Werken bij Ampelmann

Ampelmann levert full service en op maat gemaakte oplossingen om offshorewerkzaamheden veiliger en efficiënter te maken. Door innovatieve bewegingscompenserende systemen, smart data services en de nieuwste technologieën aan te bieden, wil Ampelmann offshore toegang zo eenvoudig maken als het oversteken van de straat. Dit zorgt ervoor dat klanten en/of vracht veilig van een schip naar een platform of windmolen kunnen worden overgebracht. Een carrière in een grote, wereldwijde organisatie met een ondernemersmentaliteit. Werken bij Ampelmann betekent werken in een resultaatgericht team.

“ Je moet níet bij Ampelmann gaan werken als je niet tegen veranderingen kunt. Je moet wél bij Ampelmann komen werken als je het leuk vindt om zelf initiatief te nemen en oplossingen te bedenken. ”

Dianne Schaafsma
Dianne Schaafsma
Manager Talent Acquisition
  • Hoofdkantoor in Delft
  • Actief in 13 landen
  • 26% / 74%
  • Gem. leeftijd 35 jaar
  • 152 medewerkers in Nederland
  • 321 medewerkers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Het groeipad binnen Ampelmann is flexibel: zowel horizontale als verticale stappen zijn mogelijk. Tijdens je carrière bij Ampelmann kan je verschillende cursussen van de Ampelmann Academy volgen. Naast de benodigde cursussen voor je baan, kun je ook cursussen volgen die aan je persoonlijke ontwikkeling bijdragen. Daarbovenop krijgt iedere werknemer een persoonlijk budget om aan een leeractiviteit van zijn of haar keuze te spenderen. Met behulp van je Personal Insights Discovery profiel en je persoonlijke ontwikkelplan helpt Ampelmann je bij het ontdekken en verruimen van je talenten.

Waarom werken bij Ampelmann

Marieke Haring
Marieke Haring
Talent Acquisition Project Manager

Hiervoor was ik werkzaam binnen een corporate organisatie waarbij ik nieuwe ideeën niet altijd tot uitvoer kon brengen. Bij Ampelmann krijg je veel vrijheid om iets nieuws uit te proberen: spannend én leuk!

Nick de Lange
Nick de Lange
Senior Operations Engineer

De collega's zijn allemaal vrij jong en dit zorgt voor een top sfeer op kantoor. Verder krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk, waardoor je in korte tijd veel kunt leren. Ook kun je als Operations Engineer veel reizen voor Ampelmann.

Suzanne Weller
Suzanne Weller
Motion Control Engineer

Na mijn studie zocht ik een baan waarin ik technisch bezig zou zijn. Daarnaast sprak de sfeer bij Ampelmann me erg aan. Ik werk samen met inhoudelijk gedreven mensen en er is ook ruimte voor sociale activiteiten en ontspanning.

Tim Börner
Tim Börner
Business Development Manager Offshore Wind

Ik vond voornamelijk de grootte van het bedrijf en het product / de markt goed bij mij passen. Ik werkte al eerder met Ampelmann in een klantrelatie en had daardoor een goed gevoel bij de sfeer in het bedrijf. Ampelmann gaat echt de extra mile voor nieuwe werknemers. Zo heb ik dat ook ervaren want door mijn komst kwam er een nieuwe entiteit en is er in Hamburg een kantoor opgezet.

Ivar Boom
Ivar Boom
Manager Data Services

Ampelmann is een groeiende, innovatieve organisatie met veel (jonge) talenten die gedreven zijn en met elkaar uitdagingen aan willen gaan. Die omgeving en de Ampelmann cultuur sprak mij enorm aan.

Jeroen Tol
Jeroen Tol
Operations Control Centre Manager

Tijdens mijn vorige baan hoorde ik al een paar keer over de technische start-up Ampelmann en kreeg ik steeds meer interesse om eens een kijkje te gaan nemen. Na een kop koffie met een vriendin die net de HR afdeling daar aan het opzetten was, wist ik het: Ampelmann wordt het voor mij. Een uitdagende technische baan met veel reizen over de hele wereld met meteen een grote vrijheid en verantwoordelijkheid.

Banen bij Ampelmann

Wat is onze grootste uitdaging?

De grootste uitdaging in onze branche is het veilig overzetten van zowel mensen als cargo in een offshore omgeving. Ampelmann heeft als missie ‘Making offshore access as easy as crossing the street’ en biedt op maat gemaakte oplossingen om offshore werkzaamheden veiliger en efficiënter in te richten. Dit doen wij door het aanbieden van innovatieve services in combinatie met het geavanceerde Ampelmann systeem die bewegingen van de zee compenseert.

‘Making offshore access as easy as crossing the street.’

Ampelmann