Banen

HR Assistent

Vacature gesloten

HR Assistent

Altera Vastgoed Amstelveen

Wat is vereist?

 • Afgeronde relevante hbo-opleiding richting HRM, personeelsmanagement, juridisch, bedrijfskundig, hotelschoolopleiding of willekeurige WO-opleiding met ambitie in HR
 • Bij voorkeur ervaring als HR Assistent of vergelijkbaar
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Kennis van en ervaring met digitale systemen en O365
 • Uitstekende beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Nauwkeurig, aanpassingsvermogen, klantgericht, initiatiefrijk, verantwoordelijk

Wat krijg je?

 • €2.500 - €3.400 bruto p/m (o.b.v. 40 uur)
 • Vaste compensatie, ziektekostentegemoetkoming, onkostenvergoeding, budget voor goede thuiswerkplek
 • 24-urige werkweek
 • 24 vakantiedagen (+6 extra vakantiedagen, waarvan maximaal 3 aangewezen door directie) + mogelijkheden om verlofuren te (ver)kopen
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden; ruim trainingsaanbod via Goodhabitz
 • Altera heeft het “World-class Workplace!”-keurmerk: dit geeft aan dat medewerkers graag bij Altera werken
 • Laptop, iPhone (ook voor privégebruik), AirPods, leasefietsregeling via Hellorider en bijdrage ziektekostenverzekering
 • Thuiswerkmogelijkheden en -budget

Wat doe je?

 • 25% Aanspreekpunt zijn voor collega’s en sollicitanten
 • 10% Onboarding van nieuwe medewerkers ondersteunen
 • 10% Vacatures plaatsen en gesprekken inplannen
 • 10% Salarismutaties doorvoeren
 • 10% Arbeidsovereenkomsten opstellen, vernieuwen of beëindigen
 • 10% HR-systemen up-to-date houden
 • 10% Overige administratie afhandelen
 • 10% Digitale personeelsdossiers up-to-date houden
 • 5% Jaarlijks medewerkersonderzoek coördineren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als HR Assistent bij Altera Vastgoed ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de HR Manager. Je stelt nieuwe contracten op, doet aanpassingen en je verwerkt de mutaties maandelijks in de payroll. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen, bijhouden, en archiveren van personeelsdossiers en het registreren van ziekte- en herstelmeldingen. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor alle HR-gerelateerde vraagstukken van medewerkers, bijvoorbeeld over vakantiedagen en regelingen van arbeidsvoorwaarden.

Je speelt tevens een grote rol in het werving- en selectieproces. Je plaatst vacatures en bent het eerste aanspreekpunt voor hiring manager(s) en kandidaten. Ook plan je met hen de sollicitatiegesprekken in. Wanneer er nieuwe medewerkers starten, zorg jij ervoor dat deze persoon goed onboard wordt, onder andere door een telefoon, laptop en de te regelen. Als je het leuk vindt, kun je ook een onboardingsprogramma in elkaar zetten die aan het eind van het jaar gebruikt kan worden wanneer er meerdere medewerkers tegelijk starten. 

Samen met de HR Manager vorm je een team, maar je hebt ook veel contact met de afdeling Communicatie, Office Management en de Marketingmedewerker van de afdeling Investor Relations. Wanneer er uitingen gedaan worden op LinkedIn - bijvoorbeeld over vacatures - dan stem je dit met haar af.

Als je het leuk vindt om ondersteunende administratieve taken uit te voeren, en je het uitdagend vindt om je bezig te houden met recruitment, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

HR Assistent

Op een leuke werkdag heb je contact met sollicitanten, bereid je het medewerkersonderzoek voor en maak je onboardingspakketjes klaar voor nieuwe collega’s.

Op een minder uitdagende werkdag ben je bezig met het updaten van personeelsdossiers. Ook doe je de maandelijkse payroll.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er moeten dit jaar behoorlijk wat vacatures vervuld worden. Hoe zorg je ervoor dat deze bij mogelijke sollicitanten onder de aandacht komen?

Je bedenkt leuke teksten voor posts om de vacatures te promoten op LinkedIn. Eventueel schrijf je deze teksten ook zelf. Daarnaast zoek je in je eigen netwerk of in het netwerk van collega’s naar relevante kandidaten. Ook bedenk je manieren om de vacatures via andere kanalen te promoten, bijvoorbeeld middels een banner op een vastgoedbeurs of via een advertentie in een tijdschrift. Hierin kun je dus je creativiteit kwijt in samenwerking met de Marketingmedewerker.

Groeipad

Er zijn volop mogelijkheden om je te ontwikkelen binnen Altera. We kijken niet alleen naar de korte termijn, maar ook naar de lange termijn. Er worden organisatiebreed opleidingen aangeboden, bijvoorbeeld in het kader van verdere digitalisering of klantgerichtheid. Daarnaast hebben we een ruim aanbod aan online trainingen van Goodhabitz waarmee je in eigen tempo op een tijd die het jou uitkomt aan de slag kunt gaan. En als derde optie is er budget voor individuele opleidingen op maat, dat kan voor upskilling, reskilling of het opdoen van extra kennis. Zie jij iets wat jij kunt gebruiken aan training of opleiding, go for it!

HR Assistent

Werken bij Altera Vastgoed

Altera Vastgoed biedt institutionele beleggers toegang tot core vastgoedbeleggingen in de woning- en winkelsector. Verantwoord beleggen vindt Altera belangrijk en moet goed zijn voor belegger, huurder, maatschappij en milieu. Onze samenwerking met gemeenten, corporaties en zakelijke partners maakt meer mogelijk en creëert beter duurzamer vastgoed. Institutionele beleggers kunnen via onze fondsen in Nederlands vastgoed beleggen, wat op een transparante en goed gespreide manier verloopt.

Altera is een hechte organisatie waar professionaliteit, kwaliteit en collegiale samenwerking belangrijk zijn. De bedrijfscultuur komt overeen met de kernwaarden: helder – doordacht – innovatief – betrokken – integer – daadkrachtig. Je komt terecht in een werkomgeving waar iedereen zijn of haar vaardigheden verder kan ontwikkelen, zonder de klant uit het oog te verliezen.

Wanneer je enthousiast bent over Altera Vastgoed en solliciteert, volg je vervolgens onderstaande stappen in het proces:

Selectie C.V. en motivatie
Interview Hiring Manager en teamlid
Interview met HR en directielid
Arbeidsvoorwaardenvoorstel
Contract, pre-employment screening
Start bij Altera Vastgoed

 • Hoofdkantoor in Amstelveen
 • 54 medewerkers
 • 33% / 67%
 • Gem. leeftijd 43 jaar
 • Actief in Nederland

Collega's

Michelle Kesser (34) - Controller

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De functie van Controller is breed en Altera is een professionele en innoverende organisatie met een mooie portefeuille. Mijn collega's zijn ook een interessante mix mensen!

Wat was je vorige baan?
(Financial) controller

Wat doe je in je vrije tijd?
Films kijken, uit eten gaan en reizen.

Philip Hosman (45) - Head of Investor Relations.

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meerdere jaren gewerkt te hebben bij grote (internationale) financiële instellingen, was ik op zoek naar een bedrijf die gespecialiseerd is in specifieke real asset beleggingen. De strategie van Altera is gericht op duaal rendement creëren: goede financiële en goede ESG-rendementen, gericht op duurzame gebouwen, maar ook waarde creëren voor alle stakeholders (beleggers, huurders en maatschappij). Juist die combinatie sprak mij aan waardoor ik in september 2019 voor Altera heb gekozen.

Wat was je vorige baan?
Director Investor Relations bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Wat doe je in je vrije tijd?
Naast het opvoeden van onze kinderen ben ik terug te vinden op en langs het hockeyveld en op de golfbanen in Nederland.

Ellen Tak (40) - Head of Research & Strategy

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het werken voor een belegger vind ik als analist extra interessant omdat ik de binding voel met het vastgoed dat we in onze portefeuilles hebben. Altera is een relatief kleine belegger omdat we veel operationele werkzaamheden hebben uitbesteed. Hierdoor zijn we veel wendbaarder en worden initiatieven snel opgepakt. Je merkt deze positieve flow erg goed bij alle enthousiaste collega's!

Wat was je vorige baan?
Valuation Review Manager bij Propertize.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, hardlopen en series kijken op Netflix.

Marie-Louise van der Lugt (36) - Assetmanager - afdeling PFM Wonen

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als Accountmanager bij een vastgoedmanager. Vanuit die rol ben ik in contact gekomen met Altera Vastgoed en raakte ik enthousiast over de organisatie en de mensen!

Wat was je vorige baan?
Accountmanager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, koken en tafelen.

Annette Geldof - Manager HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het fijne bij Altera is dat ik mijn kennis en ervaring kan gebruiken en dat ik door het vertrouwen en de zelfstandigheid die je hier krijgt, mijn functie deels zelf kan vormgeven en kan bijdragen aan het grotere geheel. De duurzame doelstellingen, heldere strategie, fijne collega’s en de kwaliteit waar we voor staan, maken dat ik me met veel plezier voor mijn werk inzet.

Wat was je vorige baan?
Een soortgelijke functie bij FutureWhiz Media (beter bekend als Squla en WRTS).

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sport veel: hardlopen, zwemmen, hockeyen, golfen en schaatsen in de winter. Mijn man en ik hebben drie zoons en we houden van gezelligheid en lekker eten met vrienden of familie.

Sollicitatieproces

Koffiegesprek + CV en motivatie screening
± Binnen 1 week
Interview met Hiring Manager en teamlid
± 1 week
Interview met HR en directielid
± 1 week
Arbeidsvoorwaarden voorstel
± 1 week
Contract, VOG, BING Screening
± 1 week
Start bij Altera Vastgoed

Interessante baan?