Werken bij De School

De School in Zandvoort is in 2008 gestart als eerste basisschool met ruime schooltijden om zo onderwijs op maat te realiseren. In die ruime tijden wordt er gevarieerd onderwijs aangeboden rond aantrekkelijke thema’s. De School is vijftig weken per jaar open, van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur, en werkt in vijf perioden van tien weken. Aan het eind van elke periode worden gesprekken gevoerd tussen ouders, leerkracht en kind. Tijdens deze gesprekken worden school en thuis zo concreet mogelijk op elkaar afgestemd. Zo creëert De School een omgeving waar kinderen leren wat nodig is om zelfstandig en gelukkig in de maatschappij te leven.

Je moet niet bij De School gaan werken als je binnen de gebaande paden wilt blijven. Je moet wél bij De School gaan werken als je jezelf als leerkracht wilt blijven ontwikkelen om zo steeds beter te worden in onderwijs maken en geven.

Daphne Spekkers
Directeur De School
  • Hoofdkantoor in Zandvoort
  • 26 werknemers
  • 85% / 15%
  • Gem. leeftijd 35 jaar
  • Thuiswerken in overleg

Ontwikkelen binnen de organisatie

Op De School wordt bekeken wat iedere individu nodig heeft om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. In de jaarlijkse persoonlijke kring- en leerplangesprekken met de Intern Opleider spreek je met elkaar af hoe jouw groeipad en ontwikkeling eruit gaat zien. Er is binnen De School alle mogelijkheid om je verder in het vak van leerkracht te verdiepen: van leerlijnen en eigen thematische lessen uitwerken, tot kringgesprekken leiden met ouders, leerlingen of collega’s en persoonlijke leerplannen schrijven.

Waarom werken bij De School

Michelle Glorie
Michelle Glorie
Leerkracht

Twee jaar geleden kwam ik op VPRO Tegenlicht een artikel over De School in Zandvoort tegen. Mijn interesse was direct gewekt. Wat een verfrissende onderwijsvorm waarbij er daadwerkelijk passend onderwijs wordt geboden aan ieder kind. Daarnaast sprak de flexibiliteit van deze onderwijsvorm mij zeer aan.

Robin Jansen
Robin Jansen
Leerkracht & Bouwcoördinator onderbouw

Een van de belangrijkste redenen dat ik bij De School werk, is dat er scholing op maat wordt gemaakt. Als leerkracht heb je de vrijheid om zelf onderwijs te ontwikkelen. Het team heeft een frisse en kritische blik op educatie. Er wordt nauw samen gewerkt met alle collega's en alle deuren staan open.

Pieter Bakker
Pieter Bakker
Leerkracht

Ik ben op zoek gegaan naar een school waar ik zelf lessen kan ontwikkelen en waar kinderen invloed hebben op hoe hun schooldag eruit ziet. Precies wat ik gevonden heb bij De School!

Irene Weijers
Irene Weijers
Leerkracht

Omdat ik vind dat elk kind recht heeft op passend onderwijs. Gelijke kansen door 'ongelijk' onderwijs. Door elk kind zijn persoonlijke leerplan te geven, kan je het beste uit elk kind naar boven halen.

Banen bij De School

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

De grootste uitdaging voor De School is als anders georganiseerde school met een duidelijke visie en missie te opereren in een conservatief ingerichte (school)omgeving. Hiervoor is een ondernemend en pionierend team nodig met een duidelijke focus op vernieuwing en ontwikkeling. We willen een instelling zijn die onder andere de Verklaring van de Rechten van het Kind en de doelen van het onderwijs en opvang naleeft, mensen uit regionale organisaties aantrekt en die het gezin aanvult en ondersteunt in de verantwoordelijkheid voor het grootbrengen van kinderen.

‘Een plek creëren in open verbinding met de omgeving op wereld-, landelijk- regionaal- en gezinsniveau.’

De School