiële) rust en zekerheid en minder zorgen. Betrokkenheid is geworteld in de kern van de cultuur. DELA helpt mensen tijdens de zwaarste periode van hun leven en daar zetten ze extra stappen voor.

DELA helpt haar werknemers met opleidingen, goede gesprekken en alle mogelijke ondersteuning bij het werk. Dit heeft de organisatie voor de derde keer een 'Great Place to Work'-predicaat opgeleverd in de categorie 'Large Places'. Verder heeft DELA een MVO-beleid: de duurzaamheidsambities zijn groot en inclusiviteit speelt een belangrijke rol. Dit geldt zowel voor de eigen medewerkers als voor de samenleving.

“ Je moet wel bij DELA gaan werken als je veel vrijheid wilt krijgen om je plannen waar te maken. Je moet niet bij DELA gaan werken wanneer je veel structuur nodig hebt. ”

Whitney Moonen
Whitney Moonen
Corporate Recruiter
  • Hoofdkantoor in Eindhoven
  • Actief in 3 landen
  • 65% / 35%
  • Gem. leeftijd 41 jaar
  • 1100 werknemers in Nederland
  • 1600 werknemers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

DELA besteedt veel tijd en aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt toegang tot leermiddelen en een persoonlijk budget waarmee je je eigen ontwikkeling bepaalt. Als je zelf kansen pakt, dan kun je alle kanten op binnen de organisatie. Ook is DELA een coöperatie van mensen vóór mensen: er is veel samenwerking en de teams zijn erg gedreven.

Waarom werken bij DELA

Lonneke Wennekes
Lonneke Wennekes
Scrummaster bij Tribe IT

Bij veel bedrijven worden de taken van Scrum Master niet gezien als losse functie; bij DELA wel. Hierdoor kun je je volledig op deze taken focussen. Ik krijg het vertrouwen en de tijd om een bijdrage te leveren in de Agile transitie. De coöperatieve en Brabantse cultuur zorgt ervoor dat mooie resultaten worden behaald en dat de medewerkers tevreden zijn.

Mascha Hazenberg
Mascha Hazenberg
Medewerker Crematorium

Vier jaar geleden kwam er een vacature voorbij met de mededeling dat er een nieuw team opgezet werd voor een nog te bouwen crematorium in Veldhoven. Het werd een kleinschalig crematorium met op jaarbasis 500 crematies. Omdat ik al heel lang twijfelde over wel of geen carrièreswitch en ik iets in de uitvaartsector wilde doen, heb ik toch een sollicitatiebrief geschreven. Uit 300 kandidaten zijn er uiteindelijk 11 gekozen, waaronder ik. Zo ben ik dus bij DELA terechtgekomen.

Herman de Jager
Herman de Jager
Security Architect

Een recruiter attendeerde mij op een vacature bij DELA. Niet direct een bedrijf waar ik aan dacht toen ik op zoek was naar iets anders. Ik ben toch op gesprek gegaan, en het bevalt nog steeds goed.

Denise van den Tillaar
Denise van den Tillaar
IT Recruiter

Ik heb een connectie gemaakt via LinkedIn met Ellen, onze recruitmentmanager. Naar aanleiding daarvan ben ik later benaderd door Ellen voor de functie recruiter!

Juul Schreurs
Juul Schreurs
Solution Engineer

In januari 2020 ben ik via een externe partij als trainee bij DELA begonnen. Sinds januari 2021 ben ik met veel plezier in vast dienstverband getreden.

Guido Idzenga
Guido Idzenga
Medewerker Uitvaartcentrum & Vervoer

Vanaf kinds af aan vond ik de uitvaartbranche al een mooi vak en dit gevoel werd versterkt toen ik het in familiekring meemaakte. Ik zag een vacature bij DELA en na een paar gesprekken werd ik aangenomen. Ik ben heel blij dat ik deze stap gemaakt hebt: er zijn niet veel mensen van mijn leeftijd die dit werk doen en het is niet altijd even makkelijk, maar je kunt mensen echt helpen. Ik wil telkens bewijzen dat ik mijn werk goed kan doen.

Banen bij DELA

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

DELA is nog relatief onbekend als werkgever voor functies op het gebied van staf, holding en IT. Ook willen we het imago van DELA oppoetsen. We willen laten zien dat wij een frisse, open organisatie zijn die onze collega’s de kans biedt om vernieuwend te zijn.

‘Bekender worden als werkgever en ons stoffige imago oppoetsen.’

DELA