Consultant Innovatie

Consultant Innovatie

ABAB Veldhoven

Wat is vereist?

 • HBO- of WO-niveau
 • Kennis van het vakgebied
 • Organisatorisch sterk (efficiënt plannen)
 • Oplossingsgerichte instelling
 • Servicegerichte instelling

Wat krijg je?

 • €3.500 - €4.500 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 33 vakantiedagen
 • Zelden werk in weekend
 • In overleg met leidinggevende bepaal je op welke vlakken je wil verdiepen

Wat doe je?

 • 30% Afspraak (potentiële) klanten
 • 10% Bezoeken beurzen / netwerkevents
 • 35% Projectplannen schrijven
 • 15% Onderzoek subsidie / alternatieve financieringsmogelijkheden
 • 10% Intern overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Consultant Innovatie bij Subsidiefocus, onderdeel van ABAB, ga je op bezoek bij ondernemers die bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuw product of proces. Je adviseert ze op het gebied van alternatieve financieringsmogelijkheden zoals subsidies, innovatiekredieten of fiscale stimuleringsregelingen.

Je komt in een team dat gespecialiseerd is in een specifieke branche: high-tech systemen & materialen, ICT, agri & food, tuinbouw & uitgangsmaterialen of agro. Je werkt ook met andere ‘branche-teams’ samen.

Tijdens de inwerkperiode werk je voornamelijk vanuit Den Bosch. Daarna wordt gezamenlijk bepaald welke locatie in Nederland het beste bij jou past. Naast Den Bosch zijn er ook vestigingen in Nijmegen, Goes en Terneuzen.

Je moet het leuk vinden om veel te schrijven en met klanten in contact te zijn.

Agenda

Consultant Innovatie, team ICT, Subsidiefocus
Manja Oude Middendorp-Westendorp

Ik vind het leuk om met (potentiële) klanten om de tafel te zitten en hun ideeën te horen. Je krijgt hierdoor een extra kijkje in de keuken van de ondernemer en kunt meteen zien waar ze op dat moment mee bezig zijn.

Ik vind het minder leuk als ik de hele dag op kantoor ben. Dan zit ik bijvoorbeeld veel in overleg en moet ik veel e-mails beantwoorden.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Stel je bent op een netwerkevent geweest en hebt een ondernemer gesproken waarvoor een bepaalde subsidie interessant is. Wat doe je?

Het kan dat de ondernemer zelf voorstelt om af te spreken. Als dat niet zo is en je ziet zelf mogelijkheden dan kun je dit voorstellen. Tijdens het gesprek onderzoek je of de innovatie aansluit op een specifieke subsidie en voldoet aan de vereisten. Het kan zijn dat de klant de klus volledig aan ons wil uitbesteden of juist met ons wil samenwerken. Je analyseert ook of het product of proces van de ondernemer innovatief genoeg is en maakt een inschatting van het slagingspercentage. Omdat je in branche-specifieke teams werkt, heb je een goed beeld van de markt en kun je inhoudelijk beoordelen of de ondernemer voldoende innovatief bezig is. Als er een aansluiting is en de ondernemer heeft hier interesse in dan maak je een offerte op.

Zodra de offerte akkoord is, ga je weer langs bij de ondernemer om het aanvraagformulier van de subsidie door te nemen. Aan de hand van dat gesprek schrijf je een projectplan dat goedgekeurd moet worden door de subsidieverstrekker. Het is hierbij belangrijk dat je duidelijk afspreekt wie welke werkzaamheden gaat uitvoeren.

Groeipad

Een logische volgende stap zou zijn om door te groeien naar de functie Senior Consultant Innovatie. Daarnaast zijn er binnen ABAB volop mogelijkheden om je in de breedte te ontwikkelen. Binnen de disciplines wordt er veel geïnvesteerd in het opleiden van de werknemers. Daarbij gaat het niet alleen om vakinhoudelijke kennis maar ook om de ontwikkeling van andere competenties.

Consultant Innovatie
Senior Consultant Innovatie

Werken bij ABAB

ABAB Accountants en Adviseurs is een fullservice accountants- en adviesorganisatie met meer dan negentig jaar ervaring. Er werken ruim zevenhonderd medewerkers, verspreid over veertien vestigingen. Bij ABAB krijgen adviesrijke klanten een persoonlijke adviseur, die bij alle aspecten van hun bedrijfsvoering helpt.

 • Hoofdkantoor in Tilburg
 • Actief in Nederland
 • 48% / 52%
 • Gem. leeftijd 40 jaar
 • 700 werknemers in Nederland

Collega's

Sally van Beers - Assistent Accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij ABAB gaan werken vanwege de intensieve begeleiding van medewerkers. In de afgelopen periode heb ik de mogelijkheid gekregen om mezelf verder te ontwikkelen op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk gebied. Ik krijg voldoende uitdaging in mijn werk, wat perfect aansluit op mijn ambities. Hoewel ABAB een groot bedrijf is, is de sfeer gezellig en informeel.

Wat was je vorige baan?
Assistent Accountant - Bolk & de Bekker.

Wat doe je in je vrije tijd?
Terrasje opzoeken, lezen, fitness en reizen.

Paul van Munster - Aankomend Accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voorheen werkte ik bij een klein accountantskantoor waar ik de uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden miste. Bij ABAB kan ik me persoonlijk en vakinhoudelijk goed ontwikkelen in een gezellige en informele omgeving.

Wat was je vorige baan?
Assistent-Accountant - De Groof accountants en adviseurs.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik fitness en wielren graag. Daarnaast onderneem ik graag leuke activiteiten met mijn gezin en vrienden.

Maarten van Bijsterveldt (47) - Relatiemanager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
ABAB heeft een duidelijk visie hoe zij haar dienstverlening naar haar klanten wil inrichten. Dit is ingericht vanuit de wensen en doelen van de klant. ABAB is bereid om elke keer opnieuw haar dienstverlening te verbeteren en innoveren. Dit geeft voor mij de mogelijkheid om een goede propositie te bieden.

Wat was je vorige baan?
Zelfstandig ondernemer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik doe graag aan yoga en lees veel.

Dirk Smolders (26) - Controleleider, Audit & Assurance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn HBO studie was ABAB aanwezig op de bedrijvendag, hierbij hebben de medewerkers van ABAB mij enthousiast gemaakt om te solliciteren.

Wat was je vorige baan?
Horeca medewerker bij Bonheur Horeca Groep (bijbaan).

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik doe graag aan sport, waaronder voetbal en tennis. Daarnaast ga ik graag op wintersport en uiteten.

Sander Teraa (25) - Aankomend Accountant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij ABAB gaan werken vanwege de goede opleidingsmogelijkheden die er zijn. Ik heb de mogelijkheid gekregen om mezelf snel te kunnen ontwikkelen en mijn werkzaamheden uit te breiden. Daarnaast is er bij ABAB een informele werksfeer die mij erg aantrekt.

Wat was je vorige baan?
Geen relevante vorige baan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal, fitness en een terrasje opzoeken.

Manja Oude Middendorp – Westendorp (38) - Consultant Innovatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij ABAB/Subsidiefocus gaan werken omdat ik me graag verder wilde verbreden in innovatieadvies. Daarbij maakt Subsidiefocus een hele goede combinatie tussen haar eigen expertise en die van andere disciplines van ABAB om zo de klant optimaal te kunnen ontzorgen.

Wat was je vorige baan?
Fiscalist.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sport graag, waaronder wielrennen. Daarnaast vind ik het ook heel erg leuk om samen met mijn gezin te reizen.

Johan van de Vijver (23) - Junior Consultant Innovatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn masterscriptie heb ik geschreven over de invloed van (Europese) subsidies op de stimulering van innovaties bij bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Ik vond dit zo’n interessant onderwerp, dat ik hiervan graag mijn werk wilde maken. Daarom heb ik bij ABAB/Subsidiefocus gesolliciteerd.

Wat was je vorige baan?
Student Planologie op de Radboud Universiteit.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik drink graag wat met vrienden of we kijken samen voetbal. Daarnaast doe ik ook graag stedentripjes met mijn vriendin.

Sollicitatieproces

Telefonisch gesprek met Recruiter
± 1-2 week
Gesprek met leidinggevende en collega
± 1 week
Gesprek met Directeur en HR-adviseur
± 1-2 dagen
Je hebt de baan!

Interessante baan?