Werken bij Centrient

Centrient Pharmaceuticals is een toonaangevende producent van bètalactamantibiotica en een leverancier van statines van de volgende generatie en antischimmelmiddelen. Centrient produceert en verkoopt tussenproducten, actieve farmaceutische ingrediënten en afgewerkte doseringsvormen. Centrient is een farmaceutisch bedrijf met een duidelijk doel: levens verbeteren door innovatieve en duurzame productie van medicijnen. Met de toewijding aan kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid die centraal staan in alles wat Centrient doet, werken er meer dan 1900 medewerkers voortdurend aan de behoeften van de klanten. Centrient werkt aan een duurzame toekomst door actief deel te nemen aan de strijd tegen antimicrobiële resistentie. Centrient is 150 jaar geleden opgericht als 'Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek' en stond het bedrijf bekend onder de naam 'Gist Brocades'. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rijswijk. Centrient heeft productiefaciliteiten en verkoopkantoren in China, India, Nederland, Spanje, de Verenigde Staten en Mexico. Centrient Pharmaceuticals is volledig in handen van Bain Capital Private Equity, een toonaangevende wereldwijde particuliere beleggingsonderneming.

  • Hoofdkantoor in Rijswijk
  • Actief in 7 landen
  • 25% / 75%
  • Gem. leeftijd is 41 jaar
  • 200 medewerkers in Nederland
  • 2000 medewerkers wereldwijd

Ontwikkelen binnen de organisatie

Centrient vindt het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Centrient stimuleert de medewerkers om een loopbaanontwikkelingsgesprek te hebben met zijn/haar leidinggevende. Een loopbaanontwikkelingsgesprek helpt de medewerker om helder te krijgen wat er nodig is om vandaag en in de toekomst te presteren en te groeien. Samen wordt er een plan gemaakt  om te blijven groeien. Het volgen van een opleiding is hierbij niet uitgesloten.

Waarom werken bij Centrient

Ismael
Ismael
Senior Proces Operator, afdeling ZorF

36 jaar geleden heb ik gekozen voor dit bedrijf vanwege de maatschappelijk betrokkenheid van de producten die hier worden gemaakt. Alles ten behoeve van de mensheid, van smaakstoffen tot medicijnen.

Laurens van Dijk
Laurens van Dijk
Productie Leider

Hiervoor was ik werkzaam in de chemische industrie waar wij met relatief veel verschillende chemicaliën te maken hadden. Daarnaast kan ik tegenwoordig op de fiets naar het werk bij mijn vorige baan was ik wekelijks veel tijd kwijt aan het reizen.

Banen bij Centrient

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

De grootste uitdaging is om op een juiste manier te anticiperen op een grote golf pensionado's. Hierdoor gaat potentieel veel kennis verloren. Daarom wordt er gezocht naar gemotiveerde medewerkers om ons daarbij te helpen.

‘Het verbeteren van levens door innovatieve en duurzame productie van medicijnen.’

Centrient