Werken bij ABN AMRO - Detecting Financial Crime

Binnen ABN AMRO is recent één afdeling - Detecting Financial Crime (DFC) - opgezet waar alle internationale activiteiten samen komen die te maken hebben met het opsporen van financiële criminaliteit als witwassen, terrorismefinanciering, fraude, belastingontduiking en corruptie. Dit stelt ze in staat kennis te bundelen, sneller te handelen en beter te anticiperen op de toekomst. Op deze manier kunnen ze hun maatschappelijke rol als poortwachter bij financiële criminaliteit beter en efficiënter uitvoeren.

De missie van ABN AMRO is "Banking for Better, for Generations to come". Daaruit vloeien drie strategische pijlers voort, namelijk:
1) Support our clients’ transition to sustainability
2) Reinvent the customer experience
3) Build a future-proof bank

De activiteiten van Detecting Financial crime dragen bij aan al deze facetten en zijn daarmee zeer relevant voor ABN AMRO

“ Je moet wél bij DFC gaan werken als je de strijd wilt aan gaan met een maatschappelijk probleem. Je moet níet bij DFC gaan werken als je niet houdt van analyseren, van details en risico's en je liever niet veel samenwerkt. ”

Tom van Tilburg
Tom van Tilburg
Lead of People Attraction & Development
  • Hoofdkantoor in Amsterdam
  • Actief in 16 landen
  • 52% / 48%
  • Gem. leeftijd 35 jaar
  • 1000 werknemers in Nederland
  • 1150 werknemers wereldwijd

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Binnen ABN AMRO staat ontwikkeling van oudsher hoog in het vaandel. Ook binnen de afdeling DFC zetten ze die trend voort. Zo is er een Academy opgezet, die zich zowel richt op de inhoudelijke verbreding en verdieping, alsmede ook op persoonlijke ontwikkeling en groei. Op deze manier kan je én succesvoller je werk doen én je groeit als persoon. Dit zal ook bijdragen aan je carrière mogelijkheden binnen ABN AMRO. Of dit nou binnen het vakgebied zelf is, of wellicht wel op een heel andere plek binnen ABN AMRO.

Waarom werken bij ABN AMRO - Detecting Financial Crime

Krisne Sardjoe
Krisne Sardjoe
KYC Analist

Ik heb een lange ervaring in Compliance en zocht een omgeving waarin ik mijn compliance kennis verder kon uitbouwen in een dynamische omgeving. ABN AMRO blijkt de juiste keuze te zijn geweest.

Marleen
Marleen
KYC Analist

Hiervoor was ik werkzaam op een andere afdeling binnen ABN AMRO en toen ik hoorde dat het Know Your Client Center werd opgezet dacht ik gelijk, ja daar wil ik werken! Onderzoek doen naar klanten, analyseren, samenwerken met andere stakeholders en de klant om uiteindelijk een goed dossier op te bouwen dat is bij elke klant weer een nieuwe uitdaging. Elke klant is uniek en tof om te doen.

Alexander Wilmink
Alexander Wilmink
KYC Analist

Ik wilde mij ontwikkelen binnen de financiele sector. Met mijn achtergrond in het ondernemingsrecht is het KYC-centre bij ABN AMRO een fantastische omgeving om te leren en om ervaring op te doen.

Sandro Caddeo
Sandro Caddeo
Sr. Analist KYC

Als ervaren bankprofessional wil ik een actieve bijdrage leveren aan de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering. Binnen het KYC Centre werk je constant aan het verbeteren van het team en jezelf. Als analist heb ik de mogelijkheid om direct mee te bouwen aan deze belangrijke unit binnen ABN AMRO.

Banen bij ABN AMRO - Detecting Financial Crime

Wat is onze grootste uitdaging?

Financiële criminaliteit groeit en wordt, mede door de technologische vooruitgang, steeds geavanceerder. ABN AMRO is zich bewust van haar impact op de maatschappij en ziet het als een belangrijke taak het financiële systeem tegen financiële delicten te beschermen. We willen een betrouwbare bank zijn met een duurzame klantenkring. Daarom zoeken we mogelijkheden om het opsporen en beheersen van deze risico’s steeds opnieuw te verbeteren.

‘Het financiële systeem blijven beschermen tegen criminele activiteiten.’

ABN AMRO - Detecting Financial Crime