Werken bij Bloembollenkeuringsdienst

Bij de stichting Bloembollenkeuringsdienst (BKD) doen werknemers sinds 1923 kwaliteitskeuringen, import- en exportinspecties en laboratoriumonderzoek. Deze keuringen worden onafhankelijk, efficiënt en betrouwbaar uitgevoerd, waardoor BKD kwaliteit van bloembollen kan waarborgen om daarmee de markttoegang te bevorderen.

  • Hoofdkantoor in Lisse
  • Actief in Nederland
  • 90 vaste werknemers en 65 oproepkrachten
  • 41% / 59%
  • Gem. leeftijd 49 jaar
  • Thuiswerkmogelijkheden

Ontwikkelen binnen het bedrijf

BKD hecht veel waarde aan samenwerken, communicatieve kracht en eigen initiatief, waaraan aandacht wordt besteed via ons opleidingsprogramma. Daarnaast investeert BKD in kennisontwikkeling van haar medewerkers door (externe) trainingen en opleidingen aan te bieden, zodat het kwaliteitsniveau van BKD gewaarborgd blijft. Daarnaast werken alle collega's in verschillende projectgroepen aan organisatiebrede thema's.

Waarom werken bij Bloembollenkeuringsdienst

Robin Franssen
Robin Franssen
Hoofd Buitendienst & Service Center

De agrarische sector in combinatie met een hele leuke functie was de reden om te solliciteren. De ene dag meelopen in de klei en de andere dag vergaderen met hoger geplaatsten van de NVWA. Afwisselender kan niet.

Astrid Hagedoorn
Astrid Hagedoorn
Hoofd P&O

De directe aanpak van BKD in combinatie met een praktische inslag om zaken aan te pakken, sprak mij aan. Tijdens de sollicitatiegesprekken werd ik nog enthousiaster. En dat ik mijn mooie P&O-vak bij een bedrijf mag uitoefenen dat waarde hecht aan de regio waarin ik woon, en ook voor heel Nederland, is helemaal top!

Iris Stulemeijer
Iris Stulemeijer
Teamleider R&D op het laboratorium

Na jaren in het academische onderzoek gewerkt te hebben, was ik op zoek naar een functie waarin ik mijn opgedane kennis praktischer kon inzetten. Met mijn huidige team werken we aan hele toepasbare projecten waarmee we de routineteams en de bollensector ondersteunen. Daarnaast maken we deel uit van innovatieve projecten die onze processen in de toekomst zouden kunnen verbeteren.

Banen bij Bloembollenkeuringsdienst

Wat is onze grootste uitdaging?

De ontwikkelingen in de bloembollensector en op de wereldmarkt vragen om wendbaarheid van BKD en haar klanten. BKD wil voor blijven lopen op deze ontwikkelingen en de wereld om ons heen. Daarbij horen thema's als een sterk keuringsbeleid, een goede productkwaliteit en verdere digitalisering van de keten. Hiermee wil BKD de markttoegang van bloembollen blijven bewaken en bevorderen.

‘Kennis behouden, de nieuwste technieken gebruiken en klantgericht zijn.’

Bloembollenkeuringsdienst