Banen

Technisch Project Manager Nieuwbouw

Vacature gesloten

Technisch Project Manager Nieuwbouw

Altera Vastgoed Amstelveen

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar werkervaring met projectontwikkeling binnen vastgoed in een rol als (technisch) project manager
 • Technisch sterk, affiniteit met duurzaamheid
 • Bereidheid tot reizen en in bezit van rijbewijs
 • Communicatief en cijfermatig sterk, sterke advies- en leiderschapsvaardigheden
 • Analytisch, resultaat- en oplossingsgericht

Wat krijg je?

 • €5.000 - €6.500 bruto p/m (o.b.v. 40 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring)
 • Vaste compensatie, ziektekostentegemoetkoming, onkostenvergoeding, budget voor goede thuiswerkplek
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 24 vakantiedagen (+6 extra vakantiedagen, waarvan maximaal 3 aangewezen door directie) + mogelijkheden om verlofuren te (ver)kopen
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden; ruim trainingsaanbod via Goodhabitz
 • Altera heeft het “World-class Workplace!”-keurmerk: dit geeft aan dat medewerkers graag bij Altera werken
 • Laptop, iPhone, leaseauto, leasefietsregeling via Hellorider of mobiliteitsbudget en bijdrage ziektekostenverzekering
 • Thuiswerkmogelijkheden en -budget

Wat doe je?

 • 70% Nieuwbouw- en transformatieprojecten begeleiden
 • 10% Acquisiteurs adviseren
 • 10% Uitbreidingen en renovaties voorbereiden en begeleiden
 • 10% Kwartaaloverzichten opstellen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Technisch Project Manager Nieuwbouw bij Altera Vastgoed ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en aansturen van bouw- en installatietechnische projecten. Je bent betrokken vanaf het eerste investeringsmoment tot en met de uiteindelijke oplevering. De projecten die je coördineert, bevinden zich in verschillende fases. Jouw focus ligt voornamelijk op de opstartfase.

Je bezoekt regelmatig projectlocaties, waar je de voortgang, kwaliteit, het budget en alle betrokken partijen coördineert. Je houdt goed in de gaten of er eventuele vertragingen of andere problemen zijn, en je speelt hier tijdig op in. Je werkt voornamelijk zelfstandig, waarvoor het essentieel is dat je overzicht kunt behouden.

Daarnaast stel je kwartaaloverzichten op en houd je de PvE Woningen en Winkels up-to-date. De kwartaaloverzichten houd je bij in fasedocumenten, waarin de (beoogde) kosten worden benoemd en wordt bijgehouden of projecten wel of niet binnen de begroting vallen.

Je werkt niet in een vast team, maar werkt nauw samen met verschillende partijen. Welke dit precies zijn, hangt af van (de fase van) de desbetreffende projecten waar je aan werkt. Je bent onder andere verantwoordelijk voor de externe realisatiebegeleiders en de personen die kwaliteitscontroles in de woningen uitvoeren. Ook overleg je regelmatig met de Asset Managers over verhuur van woningen. Zij hebben ieder een eigen portefeuille waarin de opgeleverde projecten uiteindelijk terechtkomen. Daarnaast adviseer je Acquisiteurs over technische aspecten, zoals materiaalkeuze en duurzaamheid. Zelf leg je verantwoording af aan de Directeur Portefeuillemanagement. 

Het grootste gedeelte van de gebouwen die je managet, zijn nieuwbouwwoningen en appartementencomplexen, maar ook begeleid je uitbreidingen en/of renovaties van retailprojecten.

Als je het leuk vindt om direct bij de realisatie van projecten betrokken te zijn, en je het uitdagend vindt om hierbij alert en kritisch te werken, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Technisch Project Manager Nieuwbouw

Op een interessante werkdag bezoek je verschillende projectlocaties en zie je dat er veel vooruitgang is geboekt.

Op een minder leuke dag blijkt de kwaliteit van een project niet goed te zijn. Het project is toch anders aangepakt dan afgesproken, waardoor er vertraging wordt opgelopen.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Op locatie bij een project constateer je dat de kwaliteit niet voldoet aan wat er is afgesproken. Hoe los je dit op?

Om dit soort situaties te voorkomen, huren jullie van tevoren een kwaliteitscontroleur in. Deze persoon koppelt dergelijke zaken terug, zodat er op tijd iets aan gedaan kan worden.

Het is belangrijk dat je zelf ook langsgaat op locaties. Zo kun je signaleren wanneer er zich problemen voordoen: de ene keer is tegelwerk dat niet goed zit, of metselwerk dat niet aan de eisen voldoet. Je maakt een melding van datgene dat niet naar wens is. Zo zorg je ervoor dat het direct hersteld of veranderd kan worden. Het kan ook zijn dat er een alternatief wordt gekozen. Het is belangrijk dat je eventuele extra opgaven goed controleert en bijhoudt. Ook let je op dat je planning en voortgang niet in gevaar komen.

Groeipad

Er zijn volop mogelijkheden om je te ontwikkelen binnen Altera. We kijken niet alleen naar de korte termijn, maar ook naar de lange termijn. Er worden organisatiebreed opleidingen aangeboden, bijvoorbeeld in het kader van verdere digitalisering of klantgerichtheid. Daarnaast hebben we een ruim aanbod aan online trainingen van Goodhabitz waarmee je in eigen tempo op een tijd die het jou uitkomt aan de slag kunt gaan. En als derde optie is er budget voor individuele opleidingen op maat, dat kan voor upskilling, reskilling of het opdoen van extra kennis. Zie jij iets wat jij kunt gebruiken aan training of opleiding, go for it!

Technisch Project Manager

Werken bij Altera Vastgoed

Altera Vastgoed biedt institutionele beleggers toegang tot core vastgoedbeleggingen in de woning- en winkelsector. Verantwoord beleggen vindt Altera belangrijk en moet goed zijn voor belegger, huurder, maatschappij en milieu. Onze samenwerking met gemeenten, corporaties en zakelijke partners maakt meer mogelijk en creëert beter duurzamer vastgoed. Institutionele beleggers kunnen via onze fondsen in Nederlands vastgoed beleggen, wat op een transparante en goed gespreide manier verloopt.

Altera is een hechte organisatie waar professionaliteit, kwaliteit en collegiale samenwerking belangrijk zijn. De bedrijfscultuur komt overeen met de kernwaarden: helder – doordacht – innovatief – betrokken – integer – daadkrachtig. Je komt terecht in een werkomgeving waar iedereen zijn of haar vaardigheden verder kan ontwikkelen, zonder de klant uit het oog te verliezen.

Wanneer je enthousiast bent over Altera Vastgoed en solliciteert, volg je vervolgens onderstaande stappen in het proces:

Selectie C.V. en motivatie
Interview Hiring Manager en teamlid
Interview met HR en directielid
Arbeidsvoorwaardenvoorstel
Contract, pre-employment screening
Start bij Altera Vastgoed

 • Hoofdkantoor in Amstelveen
 • 54 medewerkers
 • 33% / 67%
 • Gem. leeftijd 43 jaar
 • Actief in Nederland

Collega's

Michelle Kesser (34) - Controller

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De functie van Controller is breed en Altera is een professionele en innoverende organisatie met een mooie portefeuille. Mijn collega's zijn ook een interessante mix mensen!

Wat was je vorige baan?
(Financial) controller

Wat doe je in je vrije tijd?
Films kijken, uit eten gaan en reizen.

Philip Hosman (45) - Head of Investor Relations.

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meerdere jaren gewerkt te hebben bij grote (internationale) financiële instellingen, was ik op zoek naar een bedrijf die gespecialiseerd is in specifieke real asset beleggingen. De strategie van Altera is gericht op duaal rendement creëren: goede financiële en goede ESG-rendementen, gericht op duurzame gebouwen, maar ook waarde creëren voor alle stakeholders (beleggers, huurders en maatschappij). Juist die combinatie sprak mij aan waardoor ik in september 2019 voor Altera heb gekozen.

Wat was je vorige baan?
Director Investor Relations bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Wat doe je in je vrije tijd?
Naast het opvoeden van onze kinderen ben ik terug te vinden op en langs het hockeyveld en op de golfbanen in Nederland.

Ellen Tak (40) - Head of Research & Strategy

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het werken voor een belegger vind ik als analist extra interessant omdat ik de binding voel met het vastgoed dat we in onze portefeuilles hebben. Altera is een relatief kleine belegger omdat we veel operationele werkzaamheden hebben uitbesteed. Hierdoor zijn we veel wendbaarder en worden initiatieven snel opgepakt. Je merkt deze positieve flow erg goed bij alle enthousiaste collega's!

Wat was je vorige baan?
Valuation Review Manager bij Propertize.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, hardlopen en series kijken op Netflix.

Marie-Louise van der Lugt (36) - Assetmanager - afdeling PFM Wonen

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als Accountmanager bij een vastgoedmanager. Vanuit die rol ben ik in contact gekomen met Altera Vastgoed en raakte ik enthousiast over de organisatie en de mensen!

Wat was je vorige baan?
Accountmanager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, koken en tafelen.

Annette Geldof - Manager HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het fijne bij Altera is dat ik mijn kennis en ervaring kan gebruiken en dat ik door het vertrouwen en de zelfstandigheid die je hier krijgt, mijn functie deels zelf kan vormgeven en kan bijdragen aan het grotere geheel. De duurzame doelstellingen, heldere strategie, fijne collega’s en de kwaliteit waar we voor staan, maken dat ik me met veel plezier voor mijn werk inzet.

Wat was je vorige baan?
Een soortgelijke functie bij FutureWhiz Media (beter bekend als Squla en WRTS).

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sport veel: hardlopen, zwemmen, hockeyen, golfen en schaatsen in de winter. Mijn man en ik hebben drie zoons en we houden van gezelligheid en lekker eten met vrienden of familie.

Sollicitatieproces

Koffiegesprek + CV en motivatie screening
± Binnen 1 week
Interview met Hiring Manager en teamlid
± 1 week
Interview met HR en directielid
± 1 week
Arbeidsvoorwaarden voorstel
± 1 week
Contract, VOG, BING Screening
± 1 week
Start bij Altera Vastgoed

Interessante baan?