Werken bij Bloembollenkeuringsdienst

Bij de stichting Bloembollenkeuringsdienst (BKD) doen werknemers sinds 1923 kwaliteitskeuringen, import- en exportinspecties en laboratoriumonderzoek. Deze keuringen worden onafhankelijk, efficiënt en betrouwbaar uitgevoerd, waardoor BKD kwaliteit van bloembollen kan waarborgen om daarmee de markttoegang te bevorderen.

“Je moet niét bij BKD komen werken als je niet graag initiatief neemt en als je liever over mensen praat in plaats van met mensen. Je moet wél bij BKD komen werken als je een positief kritische werkhouding hebt en feedback kunt geven."

Bert Pinxterhuis
Directeur
  • Hoofdkantoor in Lisse
  • Actief in Nederland
  • 90 vaste werknemers en 65 oproepkrachten
  • 41% / 59%
  • Gem. leeftijd 49 jaar
  • Thuiswerkmogelijkheden

Ontwikkelen binnen de organisatie

BKD hecht veel waarde aan samenwerken, communicatieve kracht en eigen initiatief, waaraan aandacht wordt besteed via ons opleidingsprogramma. Daarnaast investeert BKD in kennisontwikkeling van haar medewerkers door (externe) trainingen en opleidingen aan te bieden, zodat het kwaliteitsniveau van BKD gewaarborgd blijft. Daarnaast werken alle collega’s in verschillende projectgroepen aan organisatiebrede thema’s.

Waarom werken bij Bloembollenkeuringsdienst

Iris Stulemeijer
Iris Stulemeijer
Teamleider R&D op het laboratorium

Na jaren in het academische onderzoek gewerkt te hebben, was ik op zoek naar een functie waarin ik mijn opgedane kennis praktischer kon inzetten. Met mijn huidige team werken we aan hele toepasbare projecten waarmee we de routineteams en de bollensector ondersteunen. Daarnaast maken we deel uit van innovatieve projecten die onze processen in de toekomst zouden kunnen verbeteren.

Astrid Hagedoorn
Astrid Hagedoorn
Hoofd P&O

De directe aanpak van BKD in combinatie met een praktische inslag om zaken aan te pakken, sprak mij aan. Tijdens de sollicitatiegesprekken werd ik nog enthousiaster. En dat ik mijn mooie P&O-vak bij een bedrijf mag uitoefenen dat waarde hecht aan de regio waarin ik woon, en ook voor heel Nederland, is helemaal top!

Frans Claassen
Frans Claassen
Hoofd Keuringsbeleid en ICT

Bloembollen is een passie waarmee ik ben opgegroeid. Het is erg leuk om mijn managementervaring in de bloembollensector mee te kunnen nemen naar deze mooie keuringsinstelling. Als eindverantwoordelijke voor het keuringsbeleid ligt mijn prioriteit bij het vertalen van regelgeving naar de praktijk. Regelgeving, met behulp van slimme systemen, goed vertalen naar de praktijk zodat de ondernemer er ook mee uit de voeten kan....

Eduard de Beer
Eduard de Beer
IT medewerker

Ik heb altijd in de bollensector willen werken. Daarnaast kwamen computers opzetten in de jaren 90. In mijn functie kan ik beide goed combineren en heb ik te maken met alle afdelingen binnen de organisatie.

Jaco de Boer
Jaco de Boer
Lead developer

Als net afgestudeerde 27 jarige IT-er kwam ik bij de BKD terecht. Nu, ruim 17 jaar later werk ik er nog steeds. Dit komt mede door de gezellige werksfeer én de uitdagingen die zich in de loop der jaren blijven aanbieden. De BKD heeft mij in die jaren de mogelijkheid geboden om me te blijven ontwikkelen, zowel qua kennis als persoon.

Banen bij Bloembollenkeuringsdienst

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

De ontwikkelingen in de bloembollensector en op de wereldmarkt vragen om wendbaarheid van BKD en haar klanten. BKD wil voor blijven lopen op deze ontwikkelingen en de wereld om ons heen. Daarbij horen thema's als een sterk keuringsbeleid, een goede productkwaliteit en verdere digitalisering van de keten. Hiermee wil BKD de markttoegang van bloembollen blijven bewaken en bevorderen.

‘Kennis behouden, de nieuwste technieken gebruiken en klantgericht zijn.’

Bloembollenkeuringsdienst